logo template4

Pupalka

Pupalka dvojročná - Oenothera biennis, je to nádherne zafarbená rastlina, ktorá otvára kvetenstvo po zotmení. Semená sa zbierajú a lisujú sa za studena, čím sa získa olej s viacerými liečivými vlastnosťami. Pupalka pochádza zo Severnej Ameriky a doviezli ju do Európy dovozcovia bavlny. Je známy celý rad botanických druhov rastlín, ktoré sa vďaka zvláštnym účinkom oleja získaného zo semien pestujú na veľkých plochách. Semená rastlín sa používajú ako vynikajúci zdroj esenciálnych mastných kyselín, vitamínov a minerálov. Jednou z najdôležitejších oblastí, v ktorej sa používa pupalkový ľahký olej, sú kozmetické výrobky, pretože látky, ktoré tvoria tento produkt, pomáhajú regenerovať pokožku, liečia niektoré choroby epidermy, ale tiež bránia predčasnému starnutiu. Výnimočné vlastnosti ju odporúčajú vo všetkých podmienkach pokožky, pretože sú vynikajúcim regenerátorom a vitamizérom epitelu.

Pupalka (Oenothera Biennis) bola do Európy dovezená zo Severnej Ameriky pred 400 rokmi. Odvtedy sa rastlina na našom území úspešne rozrástla. Väčšina komerčného oleja však pochádza z Číny, kde je rastlina veľmi populárna a slúži ako dekoratívna kvetina.

Pupalkový olej je mimoriadne vhodný na alergické kožné reakcie. Upokojuje viditeľne ochabnutú a šupinatú pokožku, regeneruje drsnú pokožku, aby sa nestratila vlhkosť.

Pupalkový olej účinkuje dobre aj pri neurodermatitíde - upokojuje svrbenie, podráždenie a suchosť pokožky.

Kozmetické vlastnosti pupalkového oleja:

- protizápalový a upokojujúci;

- regeneračné a zvlhčovacie;

- ideálne na alergické kožné reakcie, neurodermatitídu;

- na drsnú a šupinatú pokožku;

- zníženie straty vlhkosti pokožky.

Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien