15 super zdraviu prospešných vlastností orechového oleja
Vlašské orechy sú najzdravším orieškom na svete. Obsahujú viac živín a antioxidantov ako všetky ostatné odrody orechov.
Vlašské orechy vznikli v starej Perzii, potom sa rozšírili do celého sveta. Stali sa obľúbeným artiklom na obchodných cestách a často dostávali kráľovské honoráre. Rimania si mysleli, že orech bude pôsobiť proti jedu a lieči kožné ochorenia, zatiaľ čo v tradičnej čínskej medicíne sa hovorí, že:
Detoxikujú obličky
Vyživujú krv
Podporujú zdravie gastrointestinálneho traktu
Moderní vedci našli dôkazy na podporu mnohých z týchto tvrdení. Zatiaľ čo sa štúdie tradične zameriavajú na výhody celého orecha, novšie výskumy naznačujú, že lisovanie do orechového oleja si zachováva jeho účinky na podporu zdravia.
Olej z vlašských orechov je k dispozícii vo väčšine obchodov s potravinami a je možné ho použiť namiesto väčšiny ostatných kuchynských olejov v receptoch, omáčkach a dresingoch. Je vhodný na vyprážanie, ale snažte sa vyhnúť vareniu pri príliš vysokej teplote. V mieste varu môže stratiť niektoré živiny a vyvinúť horkú chuť.
Informácie o výžive
Jedna polievková lyžica orechového oleja obsahuje:
Kalórie: 120
Bielkoviny: 0 gramov
Tuk: 14 gramov
Sacharidy: 0 gramov
Vláknina: 0 gramov
Cukor: 0 gramov
Orechový olej je dobrým zdrojom:
Vitamín K
Vitamín E.
Cholín
Fosfor
Zinok
Olej z vlašských orechov má tiež vysoký obsah selénu. Tento antioxidant podporuje zdravé fungovanie štítnej žľazy a môže znížiť riziko úbytku kognitívnych schopností, srdcových chorôb a rakoviny.
Ak chcete využiť pôsobenie orechového oleja, existuje niekoľko podmienok. Musí byť čistý, prírodný a lisovaný za studena. Výhod orechového oleja je nesmierne veľa a je dobré využiť prírodné metódy, aby ste zostali zdraví.
Predstavujeme 15 super zdraviu prospešných účinkov používania orechového oleja.
1. Kontroluje srdcovú frekvenciu.
2. Znižuje zlý cholesterol.
3. Má silný protizápalový účinok.
4. Znižuje bolesť spôsobenú artritídou v dôsledku prítomnosti mononenasýtených tukov, ktoré tlmia zápaly v tele.
5. Orechový olej má vysoký obsah kyseliny elaginovej, ktorá ničí rakovinové bunky. Tiež sa predpokladá, že pomáha pečeni bojovať proti rakovinovým bunkám.
6. Má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti.
7. Vysoký obsah antioxidantov - vitamín C a vitamín E bojuje proti škodám spôsobeným voľnými radikálmi.
8. Zdravie mozgu: omega-3 mastné kyseliny sú obsiahnuté v orechovom oleji a pomáhajú mozgu pri prenose signálov a tiež pri zapamätávaní. Túto kyselinu neustále vyžaduje mozog. Orechový olej je dobrým zdrojom tejto kyseliny, ktorá pomáha lepšiemu fungovaniu mozgu.
9. Cukrovka: Mononenasýtené tuky v orechových olejoch pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi a tiež to, ako telo reaguje na inzulín.
10. Zdravie kostí: okrem prítomnosti minerálov ako zinok, železo, draslík a vápnik v tomto oleji pomáhajú jeho protizápalové vlastnosti stabilizovať kosti v ľudskom tele.
11. Zdravie pokožky: Oleje z vlašských orechov pomáhajú pokožke dosiahnuť jemnú textúru a kvalitu vďaka prítomnosti fytonutrientov a mastných kyselín. Ekzém je možné liečiť len niekoľkými lyžicami orechového oleja.
12. Hormóny: Fytonutrienty v orechovom oleji spolu so selénom, fosforom, horčíkom, zinkom, železom, vápnikom pomáhajú stabilizovať hladinu hormónov v tele.
13. Krvný obeh: pružnosť krvných tepien sa udržuje konzumáciou vlašského oleja, čo vedie k prevencii kardiovaskulárnych chorôb. Je to spôsobené vysokou úrovňou omega 9 v orechovom oleji.
14. Anti-aging: Antioxidanty v orechovom oleji pomáhajú predchádzať poškodeniu buniek a zabraňujú starnutiu.
15. Alergie: zabraňuje alergiám u dieťaťa, ak tehotné ženy konzumujú vo svojej strave orechový olej.
Orechový olej, nerafinovaný, Maristona sklade5.90 €