Čaj Masala
Čaj Masala
Na rozdiel od mnohých čajov, ktoré sa varia vo vode s neskorším pridaním mlieka, sa tradičná masala chai často varí priamo v mlieku. Recept alebo spôsob prípravy masala chai nie je pevne stanovený a mnoho rodín má svoje vlastné verzie čaju. Kvôli širokej škále možných variácií možno masala chai považovať skôr za triedu čaju ako za konkrétny druh. Masala chai má však šesť základných zložiek, ktoré sú takmer vždy prítomné: voda, čajové lístky, mlieko, cukor, kardamón a zázvor. Základným čajom je zvyčajne silný čierny čaj, ako je Assam, takže ho korenie a sladidlá neprekonajú. Sladký, hrejivý a energizujúci je vynikajúcim nápojom pre všetky ročné obdobia.
Ako sa pripraviť:
Použite 2 lyžice čaju a povarte s horúcou vodou 5-6 minút. Pridajte mlieko a cukor a povarte ich krémovo a husto.
Zloženie:
Čierny čaj Assam, kardamón, škorica, aníz, korenie, šupky z pomaranča, koriander, zázvor, klinčeky, fenikel