logo template4

Kyselina mandľová, prášok

vyberte veľkosť:
10 g 3.290
30 g 8.590
100 g 25.900
Kód produktu: e 1112
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
3.29
ks

Kyselina mandľová, prášok

Kyselina mandľová vo forme prášku patrí do skupiny AHA kyselín. Účinkuje dvoma spôsobmi: exfoliuje hornú vrstvu epidermis, čím zlepšuje tón pleti, a má tiež antibakteriálne a dezinfekčné vlastnosti, vďaka čomu kyselina mandľová upokojuje zápaly a lézie akné.
Kyselina mandľová patriaca do skupiny kyselín AHA je jednou zo základných zložiek krémov. Kyselina mandľová je vyrobená na báze horkých mandlí, čo zaručuje najsilnejší antibakteriálny účinok z tejto skupiny kyselín. Môže sa vykonávať a opakovať po celý rok.
Dávkovanie
až 10% - v kozmetike na domáce použitie
až 30% - v profesionálnej kozmetike používanej kvalifikovanými špecialistami

Ako používať mandľovú kyselinu?
Obohatte hotovú kozmetiku alebo pridajte kyselinu mandľovú do kozmetiky - Zmiešajte kyselinu mandľovú s kyselinou hyalurónovou v sére pre starostlivosť o citlivú pokožku. Vyskúšajte kyselinu mandľovú ako prísadu do svojho krému alebo krémového základu. Pre každodennú starostlivosť o pleť skombinujte kyselinu mandľovú s hydrolátom v toniku.

Kyselina mandľová - pôsobenie
Kyselina mandľová exfoliuje pokožku, vyrovnáva prirodzenú farbu pokožky. Zároveň čistí pokožku a má antibakteriálny účinok, dokonale zmierňuje zápal a dobre pôsobí na lézie akné.
Kyselina mandľová obmedzuje vylučovanie kožného mazu, znižuje frekvenciu a závažnosť akné, zabraňuje tiež tvorbe čiernych bodiek a zápalových pustúl. Dokonale zosvetlí sfarbenie a jazvy na pokožke.
Kyselina mandľová vďaka svojim vlastnostiam proti starnutiu vyhladzuje jemné linky a omladzuje vzhľad pokožky. Účinkuje na potlačenie príznakov starnutia pokožky.
Kyselina mandľová sa dá použiť na všetky typy pleti vrátane citlivej a vaskulárnej.
Neodporúča sa pre tehotné ženy a počas dojčenia.
V dôsledku používania kozmetiky s kyselinami sa znižuje hrúbka vrstvy stratum corneum, ktorá chráni pokožku pred UV lúčmi.
Preto pri používaní kozmetiky s kyselinami chráňte svoju tvár pred UV lúčmi, napríklad použitím kozmetiky s filtrami.
Kontraindikácie pri používaní kyselín sú: početné materské znamienka, atopická dermatitída, ekzém, psoriáza, herpes, tendencia keloidov, obdobie zotavenia po operácii tváre, podráždená pokožka, kožné alergie, orálna liečba derivátmi vitamínu A, úpal.
Uchovávajte tesne uzavreté, pri izbovej teplote, mimo dosahu zdrojov tepla a svetla, mimo dosahu detí.
Neprekračujte odporúčanú maximálnu koncentráciu.

INCI: Mandelic acid

Biely kryštalický prášok
Rozpustnosť : rozpustná vo vode
Čistá kvalita, obsah kyseliny mandľovej nad 99,8%
Odporúčaná koncentrácia 1 - 30%
Skladovanie Skladujte dobre uzavreté, pri izbovej teplote, mimo zdrojov tepla a svetla, mimo dosahu detí.

Tvár
Kyselina mandľová sa používa ako prísada do pílingovej kozmetiky na starostlivosť o zrelú, na akné náchylnú, mastnú a sivú pleť.
Kyselina mandľová sa používa ako prísada do chemického peelingu.
Telo
Môže sa používať v prípravkoch na perifolikulárnu keratózu.
Používa sa v prípravkoch zmäkčujúcich pokožku nôh.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien