Powered by Smartsupp

Zádušník brečtanovitý BIO 100 / 500 g

vyberte veľkosť:
100 g 8.490
500 g 39.900
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: vds 560
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
7.08 bez DPH
8.49 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Zádušník brečtanovitý BIO

Zádušník rez - na odmasťovanie a vyhladenie celulitídy
Zádušník sa v tejto krajine zriedka stretáva s pochválením. Vo vašej záhrade sa rýchlo sa šíriaci zádušník, ktorý pochádza z Európy, považuje za „burinu“. Nielen, že sa rýchlo šíri, ale väčšinou nepríde sám. Objavuje sa skôr vo väčšej skupine rastlín, ktorých bežce môžu byť dlhé až 1 meter. Nie nadarmo sa mu hovorí aj zemský brečtan. Zádušník nie je ojedinelý, naopak, rastliny nájdete v strednej Európe, ale aj v Ázii, na Novom Zélande, v USA a Kanade.

Napriek tomu je zádušník pomerne neznámy. Málokto napríklad vie, že táto rastlina sa nepoužíva iba na dochucovanie jedál, ako je „divoká petržlenová vňať“. Má tiež početné liečivé vlastnosti. Tie si už cenili starí Germáni, ktorí používali zádušník ako liečivú rastlinu. Všetko, čo súvisí s hnisom a hlienom, bolo vyliečené pomocou zádušníka. Hildegarda von Binden ho tiež používala na liečbu ušných infekcií a infekcií, ako aj chorôb hrdla a pľúc. Iní liečitelia používajú zádušník na zle sa hojace rany, vredy a artritídu.

Dnes sa zádušník používa kvôli svojim expektoračným prísadám na kloktanie pri problémoch v oblasti hrdla, ako aj pri nachladnutí a ochoreniach močového mechúra a obličiek. Okrem toho sa v ľudovom liečiteľstve používajú čaje na stratu chuti do jedla, na žalúdočné ťažkosti, na hnačky, na kašeľ s hustým hlienom, na žltačku a na problémy so žlčníkom, pečeňou a obličkami. Tí, ktorí trpia na pomarančovú kôru, budú mať zvláštne potešenie, pretože zádušník má okrem všetkých spomínaných účinkov vyhladiť aj celulitídu ... 

zložky
Kyselina rozmarínová
vitamín C
Flavonoidy
Saponíny
éterický olej (hlavne mentón, pinokavón, pulegón)
Flavonové glykozidy
Horké látky
Tropánové alkaloidy

Vďaka svojej štipľavej, aromatickej chuti zádušník zušľachťuje polievky, ale výborne sa hodí aj k zemiakovým jedlám, ku všetkým pokrmom z panvice a bylinkovým maslom. Je dôležité, aby sa bylina nepoužívala nadmerne.

Čaj 
1 až 2 čajové lyžičky bylinky zalejte 250 ml vriacej vody. Necháme 5 minút odstáť a bylinu precedíme.

zábal
5 g byliny zmiešajte so 100 ml vriacej vody. Postihnuté oblasti pokožky je možné opláchnuť týmto extraktom alebo použiť namočené obklady.

zádušník ako prísada do kúpeľa
Vložte 75 g zádušníka do 1 litra vriacej vody, zakryte ju a nechajte 1 hodinu lúhovať, preceďte a pridajte do vody na kúpanie.

Dávkovanie byliniek 
Ak je to potrebné, vypite 1 šálku čaju; v prípade potreby si doprajte 1 šálku dvakrát denne.

Riziko a vedľajšie účinky
Pri dodržaní dávkovania nie sú známe žiadne riziká, vedľajšie účinky alebo interakcie. Predávkovanie môže viesť k vedľajším účinkom, ako je podráždená pokožka a sliznice, ako aj črevné zápaly, kolika alebo hnačky. 

Update cookies preferences