logo template4

Madras kari / anglické kari BIO

vyberte veľkosť:
100 g 6.690
500 g 29.690
Výrobca: naturwaren
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 519
Dostupnosť: na sklade
5.58 bez DPH
6.69 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Madras kari 

Zloženie: kurkuma *, koriander *, semená senovky gréckej *, kmín *, kardamón *, zázvor *, nové korenie *, muškátový oriešok *, klinčeky *, korenie *, paprika *, škorica * (* ekologicky vypestované). Madras Curry je zmes aromatických korenín, špeciálne dovážaných z Madras a môže sa používať na rôzne autentické indické kari jedlá.
 
Kari je zmes tmavo žltého až pomarančového korenia so špecifickou chuťou. Kari prášok bol vynájdený anglickými osadníkmi v Indii v snahe spojiť rozmanitosť indickej kuchyne do jedinej zmesi. Kari prášok sa v súčasnosti šíri vo viacerých kombináciách po celom svete.
 
Ako použiť:
 
Neexistuje jediný recept, ani štandardný, môže obsahovať 10 až 20 korenín, ale v kari zmesi chýba kurkumický prášok, ktorý dáva farbu tejto zmesi. V závislosti od sortimentu sú ingrediencie kari zmesi ovocné, aromatické alebo horúce. Môže sa pridávať do ryže, mäsa, rýb a zeleniny.
 
Kari je zmes korenín [stále sa meniace, ale takmer vždy s obsahom kurkumy, koriandra, rasce, zázvoru, kardamónu a červenej papriky], ktorá dodáva potravinám živú chuť a žiarivú farbu. Rôzne druhy môžu byť mierne alebo veľmi horúce a korenené. Kari prášok sa používa v Indii, Afrike, Jamajke, Malajzii, Thajsku a Číne.
 
Existuje toľko spôsobov, ako pripraviť kari , mnoho kuchárov si pripravuje vlastný karí prášok. 
Madras Curry je koreninová zmes typická pre oblasti v okolí Chennai v Indii (mesto predtým známe ako Madras). Menej tepla ako horúce karí, menej sladkosti . Táto zmes je bohatšia a hlbšia a trochu dymová.
 
Je zaujímavé, že názov „Madras Curry“ sa v Indii nepoužíva, ale v Británii ho vymysleli reštaurácie, ktoré opisujú menu pripomínajúce tento región.
 
Jedno odporúčané použitie: trochu oleja alebo masla zahriať v ťažkej panvici na mierne teplo. Pridajte cibuľu nakrájanú na plátky a restujte 6 - 10 minút. Pridajte ďalšiu prísadu, či už je to mäso, hydina, tofu alebo zelenina, a niekoľko štedrých lyžičiek jemného karí, a vychutnajte si krásnu vôňu, keď sa z vašej kuchyne valí po celom dome. Pridajte vodu, aby sa jedlo stalo tekutejším, privarte ho, znížte teplo, prikryte a duste. Mmmmm.