logo template4

EMULGAČNÝ VOSK Č. 1

Cena 12.90
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
Kód produktu: a 1330
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

EMULGAČNÝ VOSK Č. 1 - 100 g

Známy tiež pod menom Polawax, je to veľmi klasický emulgačný vosk v kozmetike. Umožňuje výrobu veľmi krásnych krémových krémov, pomerne hustých, s vynikajúcou textúrou a vynikajúcou stabilitou v širokom rozmedzí pH a teploty. Emulgačný vosk č. 1 vyvoláva v emulzii tvorbu tekutých kryštálov a lamelárnych štruktúr, čím podporuje dlhodobú hydratáciu * a postupné uvoľňovanie aktívnych zložiek.
* hydratácia horných vrstiev epidermis.

Spôsob získania: Kombinácia mastného alkoholu rastlinného pôvodu (cetearylalkohol) a derivátu cukru (sorbitan) etoxylovaného a esterifikovaného mastným alkoholom rastlinného pôvodu
 
Funkcia: Emulgátor umožňuje tvorbu a udržiavanie emulzie (krémovej alebo mliečnej zmesi vodnej fázy a olejovej fázy) v priebehu času

TYP EMULZIÍ

Emulzie oleja vo vode

TYP POKOŽKY

Všetky typy pleti, obzvlášť normálna až suchá

 

VLASTNOSTI

  • Samoemulgátor : umožňuje stabilné emulzie bez potreby koemulgátora alebo stabilizátora
  • Veľmi dobrá stabilita emulzií v širokom rozmedzí pH
  • Tvorba krásnych hladkých a lesklých emulzií, veľmi krémových
  • Tvorba lamelárnych štruktúr v emulzii, podporujúca dlhotrvajúcu hydratáciu *

* hydratácia horných vrstiev epidermis

 

POUŽÍVA SA

Príprava krémov na tvár alebo telo. Ideálne najmä na vykonávanie:

  • Výživné ošetrenie tváre a tela
  • Starostlivosť proti vráskam / proti starnutiu
  • AHA krémy
  • Obnovujúce krémy na ruky alebo nohy
  • Husté a krémové „penové“ textúry

Uchovávajte mimo dosahu detí, neprehĺtajte, vyhýbajte sa kontaktu s očami.

dávkovanie 4 AŽ 10%
(z celkovej hmotnosti vášho prípravku), ktoré sa majú zaviesť v olejovej fáze
teplota topenia 53 ° C
NEROZPUSTNÝ VO VODE
ROZPUSTNÝ V OLEJI - Rozpustiť v horúcej olejovej fáze

HORÚCA EMULGÁCIA PRI ASI 70 ° C

Odporúča sa elektrický mixér

 Emulgačný vosk č. 1 sa rozpustí v olejovej fáze pri približne 70 ° C.
 Vodná fáza sa zahreje v inej nádobe na asi 70 ° C.
 Zmiešajte dve fázy a intenzívne ich miešajte, aby sa vytvorila emulzia.

Emulzie vyrobené z emulgačného vosku č. 1 sú často tesne po emulgácii dosť tekuté, ale po 24 hodinách státia pri izbovej teplote zhustnú.

TYPICKÉ DÁVKY

Celkové množstvo konečného vzorca 5% emulgačný vosk č. 1 8% emulgačný vosk č. 1 10% emulgačný vosk č. 1
~ 30 ml 1,5 g 2,4 g 3,0 g
~ 50 ml 2,5 g 4,0 g 5,0 g
~ 100 ml 5,0 g 8,0 g 10,0 g

SPOJENIA

  • Používajte ako jediný emulgátor v dávke 6 až 10%
  • V kombinácii s koemulgačným textúrovacím činidlom, ako je napríklad cetylalkohol, na zahustenie a obohatenie textúry, pri súčasnom zvýšení stability emulzie (obzvlášť užitočné pri nízkych dávkach emulgačného vosku č. 1: 4 - 6%). )
  • V spojení so sójovým lecitínom, pre bohaté, ale hladšie textúry, s jemným a hodvábnym nádychom, veľmi zvláčňujúce.
  • V kombinácii s gélotvorným činidlom, ako je xantánová guma (0,2 - 0,5%) vo vodnej fáze. Poskytuje veľmi príjemné kĺzanie po aplikácii a chladivý dotyk a stabilizuje tekuté emulzie pri nízkych dávkach emulgačného vosku.

Kompatibilita s konzervačnými látkami:

Extrakt z grapefruitových jadier Naticide Cosgard Komplex benzoát a sorbát Leucidné
*** *** *** *** ***

(*** žiadny vplyv na stabilitu, ** pokles stability bol pozorovaný v niektorých prípadoch pri nízkych dávkach alebo bola pri pridaní konzervačnej látky zaznamenaná dočasná destabilizácia, * riziko destabilizácie emulzie)

ŠTANDARDNÉ VZORCE

  • Realizácia hustých krémov: 10 - 30% olejovej fázy a 6 - 10% emulgačného vosku 
  • Je tiež možné pripraviť veľmi bohaté emulzie „voda v oleji“ (s 50% olejom) s emulgačným voskom č. 1 pridaním rastlinného masla (5%) a rastlinného vosku (5%) do olejová fáza. Emulzia „drží“ vďaka prítomnosti vosku a masla.

% emulgačného vosku č. 1

% olejovej fázy

10% 20% 30%
  4 - 5% Tekutá emulzia sa ťažko stabilizuje , odporúča sa pridanie xantánovej gumy (0,3% - 0,5%) do vodnej fázy a / alebo použitie koemulgátora (cetylalkohol, VE emulgátor).  Tekutá emulzia sa ťažko stabilizuje , odporúča sa pridanie xantánovej gumy (0,3% - 0,5%) do vodnej fázy a / alebo použitie koemulgátora (cetylalkohol, VE emulgátor).  Bohatá, skôr tekutá emulzia, riziko nestability, stabilizovaná koemulgátorom, ako je sójový lecitín, pre veľmi hodvábny a zvláčňujúci pocit.
6-7% Tekutý a spenený mliečny krém , riziko nestability: odporúča sa pridanie xantánovej gumy (0,3% - 0,5%) do vodnej fázy a / alebo použitie koemulgátora (cetylalkohol, VE emulgátor). Krém z penovej tekutiny, riziko nestability : odporúča sa pridať xantánovú gumu (0,3% - 0,5%) do vodnej fázy a / alebo použiť koemulgátor (cetylalkohol, VE emulgátor).  Veľmi pekná husto krémová textúra, veľmi dobrá stabilita . Ideálne pre výživné ošetrenie. Vyskúšajte so suchým a penetračným rastlinným olejom (napr. Sezamový olej) pre nemastný, veľmi jemný a mäkký pocit.
8 - 10% Hustá svieža pena, dobrá stabilita , nemastný pocit, ideálne na hydratačný letný krém. Hustý krémový krém, dobrá stabilita , jemný dotyk, veľmi zvláčňujúci. Bohatý kompaktný krém, veľmi dobrá stabilita, jemný a roztopený pocit na pokožke , potešenie ako nočný krém na suchú pokožku.
Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla. Po použití vrecko dobre uzavrite.

ZÍSKANÉ TEXTÚRY

  • 6% emulgačný vosk č. 1
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 63,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 8% Emulgačný vosk č. 1
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 61,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 5% emulgačný vosk č. 1
  • 3% sójový lecitín
  • 30% rastlinný olej Makadamia
  • 61,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 4% emulgačný vosk č. 1
  • 48% olej Makadamia
  • 4,9% mangové maslo
  • 4,5% vosku Mimosa
  • 38% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 3% emulgačný vosk č. 1
  • 3% sójový lecitín
  • 48% rastlinný olej Makadamia
  • 4% mangové maslo
  • 4% vosk Mimosa
  • 37,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

Charakter použitého rastlinného oleja má veľký vplyv na štruktúru a dojem z emulzií. Takže emulzia vyrobená z avokádového oleja alebo pšeničných klíčkov bude mať bohatší pocit ako rovnaká emulzia vyrobená zo „suchého“ oleja, ako je lieskový orech alebo melónový olej. Získaná konzistencia môže navyše zmeniť pridanie éterických olejov, určitých prísad a určitých konzervačných látok do vášho prípravku. Neváhajte a spíšte si všetky svoje skúsenosti, aby ste si vytvorili databázu informácií, ktoré by ste mali konzultovať pri každej príprave nového krému. 

 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien