Citrát vápenatý 100 / 500 g
Citrát vápenatý
Citrát vápenatý je zdrojom pre zlepšenie rovnováhy vápnika. Citrát vápenatý sa vyrába z kyseliny citrónovej (E 330).
Citrát vápenatý môžete jednoducho pridať do vody alebo džúsu a vypiť. Dá sa ale použiť aj do sladkostí, džemov alebo omáčok.
Obsah vápnika je 20,6%. 4,8 g citrátu vápenatého obsahuje 1 gram vápnika.
Ak varíte džemy a želé s nízkym obsahom cukru bez cukru alebo s náhradami cukru a používate jablkový pektín NVM (s nízkym obsahom metylesteru), je potrebný vápnik. Pretože nie všetko ovocie prináša so sebou dostatok, môžete pridať citran vápenatý. Koncentrácia použitia je 0,2 až 0,3%, t.j. H. na 1 kg hotového džemu pridajte 2 až 3 g citranu vápenatého.
Ak užívate sorbitol alebo fruktózu, mali by ste užiť dvojnásobné až trojnásobné množstvo citrátu vápenatého.
Doplnok výživy citrát vápenatý
* na dodanie minerálu vápnika, ktorý je potrebný na udržanie normálnych kostí a zubov. Vápnik prispieva k normálnej funkcii tráviacich enzýmov, k normálnej zrážanlivosti krvi a má tiež úlohu v delení a špecializácii buniek.
Citrát vápenatý bez prísad, farmaceutická kvalita, doplnok výživy.
Odporúčanie k spotrebe
Denne miešajte 2 až 3 odmerné lyžice do vody alebo ovocného džúsu a vypite. 3 odmerné lyžice (odporúčané horné hodnoty pre konzumáciu) obsahujú 1008 mg vápnika, čo zodpovedá 126% NRV *.
* Referenčné hodnoty živín (NRV) pre denný príjem podľa nariadenia o informáciách o potravinách.
Vlastnosti produktu
Neobsahuje lepok, laktózu, cukor, arómy, konzervačné látky, syntetické farbivá a uvoľňovače. Bez GMO, vhodné pre vegetariánov, vegánov a diabetikov.
Rady
Výživové doplnky by sa nemali používať ako náhrada vyváženej a rozmanitej stravy a zdravého životného štýlu. Odporúčaná denná dávka sa nemá prekročiť.
Skladujte tesne uzavreté, suché a nepresahujúce +25 ° C. Uchovávajte mimo dosahu malých detí.
užitočná informácia
Vápnik je dôležitou živinou, najmä pri stavbe kostí a zubov. Minerál by sa mal normálne dodávať do tela vyváženou a zdravou stravou; vápnik je súčasťou mliečnych výrobkov, ako sú jogurty alebo syry.
Citrát vápenatý je vysoko kvalitná organická zlúčenina vápnika viazaná na kyselinu citrónovú a ľahko sa vstrebáva. Biely prášok je bez zápachu a chuti. Rozpustnosť vo vode rastie so znižujúcou sa teplotou a znižujúcou sa hodnotou pH. Vďaka vyššej rozpustnosti v porovnaní s anorganickým uhličitanom vápenatým je biologická dostupnosť obsiahnutého vápniku vyššia.