Hroznová múka OPC BIO
Hroznová múka OPC BIO
Na rozdiel od mnohých doplnkov výživy vo forme kapsúl ponúka naša prírodná hroznová múka bohatý zdroj OPC a veľa vlákniny (asi 50%), a tak predstavuje cenný doplnok vyváženej stravy.
Celkový obsah polyfenolov je asi 120 mg / gram hroznovej múky. Väčšina distribútorov hroznovej múky a extraktu porovnáva celkový obsah proantokyanidínov (obsah polyfenolov) s obsahom OPC. Existujú dva dôvody: Dlhodobo neexistovala presná definícia dĺžky reťazca, z ktorej by sa dalo hovoriť o oligomérnych proantokyanidínoch (OPC). Druhý dôvod je v procese merania. Pomocou doteraz štandardizovaných fotometrických metód je možné merať iba celkový obsah, nie však v akej forme sa vyskytujú proantokyanidíny (s krátkym reťazcom, s dlhým reťazcom).
Teraz existuje metóda, ktorou sa to dá zmerať, ale je veľmi drahá a časovo náročná. V tejto súvislosti možno predpokladať, že takmer všetci poskytovatelia OPC označujú obsah celkových proantokyanidínov.
Štúdie o OPC na červenom hrozne a hroznových semenách preukázali toto:
Hroznové semená: na základe celkového proantokyanidínu obsahujú hroznové semená medzi 75 - 81% OPC
Škrupina z hroznových jadierok: na základe celkového proantokyanidínu obsahuje škrupina z hroznových semienok medzi 94 - 98% OPC
(Počas analýz boli testované hroznové jadierka z rôznych druhov)
Pod plášťom sa rozumie membrána okolo jadier, ktorá váži mnohokrát menej ako jadrá. Na základe týchto analýz a skutočnosti, že prirodzený rozsah fluktuácie sa líši len málo, možno predpokladať, že celkový obsah 121 mg / g polyfenolov obsahuje najmenej 75% + x OPC. Takže najmenej 90 mg / g čistého OPC. Polovica čajovej lyžičky, to znamená asi 2 g hroznovej múky, obsahuje asi 240 mg polyfenolov a najmenej 180 mg čistého OPC.
Zloženie: múka z hroznových jadier, bio
Odporúčaný príjem: 2 g (pol čajovej lyžičky) hroznovej múky denne. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete začleniť hroznovú múku do svojej bežnej stravy. Hroznová múka sa môže konzumovať čistá, v jogurte, na a na chlebe, so šalátmi a oveľa viac.
Tip: Hroznová múka veľmi dobre dopĺňa vitamín C, môžete napr. Zmiešajte múku z hroznových jadier s acerolou alebo camu camu pre ešte účinnejší doplnok výživy.
Priemerné výživové hodnoty na 100 g
1 129 kJ / 273 kcal
Bielkoviny 10,4 g
tuky 5,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,4 g
mononenasýtené mastné kyseliny 0,8 g
polynenasýtené mastné kyseliny 3,5 g
sacharidy20,0 g
z toho cukor 5,7 g
Vláknina 56,6 g
Bielkoviny 9,5 g
Soľ 1,71mg
Pôvod: EÚ
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste.
Ako použiť:










