Čaga sibírska, sušená, kúsky, 500 g
Čaga sibírska, sušená, kúsky, 500 g
- 100% prírodný produkt
- Vyrába sa na Sibíri v Rusku
- Má silný imunostimulačný účinok
Huba Chaga má skutočne pôsobivý obsah antioxidantov. Čaga má nízky obsah kalórií, vysoký obsah vlákniny, neobsahuje tuk, cukor a sacharidy.
Užitočné vlastnosti:
Prevencia rakoviny
Početné laboratórne štúdie ukázali, že Čaga má vplyv na potlačenie progresie rakovinových buniek.
Útržkovitá štúdia publikovaná vo „World Journal of Gastroenterology“ skúma účinky a účinky huby Chaga na bunky rakoviny pečene. Vedecký článok odhaľuje, že brezová huba bráni rastu rakovinotvorných buniek, čo z huby robí prírodný prostriedok na rakovinu pečene.
Silný stimulátor imunity
Huba Chaga má antivírusový účinok na ľudskú imunodeficienciu (HIV) typu 1. Chaga pôsobí priaznivo, pokiaľ ide o vírus hepatitídy C. Brezová huba sa používa aj ako zložka pri vývoji nových antivírusových liekov.
Bojujte so zápalovými procesmi
Huba Chaga je osvedčený produkt, ktorý bojuje proti zápalom. Konzumácia čagy znižuje zápal spôsobený ulceróznou kolitídou. Čaga pôsobí protizápalovo v hrubom čreve.
Ingrediencie:
Sibírska huba Chaga (Inonotus obliquus), sušená, kúsky.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 779 kJ / 190 kcal
Tuky: 1,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 12,8 g
z toho cukry: 0,5 g
Bielkoviny: 3,6 g
Soľ: 0,03 g
Spôsob prípravy:
1. Extrakcia vody
Vložte niekoľko kúskov Chaga do nádoby s vodou a namočte na 4-5 hodín. Potom sa kúsky nastrúhajú alebo rozdrvia, pridá sa voda zahriata na 40-50 ° C (1: 5) s vodou, v ktorej bola huba, a zostanú 2 dni na chladnom a tmavom mieste. Celé množstvo sa preoseje cez sito alebo niekoľko vrstiev gázy a doplní sa vodou do pôvodného objemu. Množstvo sa uchováva až 4 dni na chladnom mieste. Užívajte 200 ml pred jedlom (trikrát denne) po dobu jedného mesiaca, potom na 10 dní prestaňte a cyklus zopakujte.
2. 100 g nasekanej čagy za občasného miešania namočíme na dva týždne do 500 ml vody na tmavé a chladné miesto. Užívajte jednu čajovú lyžičku rozpustenú v 30 ml teplej vody zohriatej na 40-50 °C trikrát denne pred jedlom počas dvoch týždňov. Na dva týždne sa preruší a cyklus sa opakuje.
3. Rozdrvenú alebo nastrúhanú čagu vložte v pomere 1:5 do vody zohriatej na 50 °C na dobu 2-4 hodín. Množstvo sa užíva v niekoľkých rovnakých dávkach denne.
Odporúča sa dodržiavať diétu s rastlinnými produktmi, s výnimkou silného korenia. Hubu Chaga nie je vhodné užívať pri užívaní antibiotík, glukózy, tehotenstva a dojčenia.
Balenie: 500 g