Mätový prášok, 200 g
Mätový prášok, 200 g
- 100% prírodný produkt
- Vyrobené v Bulharsku
- Bezlepkový
Mäta je bohatým zdrojom mangánu, vitamínu C a A, z ktorých posledný je koncentrovaný v karotenoidoch vrátane beta karoténu a vitamínu C. Beta-karotén hrá úlohu pri znižovaní rizika rakoviny. Okrem toho je mäta dobrým zdrojom vlákniny, folátov, železa, horčíka a vápnika v strave.
Mäta pomáha pri nevoľnosti, bolestiach žalúdka, črevných plynoch. Mäta upokojuje kŕče v zažívacom trakte, obnovuje chuť do jedla. Má sa užiť v malých dávkach, napríklad čaj. Existuje tiež protizápalový a choleretický účinok. Bylina z mäty je vhodná u chorôb žlčových ciest, cholelitiázy, chronickej pankreatitídy, hnačiek.
Mäta sa používa aj pri liečbe bronchitídy horných dýchacích ciest. Antiseptikum a analgetikum.
Ľudové liečiteľstvo hovorí, že bylina mäty je vhodná na liečbu závratov, nespavosti, bolestí hlavy, depresií, epilepsie. Odvar z mäty piepornej sa používa pri zápaloch ďasien a zubov. Efektívne ako kloktadlo s mätou. Pomáha eliminovať zápach z úst.
Zloženie:
100% prášok z listov mäty.
Použitie:
Infúzia:
Infúzia mäty sa aplikuje pri nervovom vzrušení, zápaloch ďasien a bolestiach zubov. Mätové obklady sú tiež efektívne. Pomáha tiež odstraňovať zápach z úst. V takom prípade namočte na 8 dní lyžicu mätovej múky do červeného vína v pomere 1 ku 10.
Výsledná zmes sa používa na kloktanie alebo pitie (dve polievkové lyžice po jedle).
Mäta je široko používaná pri varení. Dodá príchuť ovocným šalátom, najmä jahodám, džemom, krémom, nealkoholickým nápojom a zmrzline.
Balenie: 200 g