€ / EUR

Vyberte menu

$ / USD

£ / GBP

Kč / CZK

€ / EUR

  logo template4

Organický olej zo šípkových semienok, lisovaný za studena

vyberte veľkosť:
20 ml 17.900
50 ml 22.900
Výrobca: ecola
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: zdr 21410669
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 14.92
17.90 ks

Organický olej zo šípkových semienok, lisovaný za studena


Bulharský šípkový olej získaný zo semien plodov divej ruže, prosperujúcej v jedinečných klimatických podmienkach južného Bulharska.
 
Pochádza zo semien ruží (Rosa canina L.) lisovaním za studena, ktoré si zachovávajú svoje vysoko účinné biologické zložky, ako sú esenciálne mastné kyseliny, vitamíny, antioxidanty a bioflavonoidy. 
Hlavnou zložkou šípkového oleja sú esenciálne mastné kyseliny - linolové (omega-6), linolenové (omega-3) a olejové (omega-9). 
Šípkový olej je silný antioxidačný olej, ktorý skvele upokojuje, zjemňuje a hydratuje pokožku. Je jedinečný medzi rastlinnými olejmi, ktoré obsahujú retinol (vitamín A), a má tiež vysoký obsah vitamínu C. 
Organický šípkový olej sa bežne používa v prípravkoch na starostlivosť o pleť ako pleťový olej. Používa sa na rôzne kožné ochorenia vrátane dermatitídy, akné a ekzému, na zrelú a spálenú pokožku, ako aj na krehké nechty a vrásky. Šípkový olej sa tiež často používa na liečenie zjazvenia a na zníženie starnutia.
 
Olej zo šípok (Rosa Canina) obsahuje vitamín A, ktorý pomáha oddialiť účinky starnutia pokožky, napomáha regenerácii buniek a zvyšuje hladinu kolagénu a elastínu. Výsledkom je pevnejšia, hladšia a mladšia pleť s väčšou elasticitou. Olej obsahuje tiež veľké množstvo esenciálnych mastných kyselín a vitamínu E, ktorý ďalej podporuje zdravú pokožku.
Bulharský šípkový olej - Ecola je úplne prírodný produkt, ktorý je vďaka svojim hydratačným a regeneračným vlastnostiam ideálnym prostriedkom na udržanie sviežosti vašej pokožky, zachovanie jej hladkosti, pružnosti a hebkosti.
 
Za studena lisovaný šípkový olej je mimoriadne bohatý na esenciálne mastné kyseliny - viac ako 90% z celkovej hmotnosti:
- Omega-3 (kyselina linolénová ~ 23%)
- Omega-6 (kyselina linolová ~ 52%)
- Omega-9 (kyselina olejová ~ 17%)
 
Vitamín E, vitamín F, provitamín A, betakarotény a antioxidanty – mimoriadne dôležité svojimi ochrannými a protizápalovými vlastnosťami, priaznivo pôsobia na regeneračné procesy vo vnútornej vrstve pokožky. Vďaka nim má tento produkt vynikajúci hydratačný a omladzujúci účinok.
 
Množstvo karoténu určuje červeno-oranžovú farbu tohto oleja. Je super jemný, takzvaný "suchý olej" sa jemne vstrebáva do pokožky, zjemňuje ju, vyhladzuje reliéf bez upchávania pórov, zanecháva pocit zamatovej hebkosti.
 
Aplikácia:
 
Suchá koža
Šípkový olej udržuje optimálnu rovnováhu mastných kyselín a vody v našej pokožke. Je to vynikajúci hydratačný prostriedok, ktorý rýchlo preniká do pokožky, vyživuje ju, vyhladzuje vrásky a obnovuje rovnováhu vlhkosti narušenú v dôsledku klimatických a iných environmentálnych faktorov.
 
Vrásky a pigmentácia
Šípkový olej vďaka svojmu mimoriadne bohatému prírodnému vitamínovému zloženiu, hydratačným, regeneračným a omladzujúcim účinkom redukuje vrásky do šírky aj do hĺbky, výrazne redukuje prejavy starnutia pokožky - suchosť, nedostatok lesku a pružnosti, pigmentové škvrny, jemné mrholenie atď. ..
 
Jazvy
Šípkový olej remodeluje poškodené štruktúry pokožky na mikroúrovni, podporuje proces syntézy nových kolagénových väzieb a dokonale hydratuje pokožku.
 
Starostlivosť o vlasy
Šípkový olej má mierne pH (okolo 5,1), vďaka čomu je ideálny na priamu aplikáciu na vlasy, pokožku hlavy a pokožku. Môže sa aplikovať ako olejová kúra na vyčerpané vlasy alebo vmasírovať do suchých a šupinatých oblastí čistej pokožky a vlasovej pokožky.
 
Aplikácia večer jemne vyživuje pokožku a umožňuje jej v noci dýchať.
 
Pravidelné používanie oleja zo šípkových semienok zlepšuje jemnosť, vitalitu a pružnosť vašej pokožky, pomáha udržiavať zdravý a žiarivý vzhľad.

Návod na použitie:
Používa sa na ošetrenie vrások okolo očí a pier, škvŕn na pokožke, suchých a poškodených vlasov. Okrem regeneračných vlastností je šípkový olej tiež vynikajúcim zvlhčovacím prostriedkom, ktorý sa rýchlo vstrebáva do pokožky. Môže sa používať v nezriedenom stave alebo v zmesi s arganovým olejom, tamanovým olejom, rakytníkovým olejom, kadidlom, ružou a inými olejmi.

Zloženie (INCI):
Rosa canina (Rosehip) seed oil*.
* z ekologického poľnohospodárstva
Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien