logo template4

Moruša čierna sušená 100 g

Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: z SKU10445
Dostupnosť: na sklade
4.92 bez DPH
5.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Moruša čierna sušená 100 g

Moruše čierne (Morus Nigra) pochádzajú z Mezopotámie a Perzie. Po odlepení od stromu sa šťavnaté plody rýchlo kazia, no pokojne si ich vychutnáme aj v sušenej verzii. S príjemnou textúrou žuvacích cukríkov majú čierne moruše bohatšiu sladkokyslú chuť, pripomínajúcu černice, na rozdiel od bielych moruší, ktoré sú jemne sladké.
Lahodné a výživné, prírodné sušené čierne moruše sú úžasným občerstvením. Majú vysoký obsah vitamínu C, železa, vápnika a bielkovín a sú dobrým zdrojom vlákniny. Tieto chrumkavé čierne moruše neobsahujú žiadne prísady a majú prirodzenú sladkú chuť.
 
Zdravotné prínosy 
Čo sa týka ovocia, moruše čierne majú významné hladiny bielkovín a železa. Vďaka obsahu bielkovín v týchto super bobuliach sú obzvlášť sýte a uspokojujúce, zatiaľ čo železo zvyšuje hladinu energie dodávaním krviniek bohatých na kyslík do celého tela. Moruše tiež poskytujú dobrý zdroj vlákniny v rozpustnej aj nerozpustnej forme. Rozpustná vláknina pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi, znižuje hladinu LDL „zlého“ cholesterolu a zlepšuje vstrebávanie živín. Nerozpustná vláknina podporuje zdravý tráviaci trakt.
 
Porcia sušených čiernych moruší tiež poskytuje vysokú hladinu vitamínu C na podporu zdravého imunitného systému a vápnika na posilnenie kostí a zubov. Sú tiež preplnené ochrannými antioxidantmi. Jedna takáto trieda antioxidantov, známa ako antokyány, je známa svojimi protirakovinovými a protizápalovými vlastnosťami. Ďalší druh nazývaný resveratrol je rovnaký antioxidant, ktorý sa hľadá v červenom víne a arašidoch. Resveratrol sa spája so znížením krvného tlaku a znížením rizika srdcových chorôb.
 
Vychutnajte si čierne moruše
Sušené čierne moruše majú prirodzene sladkú chuť, ktorá je podobná kríženke plodov goji a sušených fíg. Sú lahodnou pochúťkou, ktorú si vychutnáte samostatne, a sú tiež chutným doplnkom k iným jedlám. Posypte ich na jogurtm alebo s ovsenými vločkami, aby ste získali antioxidanty, alebo ich pridajte do mixu. Čierne moruše môžu byť tiež rozpustené vo vode, aby sa zlepšila ich textúra na použitie v smoothies a džúsoch. Skúste pomlieť sušené bobule a pridať ich do muffinov, koláčov, chleba a iného pečiva.
 
Skúste vo svojich obľúbených receptoch nahradiť sušené černice alebo čučoriedky sušenými morušemi, alebo ich skombinujte s iným sušeným ovocím a orechmi a vytvorte si granolové müsli podľa svojich predstáv. Použite ich v receptoch na raw energetické tyčinky, peny a iné dezerty.
 
Prírodné sušené moruše sú lahodnou a zdravou maškrtou. Existuje mnoho spôsobov, ako si ich vychutnať vo svojej strave:
 
1) Pridajte sušené moruše do granoly alebo cestnej zmesi na sladké osvieženie. Moruše sa dobre spájajú s orechmi, sušeným ovocím a kokosom.
2) Sušené moruše rekonštituujte tak, že ich pred pridaním do pečených receptov namočíte do vody.
3) Pripravte si zelený čaj alebo bylinkový čaj a pridajte štipku sladkosti tak, že sušené moruše nechajte nasiaknuť na dne šálky.
4) Namočené moruše rozmixujte do smoothies alebo štiav.
5) Ozdobte sušeným ovocím jogurt, ovsené vločky alebo šaláty.
6) Usušené moruše pomeľte a pridajte ich do receptov na muffiny alebo sušienky pre zvýšenie výživy.
7) Náš obľúbený spôsob - Snack, sušené moruše priamo z vrecka!
 
Nutričné ​​hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1008kJ / 241kcal.
Tuky - 1,53 g,
z toho nasýtené - 0,0 g;
Sacharidy - 62,4 g,
z toho cukry - 28,5 g;
Bielkoviny - 8,6 g;
Soľ - 0,3 g.