logo template4

Rafinovaný kokosový olej

Cena 3.99
Dostupnosť: na sklade
vyberte veľkosť:
100 g 3.990
1000 gna objednávku 19.900
Kód produktu: vds 096
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Rafinovaný kokosový olej

INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Poznámka: naše kokosové oleje predávame v gramových alebo kilogramových nádobách. Väčšina predajcov ho predáva podľa objemu, t. J. Litrov alebo ml. 1 kg kokosového oleja zodpovedá približne 1,1 litrom kvôli špecifickej hustote oleja. Tj. ak si kúpite 1 liter kokosového oleja, obsahuje iba asi 900 g kokosového oleja. U nás dostanete za jedno kilo približne 1,1 litra kokosového oleja.

Kokosový olej sa získava z buničiny kokosového orecha, ktorý obsahuje asi 70% tuku. Kokosový olej je pri izbovej teplote biely a tuhý; začína sa topiť asi pri 30 ° C.

Nasledujúce informácie sa týkajú kokosového oleja lisovaného za studena. Rafinovaný kokosový olej je určený na kozmetiku a nemal by sa konzumovať.

Zloženie mastných kyselín kokosového oleja

Kokosový olej obsahuje :

Kyselina laurová: 44 - 52%

Kyselina kaprínová: 6 - 10%

Kyselina kaprylová: 5 - 9%

Kyselina myristová: 13-19%

Kyselina palmínová: 8 - 11%

Kyselina stearová: 1 - 3%

Kyselina olejová (mononenasýtené FA): 5 - 8%

Kyselina linolová (polynenasýtené FA): 0 - 1%

Viac ako 50 percent kokosového oleja tvoria takzvané mastné kyseliny so stredným reťazcom. Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom sú nasýtené mastné kyseliny s určitou dĺžkou reťazca, ktoré kokosovému oleju dodávajú väčšinu jeho špeciálnych vlastností.

Rafinované- lisované za studena

Mastné oleje sa rafinujú z rôznych dôvodov, hlavne na čistenie a rafináciu. Nežiaduce zložky, ako sú pigmenty, zápachové látky, horké látky, farbivá, ióny kovov atď., Sa neutralizujú fyzikálnymi a chemickými procesmi. Takto sa dá rafinovaný olej skladovať aj dlhšie a je tepelne odolný.

V prípade oleja lisovaného za studena je veľmi dôležitá kvalita surovín, pretože okrem lisovania a filtrácie sa olej už ďalej nemení. Vôňa, chuť a farba sú zachované a sú typické.

Aký olej sa má uprednostniť, závisí od rôznych faktorov. Pri oleji lisovanom za studena napr. Pri dlhodobom skladovaní a nedostatočnom ochladení sa vytvárajú potenciálne škodlivé látky. Ak je však správne skladovaný a používaný rýchlo, za studena lisovaný olej bude obsahovať väčšinu zložiek. Oleje lisované za studena môžu spôsobiť alergie kvôli vysokému obsahu bielkovín.

Každý si musí nakoniec sám zvážiť, ktorý olej má byť preferovaný na základe konkrétnej aplikácie. Za studena lisované oleje sú v zásade zvlášť vhodné na výživové účely, pretože intenzívna chuť a vôňa sú úplne zachované. Ak sa nechcete zaobísť bez za studena lisovaných olejov v prírodnej kozmetike, mali by ste oleje rýchlo použiť.

Kokosový olej je veľmi ošetrujúci, mimoriadne zvlhčujúci a je ideálnym spoločníkom pre normálnu až mierne suchú pokožku.

Pri kontakte s pokožkou sa topí a zanecháva pokožku ľahkú a ošetrovanú bez toho, aby bola mastná; má chladiaci účinok.

Kokosový olej sa používa vo výrobkoch po opaľovaní, ochrane pred slnkom, olejoch do kúpeľa, krémoch, výrobkoch na starostlivosť o vlasy a samozrejme na výrobu bômb do kúpeľa, masážnych tyčiniek a telových masiel.

Preniká do pokožky rýchlo, ale iba povrchovo, takže nie je dobrou voľbou pre obzvlášť suchú pokožku. Kokosový olej je ideálnym extraktovým olejom pre olejové maceráty (napr. Macerovanie vanilkových strukov, kvetov Monoi de Tiare atď.). Kokosový olej sa často používa pri starostlivosti o vlasy, pretože ho možno použiť aj samostatne ako ideálny prostriedok na starostlivosť najmä na kučeravé, suché alebo husté vlasy.

Vzhľad
Kvapalina nad 28 ° C, nižšie pevná látka
Vlastnosti v mydle
Základný tuk, penový tuk, má penotvorný a stabilizačný účinok
Hlavný účel
Suroviny pre slnečnú kozmetiku a slnko, suroviny pre starostlivosť o vlasy, nevyhnutné pre mydlovú kuchyňu
Tepelne stabilné
áno - veľmi dobrá tepelná stabilita
rozpustnosť
v rastlinných olejoch
Spracovanie pri dusení mydla
Časť z celkového množstva tuku (GFM) sa rozpustí spolu s tukmi
Spracovanie v prírodnej kozmetike
Tuková fáza
Typ pokožky / typ vlasov
Starostlivosť po opaľovaní, normálna, bezproblémová pokožka, šupinatá pokožka hlavy, mastná pokožka, ktorá sa rýchlo regeneruje
Účinok na pokožku
osviežujúci, zvlhčujúci






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien