logo template4

Nechtíkový olej, macerát

hmotnosť:
50ml 0.000
1lna objednávku 39.300
Kód produktu: M-1057
Výrobca: MAYAM
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
3.99
ks

Nechtíkový olej MAYAM

 
Neoceniteľný pre svoju protizápalovú aktivitu podporuje tvorbu granulačného tkaniva. Je vhodný pre zapálenú a ekzematickú starostlivosť o pleť, môže sa používať na suchú a popraskanú pokožku, ako aj na výrobky po opaľovaní.
 
Výroba: vyrába sa macerovaním kvetu  nechtíka v sójovom oleji
 
INCI: glycine soja oil (non GMO), calendula officinalis flower extract, tocopherol
 
Použitie, aplikácie
Ideálny pre kozmetické prípravky, ktoré zahŕňajú protizápalové, hojivé, zvláčňujúce, upokojujúce a ochranné vlastnosti. Ideálne pre citlivú pokožku, krehkú a podráždenú pokožku.
Odporúčaná dávka: do 100%
 

Nechtíkový olej a jeho využitie

Olej a extrakt z nechtíka sú veľmi často zastúpené v alternatívnej medicíne, ale aj pri hojení rán, a to vďaka svojim zdraviu prospešným účinkom známym a uznávaným od staroveku. Vďaka svojmu upokojujúcemu, stimulujúcemu, protizápalovému účinku sa nechtíkový olej odporúča na ošetrenie citlivej pokožky tváre, krehkej pokožky a na ošetrenie podráždenej, mierne poranenej pokožky začervenaním a kuperózou. Vhodný aj na starostlivosť o pokožku detí.

Spôsob výroby: máčaním kvetov v rafinovanom sójovom oleji (z geneticky nemodifikovaných sójových bôbov) a pridaním vitamínu E

Geografický pôvod: Nemecko

Vzhľad: číra oranžová kvapalina strednej hustoty s mierne charakteristickým zápachom.

Na pokožke: vstrebáva sa do pokožky pomalšie, zanecháva málo mastný pocit, mierne komedogénny.
* Komedogénnu vlastnosť nie je možné zmerať alebo vedecky zistiť. Olej, ktorý je komedogénom, môže dočasne upchať póry, ale nemusí nevyhnutne vytvárať akné, čierne bodky a akné u každého človeka. Tí, ktorých pokožka je náchylná na akné, nepoužívajú samotný komedogénny olej, samotné emulzie alebo zmesi ďalších prísad.

Vlastnosti nechtíkového oleja

protizápalový, relaxačný účinok
vďaka obsahu karotenoidov a flavonoidov má antioxidačný účinok
podporuje lúpanie odumretej pokožky
štrukturálna oprava, napomáha epitelizácii
proti voľným radikálom, krém na opaľovanie
má protiedémové vlastnosti

Ako nechtíkový olej pomáha
podráždenie, drobné rany, poranenia, zmrazenie
pre suchú, citlivú a drsnú pokožku
pre detskú pokožku, krehkú, citlivú pokožku
pre starnúcu, pokrčenú pokožku tváre
úpal, zapálená pokožka po holení alebo depilácii, uhryznutie hmyzom
žihľavka, začervenanie, kuperóza
ekzém, psoriáza

Ako používať nechtíkový olej

môže byť použitý samotný, priamo na pokožku
ako prísada do detskej kozmetiky na starostlivosť o pokožku
kozmetika na starostlivosť o pokožku: ako prísada do krémov, krémov, mastí, balzamov
okrem iných špecifických zložiek aj na prípravu krémov na opaľovanie a krémov na opaľovanie
topické prípravky: ako prísada do balzamov, mastí a krémov
ako prísada do plienkového krému

Špeciálne synergie
s olejom z aloe vera a esenciálnym olejom z levandule na pokožke spálenej slnkom

s kakaovým maslom a bisabololom na popraskaných perách

s Cistus ladaniferus esenciálnym olejom na spájací efekt

Skladovanie: keďže je to olej odolný voči oxidácii, môže byť skladovaný pri izbovej teplote, najlepšie do 25 ° C, chránený pred vlhkosťou a svetlom

Bezpečnostné údaje: na kozmetické použitie






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien