Tapiokový prášok, prírodný škrob, 200 g
Tapiokový prášok, prírodný škrob, 200 g
- 100% prírodný produkt
- Prirodzený škrob z Manihot esculenta
- Bezlepkový! Bez pridaného cukru!
- Vegánsky výrobok
Maniok alebo takzvaná manioka alebo tapioka je jednou z najbežnejšie používaných rastlín v Amerike v období pred Kolumbom. Peľ z neho, siahajúci až do roku 4600 pred naším letopočtom sa našiel v nížinách Mexického zálivu v San Andres v Tabasku. Prvé priame svedectvá o kultúre boli objavené počas archeologických vykopávok v Salvadore. Dokazujú, že Mayovia pestovali kasavu na jedlo pred rokom 1400.
Najčastejšie konzumovanou časťou Tapioky je koreň. Môže sa konzumovať vcelku, nastrúhaný alebo rozomletý na múku. Ľudia trpiaci potravinovými alergiami často používajú tapiokovú múku na varenie a pečenie, pretože neobsahuje lepok a nemá stopy po obilí alebo orechoch.
Vďaka svojmu vynikajúcemu výživovému zloženiu a najmä kvôli nedostatku lepku v ňom sa Tapioka odporúča pri zdravých stravovacích režimoch, v prípade potreby redukcie hmotnosti, kvôli intolerancii lepku. Vhodné jedlo je pre športovcov alebo ľudí, ktorí vykonávajú ťažkú fyzickú prácu, pretože majú vysokú energetickú hodnotu a takmer žiadny tuk. Bohatý na bielkoviny a základné minerály, ako je vápnik, draslík, železo, horčík, fosfor, zinok atď. Obsahuje cholín, ktorý je nesmierne dôležitý pre metabolizmus v tele.
Tapioka má čisto prírodnú chuť, vôňu a pocit. Používa sa v akejkoľvek kombinácii ako základná múka pre pekárenské a cestovinové výrobky.
Zloženie:
Modifikovaný škrob extrahovaný z hľuzovitých koreňov Manihot esculenta.
Bezlepkový! Bez pridaného cukru!
Viskozita:
500 - 700 BU (spĺňa špecifikácie pre škroby uvedené v smernici 2012/231 / EÚ pre E1322).
Účel:
prírodný škrob na kulinárske použitie. Má vynikajúce vlastnosti zadržiavajúce vodu. Dobré zahusťovadlo v neutrálnom, stredne kyslom a kyslom prostredí. Stabilný pri zmrazovaní alebo rozmrazovaní. Gélotvorný prostriedok. Emulzný stabilizátor.
Použitie:
Má neutrálnu chuť a arómu. Vhodné na zahustenie polievok, pečiva, omáčok, jedál, koktailov, krémov.
Môže sa použiť na chlieb, teplé dezerty, pečivo a podobne. 1 polievková lyžica tapiokovej múky zodpovedá receptu s 2,5 lyžicami pšeničnej múky. Úspešne nahradí až 20% pšeničnej múky v pekárstve.
Tapioková múka sa výborne kombinuje s bezlepkovou múkou, väčšinou s kokosovou a zemiakovou múkou.
Skladovanie:
Udržujte pri miernej teplote a vlhkosti vzduchu najviac 70%. Pri nadmernej vlhkosti sa vytvárajú zhluky, zvyšuje sa kyslosť.
Balenie: 200 g