logo template4

SAPOTE OLEJ

Cena 12.99
Dostupnosť: skladom +2
vyberte veľkosť:
30 ml1 0.000
100 ml1 17.000
Kód produktu: a 1013
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

SAPOTE OLEJ

Tento olej, ktorý sa tradične používa na stimuláciu rastu vlasov, je výnimočnou prísadou pre starostlivosť o suché, kučeravé alebo „afro“ vlasy. Je tiež známe, že upokojuje najcitlivejšie pokožky hlavy.

Tu je zaujímavosť, ktorú musíte vedieť ...
Okolo slova sapote existuje veľa nejasností. "Skutočné" Sapo je ovocie z Pouteria sapota ktorý rastie len v Strednej Amerike a Karibiku . Toto jasne oranžové ovocie by sa nemalo zamieňať s sapodillou (plodom Manilkara zapota), ktorá je oveľa menšia a hojne sa vyskytuje v južnej Ázii. Sapo, z ktorej sa vyrába rastlinný olej je veľké ovocie asi pätnásť centimetrov , kruhové alebo oválne, ktoré môže vážiť až 2 kg .

Jeho oranžovo-ružové mäso obsahuje  1 až 4 semená bohaté  vna olej  sa sladkou vôňou  z horkej mandle .
Tradične sa používa v Dominikánskej republike pre stimuláciu, na natáčanie na vlasy , rastlinný olej Sapo je zložka voľby pre starostlivosť o suché vlasy , vlnité alebo "afro" .
Je tiež známe, že upokojuje aj najcitlivejšie pokožky hlavy. Jeho jemná mandľová vôňa dokonale prevonia vaše produkty starostlivosti o vlasy a balzamy.

Sapota (Pouteria sapota) je drevina pochádzajúca z južného Mexika. Dnes sa strom pestuje nielen v Mexiku, ale aj v Strednej Amerike, Karibiku a na južnej Floride pre svoje ovocie, ktoré sa hojne konzumuje v mnohých krajinách Latinskej Ameriky. Mamey sapote je veľký a vysoko okrasný vždyzelený strom, ktorý v dospelosti môže dosiahnuť výšku 15 až 45 metrov. Rovnako ako väčšina ovocných stromov sa rozširuje hlavne vrúbľovaním, čím sa zabezpečí, že nová rastlina bude mať rovnaké vlastnosti ako materská rastlina, najmä jej plody. Je to tiež oveľa rýchlejšie ako pestovanie stromov zo semien. Plody sú dlhé 10 až 25 cm a široké 8 až 12 cm s oranžovou dužinou. Ovocie sa konzumuje surové alebo spracované na mliečne koktaily, smoothies, zmrzliny a ovocné tyčinky. Môže sa z neho pripraviť marmeláda a želé. Niektorí ľudia považujú ovocie za afrodiziakum. Niektoré kozmetické výrobky používajú olej zo semien, tiež známy ako saputový olej. V závislosti od krajiny má rôzne názvy: okrem iného mamey, zapote colorado a zapote rojo.

Použitie oleja sapote


VLASTNOSTI

  • Známy pre stimuláciu na natáčanie vlasov
  • Je známe, že obmedzuje vypadávanie vlasov
  • Upokojuje pokožku hlavy
  • Vyživuje a rozčesáva krepaté vlasy.
  • Vlasom dodáva lesk a hebký dotyk .

INDIKÁCIE

  • Kučeravé, zvlnené, afro vlasy ...
  • Farebné, devitalizované, krehké vlasy
  • Citlivá pokožka hlavy

POUŽÍVA SA

Používajte ako prísadu do svojich prípravkov na starostlivosť o vlasy:

  • Posilňujúce vlasové séra a masky
  • Sérum a starostlivosť o vlasy pre jemnú pokožku hlavy
  • Vlasové kondicionéry a balzamy
  • Výživné balzamy na vlasy

SYNERGIE

  • Rastlinné oleje z kokosu, Yangu a Kukui
  • Rastlinné maslá: Mango, Bambucké, Sal, Kokum, Murumuru
  • Éterické oleje z ružového dreva, Ylang-Ylang, céder

V PRAXI

  • Rastlinný olej Sapote sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.  
  • Tento olej má tendenciu tuhnúť pri teplotách pod 15 ° C. Tento jav nemá žiadny vplyv na jeho kvalitu. Pred použitím ho odporúčame v prípade potreby zahriať.

 


Kozmetická prísada
 
Kvalita: 100% čistý a prírodný, panenský , prvé lisovanie za studena, kozmetická kvalita
 
Krajina:
Dominikánska republika

- Vzhľad:  olejovitá kvapalina alebo nemastná pevná látka (závisí od teploty). Tento olej má tendenciu tuhnúť pri teplotách pod 15 ° C. V závislosti od dávky môže tento olej viac-menej ľahko stuhnúť.
- Farba:  svetlo žltá až oranžovo žltá (najmä ak je olej tekutý). Po stuhnutí získa belší / svetlo žltý vzhľad.
- Zápach:  sladký a jemný horký mandľový, s niektorými šaržami príjemná nota po pomerne výrazne praženom lieskovom orechu.
- Dotyk:  tučný. Ak chcete zlepšiť jeho penetráciu do pokožky, zmiešajte ho s penetračnejším olejom (Kukui, Makadamia, Lieskový orech, ...).

 
Hustota
0,915-0,925
 
Zmydelňovací index
190-198
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.

                                         Rastlinný olej Sapote Aroma-Zone

 






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien