Powered by Smartsupp

Tulsi BIO - Bazalka posvätná 100 / 500 g

vyberte veľkosť:
100 g 9.590
500 g 39.590
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 689
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
7.99 bez DPH
9.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Bazalka posvätná - Tulsi vňať BIO

Organický čaj Tulsi - upokojujúci, ajurvédsky bylinkový čaj vyrobený z byliny Tulsi - príjemná chuť - 100% prírodný
Čaj tulsi je považovaný za elixír života v ajurvéde. Pretože Tulsi chutí mierne aromaticky a jemne sladko, je potešením aj bez sladidiel. Tulsi, indická bazalka alebo bazalka kráľovská sú už niekoľko rokov súčasťou superpotravín, ako sú moringa, goji a acerola.

Výhody čaju Tulsi
Indická bazalka je 100% prírodná bez prísad
eko, z kontrolovaného organického pestovania
prirodzene antioxidačný a adaptogénny účinok
príjemná vôňa klinčekov a jemná, harmonická chuť
vegánske, čisto rastlinné

Všeobecné informácie o bylinke tulsi
O čaji tulsi existuje veľa legiend. Tulsi sa nielen odporúča piť každý deň v ajurvéde, ale aj v hinduizme je bylina považovaná za posvätnú rastlinu. Bylina Tulsi sa spomína v Bhagavatapurane - posvätnom hinduistickom písme. Odtiaľ pochádza aj názov „Svätá Bazalka“. V indickej mytológii sa hovorí, že tí, ktorí sa dotknú rastliny tulsi, budú oslobodení od svojich hriechov. Posvätná bazalka sa preto pestuje aj v mnohých indických záhradách. Rastlina patrí do čeľade mäty (latinsky Ocimim sanctum alebo Ocimum tenuiflorumdar). Tulsi rastie ako trvalka a môže byť vysoká až 150 cm. Podlhovasté listy rastliny sú chlpaté.

Oblasti použitia Tulsi
Tulsi sa používa v ajurvéde aj v európskom ľudovom liečiteľstve. Pôsobí spazmolyticky, pomáha pri plynatosti a často sa pije ako čaj na všeobecné zažívacie ťažkosti. Indická bazalka je v ajurvéde adaptogénom už tisíce rokov. Podľa Dr. Israel Brekhman pomáha adaptogén prispôsobiť sa stresovým situáciám a zvýšiť odolnosť tela. Hovorí sa, že čaj z tulsi má vyrovnávajúci a zmierňujúci účinok na stres. Ajurvédska viera navyše hovorí, že bylina Tulsi dokáže vyvážiť tri dóše Kápu, Vatu a Pittu. Koncentrované rastlinné zložky, ako sú fenolové kyseliny, polyfenoly a flavonoidy, sú zodpovedné za špeciálny účinok tulsi. Ako silné antioxidanty môžu tieto sekundárne rastlinné látky zneškodňovať voľné radikály a chrániť bunky pred oxidačným stresom.

Príprava čaju Tulsi
Na šálku čaju z tulsi pridajte 1 lyžičku byliny tulsi s vriacou vodou a nechajte ju 6-8 minút lúhovať. Čaj má ľahkú citrusovú stopu a krásnu arómu. Dochuť sa často označuje ako príjemná, mierne korenistá. Tulsi je tiež vynikajúca na dochutenie ďalších čajových bylín.

Skladovanie: Skladujte na chladnom, suchom a tesne uzavretom mieste.

Update cookies preferences