logo template4

ZMÄKČUJÚCI DIKAPRYLYLKARBONÁT 100 ml

Cena 11.90
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
Kód produktu: a 1242
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

ZMÄKČUJÚCI DIKAPRYLYLKARBONÁT

Zmäkčujúci a textúrovací prostriedok s veľmi jemným, zamatovým a prenikavým dotykom. Dicaprylylkarbonát poskytuje vašej starostlivosti povrchovú úpravu, ktorá je rovnako ako profesionálne krémy na pokožke jemná a rovnomerná. Rastlinného pôvodu a veľmi stabilný voči oxidácii je vynikajúcou náhradou za parafínové oleje a syntetické silikóny, či už v produktoch starostlivosti o pleť alebo v make-upoch. Nekomedogénny, pomáha zosvetliť „mastný“ pocit rastlinných olejov v prírodných formuláciách. Používa sa tiež na zvýšenie čistiacej sily mliek a olejov.

Vďaka svojmu veľmi suchému, jemnému a zamatovému pocitu, klzkosti a stabilite voči oxidácii je dikaprylylkarbonát vynikajúcou náhradou za parafínové oleje a syntetické silikóny používané vo väčšine „klasických“ kozmetických prípravkov. Parafínové oleje sú minerálne oleje (uhľovodíky) získavané z ropy . Veľkou výhodou týchto rafinovaných uhľovodíkov v priemyselnej kozmetike je, že sú veľmi stabilné (neoxidujú), bezfarebné a bez zápachu (na rozdiel od rastlinných olejov) a predovšetkým lacné. Sú preto ideálnym základom pre kozmetiku vyrábanú vo veľkom meradle, bielu, dokonale štandardizovanú a s mimoriadne dlhou trvanlivosťou. Avšak, tieto uhľovodíky nemajú afinitu s kožou a ich jedinou kozmetické vlastnosti sú zvláčňujúce (jemný dotyk na koži) a vytvoriť film, ktorý zabraňuje dehydratácii.

Syntetické silikóny, ktoré sa veľmi často používajú aj v prírodnej kozmetike , sú polyméry na báze kremíka (metikón, dimetikón, cyklometikón, cyklopentasiloxán, cyklohexasiloxán atď. A ich početné deriváty). Tieto viac či menej prchavé syntetické oleje umožňujú prispôsobiť vzhľad a textúru výrobkov potrebám marketingu a zároveň zvýšiť objem kozmetiky za nižšie náklady. Ich hlavnou nevýhodou okrem toho, že sa vyrábajú spôsobom, ktorý je nepriaznivý pre životné prostredie, je to, že nie sú  veľmi biologicky odbúrateľné,  a preto sa potenciálne hromadia v životnom prostredí. Silikóny, ktoré sú všadeprítomné v starostlivosti o vlasy a neprirodzených šampónoch, ale tiež v mnohých výrobkoch na starostlivosť o pokožku, skutočne nemajú skutočné kozmetické vlastnosti, okrem ich pocitu a schopnosti obaľovať vlasy alebo vytvárať jemný film.

Aby ste vo svojich „domácich“ prípravkoch znovu objavili jemný a zmyslový dotyk profesionálnej kozmetiky , ponúkame rôzne zmäkčovadlá rastlinného pôvodu a biologicky odbúrateľné :

  • Dikaprylylkarbonát je obzvlášť zaujímavý svojou vynikajúcou rozotierateľnosťou a zamatovou textúrou . Poskytuje spočiatku „zámotok“ a krémový pocit, ale veľmi rýchlo preniká a zanecháva veľmi suchý povrch. Obzvlášť ho ocenia krémy a mlieka na tvár a telo, odličovače a produkty na líčenie (napríklad podkladová báza „bez oleja“).
  • Kokosový silikón je ďalším zmäkčovacím prostriedkom na dotyk, zvlášť ceneným pri starostlivosti o vlasy (séra, oleje, krémy na opaľovanie atď.), Ktorý má podobný povrchový a ochranný účinok ako syntetické silikóny. V starostlivosti o pokožku je počiatočný pocit suchší a mäkší, viac „silikónový“ ako dicaprylylkarbonát, ale preniká menej rýchlo a umožňuje dlhý sklz produktu , čo je zaujímavé pre výrobky na masáž.
  • Manipulačný prostriedok: spočiatku veľmi jemný a zamatový , potom veľmi rýchlo vnikne do sucha , bez zanechania mastného efektu.
  • Znižuje pocit mastnoty rastlinných olejov v prírodných zloženiach
  • Posilňuje make-up 
  • Veľmi dobrá znášanlivosť s pokožkou
  • Umožňuje dobrú disperziu pigmentov v make-up výrobkoch
  • Vynikajúca náhrada za parafínové oleje a syntetické silikóny
  • Veľmi dobrá oxidačná stabilita
  • Ľahko biologicky odbúrateľný

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Emulzie: výroba krémov a mliek s veľmi jemným dotykom , s dobrým sklzom, zamatovým dotykom a rýchlym prienikom, s textúrami podobnými ako v komerčnej kozmetike
  • Masážne oleje a balzamy
  • Starostlivé oleje a mastné séra
  • Výrobky na líčenie : základy, rúže, očné tiene ... pre nemastný povrch, veľmi príjemný sklz a dobré držanie.
  • Starostlivosť o vlasy pre ich nemastný plášť a vyhladzujúci účinok

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Starostlivé krémy
  • Telové mlieka
  • Nemastná starostlivosť a ľahké textúry na leto
  • Odličovacie prostriedky: mlieka, dvojfázy, oleje
  • „Bezolejové“ základy
  • „Suché“ telové oleje
  • Vlasové séra

- Uchovávajte mimo dosahu detí
- Neprehĺtajte
- Dodržujte odporúčané dávkovanie

dávkovanie 2 AŽ 15%
(z celkovej hmotnosti prípravku)
 
hustota 0,9
nerozpustný vo vode
rozpustný v oleji
Zahrňte do olejovej fázy, od začiatku prípravy.
Môže sa bez problémov zohriať alebo použiť za studena v závislosti od typu receptúry.

TYPICKÉ DÁVKY

Celkové množstvo konečného vzorca 5% dikaprylylkarbonát 10% dikaprylylkarbonát 15% dikaprylylkarbonátu
~ 10 g 0,5 g (0,55 ml) 1,0 g (1,1 ml) 1,5 g (1,7 ml)
~ 30 g 1,5 g (1,7 ml) 3,0 g (3,3 ml) 4,5 g (5 ml)
~ 50 g 2,5 g (2,8 ml) 5,0 g (5,5 ml) 7,5 g (8,3 ml)
~ 100 g 5,0 g (5,5 ml) 10,0 g (11,1 ml) 15,0 g (16,7 ml)
~ 250 g 12,5 g (13,9 ml) 25,0 g (27,8 ml) 37,5 g (41,7 ml)





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien