logo template4

 

Ardei rosu ECO (kg) - -

Sladká paprika

Paprika, známa tiež ako sladká paprika, je jednou z najbežnejších paprík. Papriky obsahujú pôsobivý zoznam rastlinných živín, o ktorých sa zistilo, že majú vplyv na prevenciu chorôb a
vlastnosti podporujúce zdravie. Na rozdiel od chilli papričiek má len veľmi málo kalórií a tuku.
100 g poskytuje iba 31 kalórií. Papriky obsahujú kapsaicín. Počiatočné experimentálne štúdie naznačujú, že kapsaicín má antibakteriálne, protirakovinové, analgetické a antidiabetické vlastnosti. Keď sa používa uvážlivo, pôsobí na zníženie hladín triglyceridov a LDL cholesterolu u obéznych ľudí. Čerstvé papriky alebo zelené sú bohatým zdrojom vitamínu C. Tento vitamín je koncentrovaný v najmä v červenej paprike na najvyšších úrovniach. 100 g červenej papriky poskytne asi 127,7 mikrogramov vitamínu C. Vitamín C je silný antioxidant rozpustný vo vode. Vo vnútri tela je nevyhnutný pre syntézu kolagénu. Kolagén je hlavný štruktúrny proteín v tele
potrebný na udržanie integrity krvných ciev, kože, orgánov a kostí. Pravidelná konzumácia potravín
bohatých na tento vitamín pomáha ľudskému telu chrániť sa pred skorbutmi; rozvíja rezistenciu proti infekciám (stimuluje imunitu). Obsahuje tiež dobré hladiny vitamínu A. Okrem toho obsahuje antioxidačné flavonoidy, ako je karotén, luteín, zea-xantín a kryptoxantíny. Spoločne tieto antioxidanty v paprike pomáhajú chrániť telo pred účinkami voľných radikálov vznikajúcich pri stresových a chorobných stavoch. Papriky majú primeranú hladinu esenciálnych minerálov. Niektoré z hlavných minerálov sú železo, meď, zinok, draslík, mangán, horčík a selén. 

Filter
Cena