logo template4

Karanja olej

Cena 8.29
Dostupnosť: skladom +1
Kód produktu: M-1452
Výrobca: MAYAM
: 24 mesiacov
ks

Karanja olej za studena lisovaný 50ml MAYAM

 
Karanja Oil, známy tiež ako olej Pongamia, sa odporúča pre výrobky na starostlivosť o pleť a vlasy, v ktorých sa požaduje ochrana pred slnkom, antioxidanty alebo hojenie rán.
 
Výroba: lisovaná za studena
 
Olej karanja, bohatý na flavonoidy - ponúka prirodzenú ochranu pred UV žiarením a je známy svojou schopnosťou absorbovať časť UV žiarenia a zabrániť starnutiu pokožky vyvolanému svetlom.
 
Je to mimoriadne aktívny olej používaný aj v prípade ekzému, psoriázy, kožných vredov, lupín a na podporu hojenia rán.
Karanja olej má podobné vlastnosti ako jeho relatívny neemový olej, ako napríklad: hmyz odpudzujúci, antiseptické a antimikrobiálne vlastnosti, má však príjemnejší zápach, vďaka čomu je univerzálnejší pre kozmetické aplikácie.
 
INCI: Pongamia glabra seed oil
 
Použitie, použitie: prírodný krém; všeobecná starostlivosť o pleť; suchá, prasknutá alebo poškodená pokožka; starnúca zrelá pokožka; psoriazis, ekzém a ďalšie kožné ochorenia; poškodené vlasy, farbené vlasy, lupiny; repelenty.
Odporúčaná dávka: pre starostlivosť o tvár a vlasy do 80%, pre starostlivosť o telo do 20%
 

Bohatý karanja olej

Olej bohatý na účinné látky, hodnotný a všestranný, známy svojou schopnosťou filtrovať slnečné lúče, svojimi antioxidačnými, anti-aging a regeneračnými účinkami. Odporúča sa ako prísada do výrobkov na starostlivosť o pokožku a vlasy, kde sa vyžaduje ochrana pred slnečným žiarením, antioxidanty alebo hojenie rán.

Výnimočne aktívny olej lisovaný zo semena príbuzného Neemu, stromu Pongamia, tiež sa používa na nápravu ekzémov, psoriázy, kožných vredov, lupín a na podporu hojenia rán.
Karanja olej má podobné vlastnosti ako neemový olej: hmyz odpudzujúci, antiseptický a antimikrobiálny, ale má príjemnejšiu vôňu, vďaka čomu je univerzálny v kozmetike.

Aplikácie: s vedomím, že dokáže absorbovať niektoré z UV lúčov, je karanja olej dobrou voľbou pre opaľovacie krémy, krémy pre starostlivosť a regeneráciu zrelej alebo starnúcej pokožky, séra, krémy a balzamy na ošetrenie ekzémov, psoriázy, vredov alebo malých rán. . Vďaka prijateľnejšiemu zápachu sa ľahšie aplikuje pri ajurvédskej medicíne.

Karanja olej v starostlivosti o vlasy je vhodný aj na ochranu suchých, zafarbených vlasov pred slnečným žiarením, na ochranu farby vlasov, proti lupinám a na starostlivosť o pokožku a vlasy vystavené poškodeniu životného prostredia.

Spôsob výroby: lisovaním za studena z jadra stromu Pongamian

Vzhľad: žltohnedá olejovitá kvapalina s charakteristickým zápachom charakteristickým pre olejnaté semená
Docela mastný, bohato textúrovaný, oxidačne stabilný olej.

Vlastnosti karanja oleja

absorbuje časť UV žiarenia
opaľovací krém, proti voľným radikálom
má antioxidačný účinok
má regeneračný účinok na pokožku
antimikrobiálne
mierne sťahujúci
zmäkčujúci účinok
proti starnutiu
má účinok proti lupinám

Kozmetické využitie karanja oleja

krémy na opaľovanie a oleje
opaľovacie krémy na tvár a telové mlieka
kozmetika po opaľovaní
krémy a séra pre zrelú pokožku tváre
krémy proti starnutiu
BB krém, CC krém, ako základná zložka
na preventívne ošetrenie proti starnutiu pokožky
krémy, balzamy a emulzie na starostlivosť o poškodenú pokožku
ekzémy pri náprave psoriázy, vredov a ľahkých rán
do vlasových masiek a kondicionérov na problémovú pokožku
na masky a ošetrenie proti lupinám
krémy, kondicionéry a séra na farbené vlasy
výživné a trblietavé vlasové kondicionéry a masky

Ako používať karanja olej

v zmesi s inými rastlinnými olejmi alebo ako prísada do kozmetických prostriedkov
neodporúča sa nanášať na pokožku samostatne
Odporúčané dávkovanie: do 80% pre použitie vo výrobkoch na starostlivosť o vlasy a tvár alebo na menších plochách pokožky a do 20% pre výrobky na starostlivosť o telo

je to olej bohatý na účinné látky, je kontraindikovaný pre deti do 3 rokov
zvyšuje účinok ochrany proti slnečnému žiareniu na kompozície, ktoré obsahujú filter na minerálne svetlo, preto sa odporúča používať krém na opaľovanie v kombinácii s esseSol, oxidom zinočnatým alebo oxidom titánovým

Skladovanie: oxidačne stabilný olej, skladujte na suchom a chladnom mieste

Bezpečnostné informácie:

všeobecné pravidlo: odporúča sa vyskúšať olej na vnútornom ohybe lakťa 24 hodín pred použitím, najmä nepoužitý éterický olej
nepoužívajte samostatne, neprehĺtajte, nedostaňte sa do očí






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien