logo template4

Hroznová múka OPC BIO

vyberte veľkosť:
100 g 4.990
500 g 18.900
1000 g 33.900
Výrobca: naturwaren
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 039
Dostupnosť: na sklade
4.16 bez DPH
4.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Hroznová múka OPC BIO

Na rozdiel od mnohých doplnkov výživy vo forme kapsúl ponúka naša prírodná hroznová múka bohatý zdroj OPC a veľa vlákniny (asi 50%), a tak predstavuje cenný doplnok vyváženej stravy.

Celkový obsah polyfenolov je asi 120 mg / gram hroznovej múky. Väčšina distribútorov hroznovej múky a extraktu porovnáva celkový obsah proantokyanidínov (obsah polyfenolov) s obsahom OPC. Existujú dva dôvody: Dlhodobo neexistovala presná definícia dĺžky reťazca, z ktorej by sa dalo hovoriť o oligomérnych proantokyanidínoch (OPC). Druhý dôvod je v procese merania. Pomocou doteraz štandardizovaných fotometrických metód je možné merať iba celkový obsah, nie však v akej forme sa vyskytujú proantokyanidíny (s krátkym reťazcom, s dlhým reťazcom).
Teraz existuje metóda, ktorou sa to dá zmerať, ale je veľmi drahá a časovo náročná. V tejto súvislosti možno predpokladať, že takmer všetci poskytovatelia OPC označujú obsah celkových proantokyanidínov.

Štúdie o OPC na červenom hrozne a hroznových semenách preukázali toto:

Hroznové semená: na základe celkového proantokyanidínu obsahujú hroznové semená medzi 75 - 81% OPC
Škrupina z hroznových jadierok: na základe celkového proantokyanidínu obsahuje škrupina z hroznových semienok medzi 94 - 98% OPC
(Počas analýz boli testované hroznové jadierka z rôznych druhov)

Pod plášťom sa rozumie membrána okolo jadier, ktorá váži mnohokrát menej ako jadrá. Na základe týchto analýz a skutočnosti, že prirodzený rozsah fluktuácie sa líši len málo, možno predpokladať, že celkový obsah 121 mg / g polyfenolov obsahuje najmenej 75% + x OPC. Takže najmenej 90 mg / g čistého OPC. Polovica čajovej lyžičky, to znamená asi 2 g hroznovej múky, obsahuje asi 240 mg polyfenolov a najmenej 180 mg čistého OPC.

Zloženie: múka z hroznových jadier, bio

Odporúčaný príjem: 2 g (pol čajovej lyžičky) hroznovej múky denne. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete začleniť hroznovú múku do svojej bežnej stravy. Hroznová múka sa môže konzumovať čistá, v jogurte, na a na chlebe, so šalátmi a oveľa viac.

Tip: Hroznová múka veľmi dobre dopĺňa vitamín C, môžete napr. Zmiešajte múku z hroznových jadier s acerolou alebo camu camu pre ešte účinnejší doplnok výživy.


Priemerné výživové hodnoty na 100 g
1 129 kJ / 273 kcal
Bielkoviny 10,4 g
tuky 5,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 1,4 g
mononenasýtené mastné kyseliny 0,8 g
polynenasýtené mastné kyseliny 3,5 g 
sacharidy20,0 g
z toho cukor 5,7 g
Vláknina 56,6 g
Bielkoviny 9,5 g
Soľ 1,71mg

Pôvod: EÚ
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste.
Ako použiť:

Môže sa používať ako prísada v kuchyni na prípravu koláčov, kompotov, džemov, šalátov, môže sa pridávať do prírodného jogurtu, môže sa miešať do obilnín alebo sa môže konzumovať vo vode.