logo template4

Arbutín na výrobu kozmetiky

Výrobca: MAYAM
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: M-1476
Dostupnosť: na sklade
6.91 bez DPH
8.29 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Arbutín 5 g MAYAM

Podporuje zosvetľovanie pleti a rovnomerný odtieň pleti, znižuje vzhľad škvŕn a nadmernú pigmentáciu, pokožka sa stáva čistou a žiarivou.

Arbutín je zlúčenina, ktorá môže byť vyrobená synteticky v laboratóriu alebo extrahovaná z určitých rastlín čeľade Ericaceae. Arbutín má schopnosť zosvetliť pokožku a tmavé škvrny a môže pomôcť pri zjazveniach. Arbutín má tento účinok, keď reaguje s melanínom v koži. Melanín je komplexný polymér odvodený od aminokyseliny tyrozínu a je prirodzeným pigmentom, ktorý určuje farbu vlasov, pokožky a očí. Keď pokožka produkuje viac melanínu na ochranu pred slnkom, dochádza k takzvanej hyperpigmentácii. Hyperpigmentáciu môže spôsobiť aj tehotenstvo alebo užívanie niektorých liekov. Arbutín potláča aktivitu enzýmu, ktorý hrá dôležitú úlohu pri syntéze melanínu a pomáha tak pleti vyrovnať jej tón a byť žiarivejšiou.

V kozmetických výrobkoch môžete naraziť na alfa a beta arbutín. Obe formy potláčajú produkciu melanínu, ale výskum ukazuje, že alfa arbutín je stabilnejší a viac ako 10-krát silnejší ako beta arbutín.

INCI: Alpha-Arbutin

vlastnosti:
1. bieliace činidlo na rastlinnej báze.
2. môže sa považovať za alternatívu k hydrochinónu.
3. blokuje epidermálnu syntézu melanínu.
4. škvrny a nadmerná pigmentácia sa zmenšujú.
5. pomáha minimalizovať výskyt pigmentových škvŕn.
6. obmedzuje tvorbu pieh.
7. vykazuje antioxidačnú aktivitu.
8. pokožka bude čistá a žiariaca.
9. zaisťuje rovnomerný a ľahší odtieň pleti.

Aplikácie, použitie:
A. výrobky na starostlivosť o pleť, prostriedky proti starnutiu, ošetrenie na mieste.
B. krémy, pleťové vody, séra, BB krémy, CC krémy, líčidlá.
C. môže byť včlenený do denných kozmetických prípravkov a ošetrení.
D. odporúčaná miera využitia: 0,2 - 2%.
E. pridáva sa do vodnej fázy vzorca.
F. stabilný v rozsahu pH od 3,5 do 6,5.

Arbutín možno bezpečne použiť v krémoch na tvár v koncentrácii do 2 % a v telových mliekach do 0,5 %. Arbutín je možné použiť s ďalšími zosvetľujúcimi zložkami, ako aj retinolom pre lepšiu absorpciu.

Dermatológovia odporúčajú aplikovať raz až dvakrát denne na celú tvár alebo len na určitú oblasť. Arbutín sa odporúča kombinovať s opaľovacím krémom na minerálnej báze s 50. faktorom, pretože pokožka sa stáva citlivejšou na slnečné lúče. Účinok arbutínu je badateľný po dvoch až troch mesiacoch používania.

Upozornenia: Nepožívajte, nevdychujte, iba kozmetické použitie.

Skladujte na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom.

Prečítajte si viac: ALFA ARBUTÍN – najlepšia zložka na rozjasnenie pleti