logo template4

Bambucké maslo

Bambucké maslo sa často nachádza pod iným názvom - karite maslo. Je to vlastne olej získaný zo semien stromu Butyrosperum Parkii. Tieto stromy rastú na savanoch západnej Afriky. Miestni obyvatelia ich nazývajú stromy života a posvätné stromy, pretože olej z nich získaný, ktorý má blahodárne vlastnosti, ich vyživuje a lieči. Po stáročia africké ženy používajú bambucké maslo na starostlivosť o pokožku, ošetrujúc ňou nedokonalosti, strie a celulitídu. Keďže vedia o vynikajúcich vlastnostiach a hodnotách, vmasírujú ho do pokožky svojich detí a dokonca aj bábätiek, pretože bambucké bôby obsahujúce nízke prírodné UVA a UVB filtre, chránia jemnú detskú pokožku pred spálením. Dnes sa toto maslo bežne používa v kozmetike. V našom obchode nájdete nerafinované a rafinované bambucké maslo. Pri izbovej teplote má pevnú konzistenciu, po trení a zahriatí v rukách sa stáva tekuté. Karite maslo má jemnú, príjemnú vôňu. Farbu od smotany cez žltú až mierne hnedú v závislosti od dávky. Vďaka hodnotným vlastnostiam bambuckého masla sa používa ako doplnok kozmetiky pre starostlivosť o telo a tvár, vrátane krémov, pleťových vôd, masiek. Môže sa tiež použiť priamo na pokožku, napr. ako balzam na tvár, telo alebo očný krém. Odporúča sa najmä na starostlivosť o suchú a podráždenú pokožku. Hĺbkovo hydratuje a zabraňuje strate vody, vyživuje pokožku, upokojuje podráždenie a chráni pred vonkajšími vplyvmi, ako je slnko, vietor, mráz. Vďaka obsahu vitamínov A a E spomaľuje proces starnutia pokožky a chráni ju pred voľnými radikálmi. Tiež sa oplatí používať bambucké maslo na vlasy, bude pôsobiť ako výživná maska ​​alebo sérum na končeky vlasov.

Bambucké maslo - vlastnosti a použitie v kozmetike

Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien