logo template4

Olivy, olivový olej, skvalán

Olivový olej je nepochybne jedným z najstarších a najpopulárnejších olejov používaných v kozmetike. Jeho starostlivosť, zmäkčenie, ochrana proti vráskam a regeneračné vlastnosti sú známe už po stáročia. Vitamíny A, E a F obsiahnuté v oleji majú výživný a upokojujúci účinok na pokožku. Je tiež vynikajúcim prostriedkom na obnovu a regeneráciu vlasov a nechtov.

Koža: Olivový olej je pomerne mastný olej, preto sa odporúča predovšetkým pre ľudí so suchou pokožkou, náchylnými na praskliny a kalusy. Fantasticky zmierňuje podráždenie veľmi suchej pokožky a pôsobí ako liečivý obklad. Môže sa použiť priamo na pokožku tváre a tela v prípade suchej pokožky alebo ako doplnok ku krémom a pleťovým mliekam v prípade kombinovanej alebo mastnej pokožky. Olivový olej sa často používa ako prísada do mydiel vyrobených za studena. Môže byť tiež vynikajúcim doplnkom do kúpeľových olejov, masážnych olejov, kozmetických masiel a tiež ako prísada do kúpeľa, kúpeľových solí.

Vlasy: Od pradávna sa olivový olej používa ako lacný a ľahko dostupný, ale veľmi účinný produkt na starostlivosť o vlasy. Čistý olivový olej bez prísad sa dá v lete používať ako rýchla a nekomplikovaná regeneračná maska. Po dlhom pobyte na slnku, kúpaní v mori alebo v bazéne sú vaše vlasy obzvlášť vystavené nepriaznivým vonkajším faktorom. Olej môže byť obohatený o ďalšie zložky starostlivosti. Masáž v olivovom oleji s citrónovou šťavou revitalizuje a čistí pokožku hlavy. Vlasy sa stávajú vitálnejšími, osviežujúcimi, lesklejšími a jemnejšími. Olej je vynikajúcim doplnkom do vlasových masiek a šampónov, rovnako ako súčasť vysoko výživnej zmesi na suché pramene.

Olivový skvalán, ktorý je odvodený z olivového oleja, zjemňuje pokožku, zlepšuje pružnosť, zmierňuje príznaky starnutia a podporuje regeneráciu buniek. Olivový skvalán je vynikajúci v očných krémoch, ošetreniach pier a krémoch na tvár. Môže byť použitý čistý alebo zmiešaný s inými luxusnými olejmi pre výživné sérum na tvár. Silný zmäkčovač; olivový skvalán zdieľa všetky prírodné výhody ošetrovania pokožky olivovým olejom, ale môže sa použiť ako ľahší a stabilnejší nosný olej napríklad v sprejových kozmetických výrobkoch. Poskytuje pokožke vlhkosť a výživné látky, ale napodobňuje jej prirodzený kožný maz, pomáha znižovať účinky poveternostných vplyvov, ako sú popáleniny od slnka alebo suchosť z chladného počasia, a pomáha obnoviť jej prirodzenú pružnosť a vlhkosť - a to všetko pri podpore buniek. Olivový skvalán sa často používa v kozmetike starostlivosti o pleť, ktorá je zameraná na poškodenú alebo zrejúcu pokožku vďaka jeho brilantným regeneračným vlastnostiam. Olivový skvalán je účinné prírodné zmäkčovadlo a lubrikant, ktorý sa ľahko emulguje a je rozpustný vo väčšine kozmetických olejov, vďaka čomu je univerzálnejší a účinnejší.
Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien