logo template4

Škorica, ceylónska

vyberte veľkosť:
50 g 3.900
200 g 12.900
Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 22103628
Dostupnosť: na sklade
3.25 bez DPH
3.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Škoricový prášok, ceylónsky 50g / 200 g

Škorica má sladkú, drevitú vôňu a často sa používa na ochutenie rôznych jahňacích a kuracích pokrmov.
 
Ako sa používa: používa sa v sladkých jedlách, ako sú koláče, sušienky, zákusky alebo sa pridáva do horúcich nápojov.
 
Škorica je strom pochádzajúci zo Srí Lanky a južnej Indie. Kôra má špeciálnu vôňu, vonkajšia časť kôry, jadro a vnútorná časť sa pozberajú. Ošúpané sa potom nechajú úplne vyschnúť. Škorica má sladkú, drevitú vôňu a často sa používa na ochutenie rôznych jahňacích a kuracích jedál. Indická kuchyňa ju široko používa v jedlách aj sladkých jedlách, ako sú koláče, sušienky, zákusky alebo sa pridáva do teplých nápojov. V Indii sa škorica používa vo forme celých prúžkov, ktoré sa vyprážajú v horúcom oleji, kým sa nezroutia a nezmiznú, čím sa uvoľní aróma a chuť. Ak sa použije mletá škorica, musí sa pridať krátko pred podávaním, pretože po jej uvarení je mierne horká. Je to jeden z najsilnejších prírodných antioxidantov, ktorý tiež pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Má antimikrobiálne, protizápalové vlastnosti.
 

Užitočné vlastnosti:

Farmaceutické štúdie preukázali, že škorica všeobecne posilňuje imunitný systém. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, čo sa odporúča ľuďom trpiacim cukrovkou, podporuje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.

Niekoľko gramov škorice v potravinách normalizuje hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam. Tí, ktorí denne konzumujú toto korenie, majú výrazne lepšiu hladinu cukru v krvi.

Škorica je dobrým zdrojom mangánu, vlákniny, železa, vápnika.

Pol lyžičky škorice denne znižuje hladinu cholesterolu.

Škorica má jedinečnú schopnosť bojovať proti určitým infekciám.

Škorica znižuje rast rakovinových buniek.

Zmiešanie lyžičky škorice s jednou lyžicou medu prináša úľavu pri artritíde.

Škorica má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Pridanie škorice do jedla brzdí množenie baktérií a zabraňuje znehodnoteniu konzervovaných potravín.

Škorica je dobrý kozmetický výrobok a môže sa používať pri zápaloch mazových žliaz a vlasových folikulov pokožky.

Zloženie:

Práškové korene cejlónskej škorice (Cinnamomum verum / zeylanciim).

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 247 kcal / 1033 kJ
Sacharidy: 80,59 g
z toho cukry: 2,17 g
Vláknina: 53,1 g
Bielkoviny: 4,0 g
Tuk: 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Nenasýtené: 0,9 g
Soľ: 0,00 g

Účel:

na dochutenie sladkých i slaných jedál. Má špecifickú sladko-korenistú chuť a teplú arómu.

Použitie

Pridajte (podľa vášho vkusu) do pečiva, dezertov, smoothies, likérov, slanej ryže so zeleninou, mäsových jedál a rýb, omáčok a ďalších.

Balenie: 50 g