Erytrulóza (samoopaľovacia látka)
Erytrulóza (samoopaľovacia látka)
Erytulóza je samoopaľovač vyrobený z cukru a funguje ľahko a bezpečne. Bez žltého odtieňa a opálených liniek!
Erytulóza je cukor, ktorý sa nachádza v rôznych rastlinách a lišajníkoch. Látka sa získava z baktérií fermentáciou. Erytulóza je rozpustná vo vode a alkohole a dá sa ľahko zabudovať do krémov alebo sprejov.
Účinok opaľovania sa dostaví približne po 2 - 3 dňoch a trvá približne 14 dní.
Hodnota pH: 3,7. Prípravky s erytrulózou by mali mať hodnotu pH 4 až 5 (napr. Možno ich upraviť kyselinou mliečnou alebo kyselinou citrónovou).
Použité množstvo: 1,5 - 3% (napr. Rozpracujte 3 ml erytrulózy v 100 ml šťavy / gélu z aloe vera, nastriekajte a rovnomerne rozdeľte.
INCI: Erythrulose, Aqua
DIY samoopaľovací sprej
- Erytrulóza ako surovina
- Šťava / koncentrát z aloe vera
- Voliteľné: destilovaná voda
- Voliteľné: prúžky pH
- V ideálnom prípade sprejová nádoba
Erytrulóza a hodnota pH
Erytulóza potrebuje v hotovom výrobku kyslú hodnotu pH od 4,0 do 5,0, aby opálila . Surovina erytrulóza má hodnotu pH 3,7.
Pretože voda je pH neutrálna v pravom slova zmysle, okamžite prevezme hodnotu pH pridanej suroviny. Aloe Vera má pH 4,5 .
Ak zmiešate iba s vodou, erytrulózou a aloe vera, máte záruku, že máte správnu hodnotu pH. Ak chcete pridať ďalšie prísady, mali by ste to robiť iba s prúžkami a kontrolovať PH.
Dávky
Erytrulózu je možné ideálne dávkovať medzi 2 - 5% pre tvár a až 8% pre telo .
Používame 100 ml fľašu s rozprašovačom, takže výpočty sú jednoduché. Vyrobené množstvo by nemalo byť príliš veľké, pretože pracujeme bez konzervačných látok a produkt by sa mal spotrebovať do dvoch týždňov.
Balenie erytrulózy : 20 kvapiek zodpovedá 1 ml .
Napríklad pre 3% koncentráciu na 100ml potrebujeme 3ml, čo je 60 kvapiek.
Zmiešajte a pretrepte požadovanú koncentráciu erytrulózy s aloe vera a vodou 50:50 alebo len vodou.
Môžete tiež do ľubovoľného telového mlieka primiešať iba erytrulózu bez toho, aby sa venovala veľká pozornosť hodnote pH.
Pri pomerne malom rozdiele medzi hodnotou pH erytrulózy a telovými mliekami, ktoré sa bežne vyrábajú neutrálnym spôsobom, neexistuje takmer žiadne riziko zmeny pH.