logo template4

Kôpor

Kôpor (Anethum graveolens), tiež známy ako laoský koriander, je trváca alebo jednoročná rastlina podľa toho, kde sa pestuje. Je to jediný druh z rodu Anethum. Hojne sa pestuje v Eurázii, kde sa jeho listy a semená používajú ako bylinné korenie alebo dochucovadlo. Rovnako ako kmín, aj listy kôpru podobné papradiu sú aromatické a používajú sa na dochutenie mnohých jedál, napríklad gravlax  losos) a iných jedál z rýb, boršču a iných polievok, ako aj nakladaných nálevov (kde sa niekedy používa kvet kôpru). Najlepšie je použiť čerstvý kôpor, pretože sušením rýchlo stratí chuť, ale lyofilizované kôprové listy si zachovajú svoju chuť pomerne dobre aj niekoľko mesiacov.

Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien