€ / EUR

Vyberte menu

$ / USD

£ / GBP

Kč / CZK

€ / EUR

  logo template4

Stearic Alcohol (Stearyl Alcohol) 50 g

Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: g 78554
Dostupnosť: skladom 5 ks
Cena bez DPH: 0.99
1.19 ks

Stearic Alcohol (Stearyl Alcohol)

Stearylalkohol je čistý a prírodný mastný alkohol z mastnej kyseliny kokosového oleja a funguje ako koemulgátor.

Je veľmi zvlhčujúci na pokožku, pretože pomáha uzamknúť prirodzené úrovne vlhkosti pokožky a dodáva produktu aj pokožke jemný pocit.
Stearylalkohol sa bežne používa ako prírodné zahusťovadlo, ktoré zlepšuje stabilitu emulzie, aby pôsobil ako emulgátor a je kompatibilný prakticky so všetkými bežnými kozmetickými prísadami.

Keď sa stearylalkohol použije ako zahusťovadlo vo vašom recepte, na rozdiel od iných možností prírodného zahusťovadla ponúka jednoduchšie použitie, pretože neovplyvňuje pH systému ani nepridáva tixotropné správanie.

Vynikajúca voľba pre zelenšie receptúry.

Rozpustný v oleji

Spotreba: 1-3% v olejovej fáze

Stearylalkohol je organická zlúčenina, ktorá je odvodená od mastných kyselín a bežne sa používa ako zvlhčovač a ako zahusťovadlo v rade rôznych kozmetických produktov. Väčšinu pochádza z usadenín kyseliny stearovej v bambuckých orechoch a kokosovom oleji. Tento druh alkoholu je známy ako „mastný alkohol“, hoci výrobky označené ako „bez alkoholu“ ho niekedy obsahujú, pretože nemá rovnaké základné vlastnosti ako väčšina iných alkoholov. Zvyčajne sa vyskytuje ako tuhá látka a nevysušuje pokožku, vlasy ani tkanivá.

Odkiaľ pochádza
Existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako tento alkohol získať, ale štandardné je začať s kyselinou stearovou. Kyselina stearová je veľmi bežná u rastlín aj zvierat. Väčšina výrobcov kozmetiky získava zásoby z bambuckého a kokosového masla, ktoré pochádzajú z orechov a ovocia, ktoré pomerne ľahko rastú v mnohých tropických oblastiach sveta. Sú populárnou voľbou, pretože zvyčajne majú množstvo upokojujúcich účinkov na pokožku, ktoré môžu zlepšiť celý rad rôznych produktov. Mnoho rôznych druhov zeleniny ho tiež obsahuje, hoci zvyčajne v menšom množstve.

V kyslej forme je zlúčenina mastná a vo všeobecnosti trochu viskózna; ako alkohol je v podstate tuhý a často vyzerá ako vločky alebo granule. Výrobcovia ho prenášajú z jednej fázy do druhej prostredníctvom procesu známeho ako katalytická hydrogenácia, čo je chemická reakcia zahŕňajúca vodík a iné plyny v uzavretom priestore. Stearylalkohol má chemický vzorec CH3(CH2)16CH2OH.

Použitie v zmäkčovadlách a pleťových vodách
Mnohé kozmetické výrobky obsahujú stearylalkohol, ktorý je odvodený od kyseliny stearovej.
Jedným z hlavných použití tohto produktu je ako zmäkčovač pokožky alebo vlasov v pleťových vodách, krémoch a kondicionéroch. Zlepšuje hydratačné vlastnosti týchto produktov a funguje ako zvlhčovadlo, ktoré v podstate umožňuje vode viazať sa na pokožku alebo prípadne na vlasové folikuly. To môže poskytnúť mäkký a hladký vzhľad a pri ďalšom používaní môže pomôcť zachovať tento vzhľad v priebehu času.

Make-up a iná kozmetika
Stearylalkohol sa môže nachádzať v určitých šampónoch.
Je tiež emulgátor, čo znamená, že môže pomôcť rôznym zložkám odolávať oddeleniu, keď sa zmiešajú. V dôsledku toho je obľúbeným doplnkom množstva rôznych tekutých make-upov, šampónov a mydlových gélov, ktoré závisia od hladkej a rovnomernej konzistencie. 

Tuková povaha alkoholu tiež znamená, že môže pôsobiť ako zahusťovadlo. Ak sa použije v správnom pomere, môže poskytnúť krémovú, hladkú textúru množstvu rôznych produktov. Vďaka týmto vlastnostiam je alkohol populárny aj v mnohých rôznych nekozmetických aplikáciách, najmä pokiaľ ide o lokálne lieky a čistiace prostriedky a mazivá priemyselnejšej kvality.

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien