logo template4

ORGANICKÝ OLEJ KARANJA

Cena 2.99
Dostupnosť: na sklade
vyberte veľkosť:
10 ml 0.000
100 ml 14.790
Kód produktu: a 1069
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ RASTLINNÝ OLEJ KARANJA

Organický karanja olej je pôvodom z Indie a je bohatý na flavonoidy, najmä na pongamol. Tento výnimočne aktívny olej má zvláčňujúce vlastnosti a je užitočný v zložení starostlivosti proti starnutiu na boj proti známkam starnutia pokožky, najmä v súvislosti so slnkom. Bohatý na aktívne zložky, je oceňovaný aj v „domácej“ kozmetike na pleť s nedokonalosťami. Tento olej je tiež ideálny ako aktívna zložka vo vašich receptoch na starostlivosť o vlasy pre svoje výživné a ochranné vlastnosti proti zafarbeniu.

Karanja olej sa extrahuje lisovaním zo semien Pongamia glabra , ktorá rastie hlavne v Indii . Tento strom vytvára plody, z ktorých každý obsahuje jednu až dve biele kôstky pokryté červenou šupkou. Tieto kôstky predstavujú asi 95% hmotnosti ovocia a môžu obsahovať až 35% oleja . Historicky je Pongamia známa ako liečivá rastlina používaná najmä v ajurvédskom liekopise . Všetky časti rastliny sa tradične používajú a slúžia ako liek na liečbu kožných chorôb, abscesov, vredov, reumatických bolestí, hnačiek, cukrovky atď.
Dnes má Pongamia glabra uplatnenie v iných oblastiach, ako je poľnohospodárstvo , vďaka svojim anti-hlístovým a insekticídnym vlastnostiam , dokázané vedeckými štúdiami. Olej, ktorý poskytuje, je  aktívna zložka, ktorá je  vďaka obsahu pongamolu v kozmetike veľmi vyhľadávaná .
Karanja olej sa tiež používa ako prísada do prípravkov na opaľovanie alebo dennú starostlivosť . Je bohatý na antioxidanty a je užitočný na to, aby pomohol pokožke chrániť sa pred starnutím spojeným s oxidáciou lipidov. Tento výnimočne aktívny olej obsahuje tiež antimikrobiálne a plesňové účinné látky  , a preto ho oceníte pri starostlivosti o problematickú pokožku . Nakoniec zloženie mastných kyselín mu dodáva zvláčňujúce vlastnosti, ktoré mu umožňujú zjemniť všetky typy pleti a pomôcť spomaliť výskyt jemných vrások a línií .
 
Aj keď má karanja olej známe absorpčné vlastnosti UV, nie je slnečným filtrom uvedeným v európskom nariadení o kozmetických výrobkoch, a preto ho nemožno použiť ako UV filter v kozmetických výrobkoch.

VLASTNOSTI

  • Bohatý na pongamol a karanjine
  • Bohatý na aktívne zložky
  • Zmäkčovadlo, obsahuje mastné kyseliny, ktoré pomáhajú zjemňovať pokožku a udržiavať dobrú hydratáciu.

INDIKÁCIE

  • Problematická pokožka
  • Starnutie pokožky súvisiace so slnkom (preventívne)
  • Problémová pokožka

POUŽÍVAJTE

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Očisťujúca starostlivosť
  • Príprava na slnko
  • Ošetrenia proti starnutiu

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Starostlivosť o problémovú pokožku
  • Denný krém proti starnutiu
  • BB krém, CC krém, DD krém ...

V PRAXI

Používa sa ako prísada do olejovej fázy v zložení emulzií, balzamov a tyčiniek

Maximálne dávky, ktoré je potrebné rešpektovať:

  • 85% v produktoch na tvár
  • 25% v telových výrobkoch
  • Neodporúča sa pre deti do 6 rokov

VLASTNOSTI

  • Pomáha chrániť farbu vlasov
  • Dodáva lesk matným vlasom.
  • Vyživuje suché konce a lámavé vlasy.

INDIKÁCIE

  • Vlasy vystavené slnku
  • Suché, hrubé a poškodené vlasy
  • Farbené, odfarbené vlasy
  • Poškodené a suché konce

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • "Špeciálny plážový" olej na starostlivosť o farbené alebo melírované vlasy

V PRAXI

  • Na použitie ako prísada do zloženia emulzií a balzamov na starostlivosť o vlasy
  • Maximálne dodržané dávkovanie: 85% vo vlasových výrobkoch 

POZOR: 

  • Tento veľmi aktívny olej sa nikdy nemôže použiť čistý na pokožku. Vždy dodržiavajte odporúčané dávkovanie .
  • IBA EXTERNÉ POUŽITIE - Neprehĺtajte. Zabráňte kontaktu s očami.
  • Môžu sa vyskytnúť prípady alergie na Karanja. Vždy 48 hodín pred použitím urobte test tolerancie v záhybe lakťa, aby ste sa uistili, že nedošlo k žiadnej reakcii.
  • Po nanesení oleja Karanja je normálne cítiť mierne zahriatie pokožky. Tento dočasný efekt svedčí o silnej aktivite oleja.
  • Nepoužívať u detí mladších ako 6 rokov .

100% čistý a prírodný, panenský, prvé lisovanie za studena bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetická kvalita.

Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert 

Organická kozmetika

- Vzhľad: tekutá olejovitá kvapalina
- Farba:  jantárová až svetlohnedá
- Zápach: veľmi diskrétny po čerstvom orechu
- Dotyk: dosť sýty

Hustota
0,9

Zloženie mastných kyselín :

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F:  kyselina linolová (omega-6) (17,68%) , kyselina alfa-linolénová (omega-3) (3,14%)
    Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (omega-9) (51,91%)
    nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (10,52%)

Zameranie na kyselinu olejovú : kyselina olejová pochádza z latinského oleum a znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Je to najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživná pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.

Ostatné aktívne zložky :

  • Nezmýdelniteľné (1-3%) z toho:
  • Flavonoidy: biologicky aktívne zlúčeniny s rôznymi aktivitami: antioxidanty, antibakteriálne látky, adstringenty ...
  • vrátane pongamolu (0,4 - 0,7%) a karanjínu (2 - 3%)
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien