Powered by Smartsupp

Kakaové bôby - Raw Organické 100 / 300 g

vyberte veľkosť:
100 g 7.490
300 g 13.490
Výrobca: zoya
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: z SKU4942
Dostupnosť: na sklade
6.24 bez DPH
7.49 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kakaové bôby - Raw Organic 

Kakaové bôby, sušené a nepražené

Organické kakaové bôby z kontrolovaného ekologického pestovania. 
Prírodné: Kakaové bôby v našom sortimente ponúkame tak, ako boli zabalené po fermentácii a sušení na kakaových plantážach. Žiadna dodatočná úprava, praženie alebo triedenie.

Surové organické kakaové bôby.

Kakaové bôby neobsahujú cukor, ale obsahujú bielkoviny, tuky, sacharidy, vlákninu, železo, vápnik, horčík, vitamíny B, vitamín C a E a mnoho ďalších chemických zložiek. Vysoký obsah horčíka v kakaových bôboch môže zvýšiť silu srdcového svalu, znižuje zrážanlivosť krvi, reguluje náš krvný tlak a znižuje pravdepodobnosť vzniku krvných zrazenín a mŕtvice. Kakaové bôby môžu tiež pomôcť znížiť príznaky a riziko kôrnatenia tepien a žíl a menštruačných kŕčov. Horčík môže zvýšiť zásaditosť v našom tele. Zásaditosť horčíka nám môže výrazne pomôcť pri detoxikácii.

Kakaové bôby tiež obsahujú serotonín, tryptofán, anandamid, dopamín, fenyletylamín (PEA) a inhibítory enzýmu monoaminooxidázy (MAO). Všetky tieto látky majú pozitívny vplyv na chémiu mozgu, pretože umožňujú cirkuláciu väčšieho množstva serotonínu a iných neurotransmiterov v mozgu. Tieto prírodné chemikálie súvisia s pocitom šťastia.
Serotonín
Serotonín je antistresový neurotransmiter, ktorý znižuje úzkosť a zvyšuje našu schopnosť odolávať stresu. Tiež sa verí, že serotonín dokáže zlepšiť mužský problém s predčasnou ejakuláciou (PE).
Fenyletánamín (PEA)
PEA je chemikália relevantná pre nadobličky. Je známa ako „látka lásky“, pretože sa uvoľňuje, keď sú muži a ženy zamilovaní. PEA hrá úlohu pri zvyšovaní sústredenia, bdelosti a pozitívneho pohľadu na život, vďaka čomu kakaovník odpovedá na Prozac.
Anandamid
Anandamid je známy ako „chemikália blaženosti“, pretože sa uvoľňuje, keď sa cítime skvele.
dopamín
Dopamín je regulátor nálady, ktorý pomáha obmedziť príjem potravy a nutkavé správanie a zároveň zvyšuje duševnú koncentráciu a pozitívne postoje.

Nutričné ​​hodnoty na 100g:

Energia (kJ): 2600 kJ
Energia (kcal): 630 kcal
Tuky: 55 gramov (z toho nasýtené mastné kyseliny 34,1 g)
Sacharidy: 15,2 g (z toho cukry 0,7 g)
Vláknina: 0,8 g
Bielkoviny: 12,7 g
Soľ: 0,1 g

Na rozdiel od mliečnej čokolády majú celé, nepražené kakaové bôby veľké zdravotné benefity. Čokoláda je vysoko spracovaný produkt a je plná transmastných kyselín a rafinovaných cukrov. Pri pražení sa navyše výrazne znižuje obsah cenných kakaových zložiek. Naše kakaové bôby sú na druhej strane originálnou potravinou, ktorá je 100% prírodná. Nepražené a s prirodzenou šupkou semien obsahujú veľa životne dôležitých mikroživín a antioxidantov, ktoré v čokoláde nenájdete. Navyše, množstvo životne dôležitých látok a stopových prvkov v celom kakau je nám úplne dostupné a nenarušené ďalšími nevýhodnými zložkami. Kúpiť si kakaové bôby sa oplatí, pretože uspokoja vašu túžbu po čokoláde a zároveň vám poskytnú cenné rastlinné zložky.
Kakaové bôby navyše patria medzi potraviny aktivujúce sirtuín, známe aj ako „sirtfood“. Sirtuíny sú enzýmy, ktoré dokážu komplexnými mechanizmami zlepšiť regeneráciu a tým vplývajú na proces starnutia. Sirtuin vynašiel známy biológ a výskumník Dr.  David Sinclair. Informácie o „potravinách obsahujúcich sirtuín“ možno nájsť na internete av literatúre.

Návod na použitie kakaa
Bio kakaové bôby sú ideálne na zahryznutie samotné. Veľmi chutne chutia aj v kombinácii s jadierkami orechov či sušeným ovocím. Nasekané a zmiešané so sušenými brusnicami alebo orechmi sú skutočnou pochúťkou. Surové kakao sa dá použiť aj na výrobu kakaových lupienkov, kakaového prášku alebo domácej čokolády. Ak chcete ráno viac energie, pridajte do cereálií niekoľko surových fazúľ. Ale pozor, ak to urobíte s mliekom, veľa z hodnoty antioxidantov, ktoré obsahuje, sa stratí. Na mliečnu bielkovinu sa totiž viažu antioxidanty.

Kakao – poklad Aztékov
Príbeh kakaa sa začína v amazonskej oblasti Strednej Ameriky. Rastlina sa tam používala už pred 3000 rokmi. Kakaové bôby pre svoju vysokú hodnotu používali Aztékovia ako obetný dar a ako platidlo. Z fazule pripravovali aj nápoj, o ktorom verili, že má liečivé vlastnosti. Botanik Carl von Linné preto dal kakau názov „jedlo bohov“. Okrem toho sa o kakau hovorilo, že má afrodiziakálne vlastnosti. V koloniálnom období prevládalo pestovanie kakaových bôbov na plantážach. Dnes sa kakao pestuje v mnohých tropických oblastiach sveta, pretože tam je teplé a vlhké podnebie, ktoré kakaové rastliny potrebujú, aby prosperovali.

Botanika kakaovníkov
Kakaovník (Theobroma cacao) môže dorásť až do výšky 12 m. Sú to stálozelené rastliny, ktoré kvitnú po celý rok, takže aj celý rok rodia. Kakaové struky sú zelenkasté až žlté alebo červené, môžu dorásť až do veľkosti 30 cm a vážia až pol kila. V jeho dužine - kakaových bôboch - je zabudovaných asi 25 - 50 semien.

Pôvod : Peru

Tovar na váhu.

Update cookies preferences