logo template4

Garam masala, indická zmes korenia, SoultyBG, 50 g

Výrobca: soulty
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 19346765
Dostupnosť: na sklade
3.25 bez DPH
3.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Garam masala, indická zmes korenia, SoultyBG, 50 g

- 100% prírodný produkt
- Neobsahuje konzervačné látky ani zvýrazňovače
- Vhodné pre vegetariánov a vegánov

Najťažšia časť pri vytváraní garam masaly pochádza zo skutočnosti, že táto zmes, tak rozšírená v Indii, má toľko druhov, koľko je kuchárov, ktorí ju používajú. Univerzálny recept neexistuje, ale väčšinou sa používajú rovnaké koreniny, pričom počet sa najčastejšie pohybuje medzi 7 a 12.

Garam masala, ktorá je nevyhnutná pre severoindické jedlá, znamená „horúca zmes korenia“. Tradične zahŕňa škoricu, rascu, klinčeky, kardamóm a čierne korenie, ale podľa potrieb konkrétneho jedla možno pridať aj iné korenie, ako je muškátový orech, fenikel alebo rasca.
Garam Masala je hrejivá zmes korenia, ktorá sa bežne používa v indickej kuchyni na vnesenie tepla a hĺbky do jedál. Neexistuje jediný recept na Garam Masala – líši sa od regiónu k regiónu, rodiny k rodine a značky k značke, ale vo všeobecnosti bude pozostávať z rôznych korenín, ako je škorica, klinček, rasca a čierne korenie. Používa sa spolu s inými bežnými indickými koreninami.

Garam Masala je zmes zemitá, teplá, komplexná a absolútne lahodná. 
Korenie v našej Garam Masale sa pred mletím nasucho opraží, aby uvoľnilo svoju arómu a dodalo našej masale jej komplexnú, vrstvenú lahodnosť. Keďže koreniny sú už pražené a mleté, Garam Masala by sa mala považovať za konečné korenie a použiť ju ku koncu varenia na dotvorenie chutí jedla.

Vyskúšajte Garam Masala takmer v čomkoľvek! Dá sa použiť v mnohých jedlách od zeleniny cez fazuľu až po mäso. Je tiež úžasná v sušienkach pre zvýraznený tón korenia. Naša garam masala je dokonale namiešaná, aby pridala autentickú indickú chuť rôznym jedlám. Garam masala je vhodným dochucovadlom šošovice, fazule, hrášku do obilných jedál - quinoa, proso, cícer, pohánka, do jedál so špenátom, zemiakmi a pod.

Ingrediencie:

Bobkový list, klinčeky, čierna rasca (nigella), zázvor, kardamón, rasca, koriander, čierne korenie, škorica.

Použitie:

Používa sa ako korenie do rôznych polievok a jedál. Garam masala sa pridáva na konci varenia, pretože pri dlhšom tepelnom spracovaní sa špecifická aróma stráca.

Balenie: 50 g v sklenenej nádobe
Pôvod: Bulharsko