logo template4

KOZMETICKÁ AKTÍVNA ZLOŽKA FUCOCERT®

Cena 6.90
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
vyberte veľkosť:
30 ml1 0.000
100 ml1 9.990
Kód produktu: a 1155
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

KOZMETICKÁ AKTÍVNA ZLOŽKA FUCOCERT®

Táto všestranná aktívna zložka prírodného pôvodu zložená z polysacharidov má vynikajúce zvlhčovacie vlastnosti *, ale tiež preukázaný upokojujúci a reštrukturalizačný účinok, pričom v receptúrach poskytuje veľmi príjemný jemný dotyk. Má tiež zaujímavý potenciál proti starnutiu pôsobením na mechanizmus sirtuínov, skutočných „proteínov dlhovekosti“ buniek. Táto multifunkčná aktívna zložka je tiež veľmi užitočná pri príprave kúr na opláštenie a skrášlenie vlasov.
* hydratácia horných vrstiev epidermis.

Fucocert®, na rozdiel od svojho náprotivku Fucogel, neobsahuje fenoxyetanol , kontroverzný syntetický konzervačný prostriedok, ktorý je v organickej kozmetike zakázaný. 
Fucocert® je polysacharid, to znamená  polymér cukrov , zložený z L-fukózy, D-galaktózy a kyseliny galakturónovej. Tieto cukry  prirodzene existujú v pokožke , buď vo voľnej forme, alebo vo forme glykolipidov, glykoproteínov alebo polysacharidov, a hrajú veľmi dôležitú úlohu v  bunkovej komunikácii .

Je obzvlášť známe, že L-fukóza má silnú afinitu k receptorom zapojeným do regulácie zápalovej reakcie na povrchu keratinocytov. 
Je tiež známe, že polysacharidy majú vlastnosť bojovať proti dehydratácii  tvorbou neokluzívneho vodného filmu na povrchu pokožky, ktorý znižuje stratu vody z pokožky. Je to tiež tento filmotvorný efekt, ktorý dodáva pokožke a vlasom jemný dotyk .

  • Upokojujúci prostriedok je vhodný najmä pre citlivú, jemnú a nepríjemnú pokožku. Upokojujúci účinok sa potvrdil na dobrovoľníkoch po použití dráždivého prostriedku.
  • Účinok proti starnutiu : Fucocert® má stimulačný účinok na epidermálne sirtuíny, enzýmy prezývané „proteíny dlhovekosti bunky“ vďaka svojej dôležitej úlohe pri starnutí pokožky. Ich stimulácia pomáha bunkám opravovať sa a chrániť sa pred oxidačným stresom, aby boli bunky „mladšie“.
  • Stimuluje bunkovú obnovu , ktorá pomáha udržiavať pokožku viditeľne „mladšiu“
  • Regeneruje bunkovú bariérovú funkciu, reštrukturalizačný účinok na zrelú pokožku alebo náchylnú k nepríjemným pocitom , aktiváciou diferenciácie buniek
  • Krátkodobý a dlhodobý zvlhčovač * (účinok sa meria do 8 hodín po aplikácii)
  • Dodáva vzorcom jemný dotyk , zlepšuje senzorické vlastnosti vzorcov, dodáva mäkký a klzký dotyk bez bieliaceho účinku pri aplikácii a bez zanechania lesklej alebo lepkavej pokožky.

POUŽÍVA SA

Táto účinná látka sa používa ako prísada do vašich prípravkov na starostlivosť o tvár a telo:

  • Starostlivosť o citlivú a jemnú pokožku
  • Ošetrenia proti starnutiu
  • Hydratačný krém *
  • Starostlivosť o zrelú pleť
  • Starostlivosť o suchú pokožku náchylnú na nepohodlie alebo napadnutie (vietor, chlad, slnko ...)
  • Zvýšenie senzorických vlastností vzorcov

* hydratácia horných vrstiev epidermis

NIEKOĽKO NÁPADOV

  • Denný krém pre citlivú pokožku
  • Ošetrenie kontúr očí proti starnutiu
  • „BB krém“ multifunkčný
  • Po holení gél
  • Jemné sérum
  • Obal na poškodené vlasy, vyhladzuje šupiny vlasov , filmotvorný efekt, ktorý zostáva po opláchnutí a zanecháva vlasy hebké
  • Vlasy sú lesklejšie vďaka vyhladzujúcemu účinku na vlasové vlákno, ktoré lepšie odráža svetlo

INDIKÁCIE

Táto účinná látka sa používa ako prísada do vašich prípravkov na starostlivosť o vlasy:

  • Starostlivosť o poškodené, farbené, narovnané alebo chemicky ošetrené vlasy
  • Starostlivosť o suché, vyprahnuté vlasy
  • Starostlivosť o kučeravé vlasy

NIEKOĽKO NÁPADOV

  • Opravný šampón pre poškodené vlasy
  • Lak na vlasy proti dehydratácii
  • Stylingový gél na vlasy Shine
  • Vyhladzujúci kondicionér
 Skrášľujúci šampón
   
100 ml organického neutrálneho umývacieho základu 5 ml Fucocertu 3 ml tekutého hodvábneho proteínu

- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Neprehĺtaj. Zabráňte kontaktu s očami. Neaplikujte na pleť čistý. Dodržujte odporúčané dávky.
- Pri manipulácii sa odporúčajú rukavice a ochranné okuliare.

dávkovanie
1 AŽ 20% (z celkovej hmotnosti vášho prípravku)
hustota 1.0
rozpustné vo vode
nerozpustný v oleji

nekompatibility :

  • Fucocert® nie je kompatibilný s extraktom z grapefruitových semien.

TYPICKÉ DÁVKY

Celkové množstvo konečného vzorca 1% Fucocert® 5% Fucocert® 10% Fucocert® 20% Fucocert®
~ 30 g 0,3 g (asi 0,3 ml) 1,5 g (asi 1,5 ml) 3,0 g (asi 3,0 ml) 6,0 g (asi 6,0 ml)
~ 50 g 0,5 g (asi 0,5 ml) 2,5 g (asi 2,5 ml) 5,0 g (približne 5,0 ml) 10,0 g (asi 10,0 ml)
~ 100 g 1,0 g (približne 1,0 ml) 5,0 g (približne 5,0 ml) 10,0 g (asi 10,0 ml) 20,0 g (asi 20,0 ml)
~ 250 g 2,5 g (asi 2,5 ml) 12,5 g (asi 12,5 ml) 25 g (približne 25,0 ml) 50,0 g (asi 50,0 ml)

Fucocert® je možné integrovať do neutrálnej AZ základne na dosiahnutie:

  • emulzia: s organickým neutrálnym rastlinným mliekom, organickým neutrálnym krémom a základom organickej neutrálnej vlasovej masky
  • vodný gél: s organickým gélom z aloe vera
  • penivý produkt: s BIO neutrálnym základom na umývanie, BIO neutrálnym základom šampónu
  • maska: s odlepovacou maskou

Fucocert® je možné integrovať ako aktívnu zložku do všetkých receptúr obsahujúcich vodu: krémy, mlieka, gély, krémy, šampóny ...

ZAČLENENIE FUCOCERT® DO VODNEJ FÁZY V EMULZII (KRÉM, MLIEKO): ODPORÚČA SA PRE DÁVKY VYŠŠIE AKO 5%

Pred vytvorením emulzie zabudujte Fucocert® do vodnej fázy, potom pomocou tejto vodnej fázy pripravte emulziu tak, ako je uvedené na liste použitého emulgátora. Fucocert® vydrží zahriatie na asi 70 - 75 ° C.

INTEGRUJTE FUCOCERT® NA KONCI FORMULÁCIE DO GÉLU, PLEŤOVEJ VODY, PENOVÉHO PRODUKTU ALEBO EMULZIE V NÍZKEJ DÁVKE (1 AŽ 5%)

  Na konci receptúry začleňte Fucocert® za studena. Pretože je táto účinná látka viskózna, odporúčame ju dávkovať pomocou dodanej súpravy na odber vzoriek.   Dlho pretrepte, aby sa dobre zhomogenizoval.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien