logo template4

Ricín a ricínový olej

Jeden z najpopulárnejších olejov používaných v kozmetike. Vyrobené z rastliny zvanej ricínové bôby. Ricínový olej obsahuje veľké množstvo vitamínu E a omega 6 kyselín, má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Je to silný antioxidant, regeneruje a podporuje boj proti účinkom starnutia. Perfektne ovplyvňuje stav vlasov, pokožky, nechtov, mihalníc a obočia. Pomáha bojovať proti striám, maže suchú pokožku a stavy unavených a suchých vlasov.

Koža : Ricínový olej je pomerne ťažký a hustý olej. Je to vynikajúci regeneračný prostriedok pre suchú a popraskanú pokožku na pätách, lakťoch a kolenách. Stačí každý deň votrieť niekoľko kvapiek ricínového oleja do suchých oblastí pokožky. Ricínový olej je možné úspešne použiť na strie, malé rany alebo jazvy. Má obnovujúci a liečivý účinok. Je prospešný v boji proti akné. V prípade aplikácie oleja na konkrétne miesta sa odporúča navlhčiť vatový tampón a vtierať ho na pokožku, ktorú chcete regenerovať. V prípade veľmi suchej pokožky na pätách pripravte špeciálnu masku bambuckého masla a ricínového oleja. Zabalte si nohy do fólie a oblečte si silné ponožky. Nechajte celú noc. Ricínový olej je tiež možné pridať do telového mlieka alebo krému, aby sa posilnili regeneračné a výživné účinky vašej kozmetiky. Ricínový olej je tiež populárnym a lacným prostriedkom na výživu, zvlhčenie a posilnenie nechtovej platničky a kutikuly okolo nechtov. Stačí, keď každý večer pred spaním vmasírujete malé množstvo oleja do kutikuly a po niekoľkých týždňoch vás tento efekt pozitívne prekvapí. Ricínový olej sa pridáva do mnohých kozmetických výrobkov, ako sú napríklad masážne oleje, oleje do kúpeľa, rúže a lesk na pery. Vďaka svojim penivým vlastnostiam sa tiež široko používa pri výrobe studených mydiel.

Vlasy: Ricínový olej je známy svojimi priaznivými účinkami na vlasy. Ricínový olej sa môže pridávať v malom množstve do šampónu alebo do vlasových masiek a kondicionérov. Ak chcete vyživovať poškodené, suché a rozdelené konce vlasov, môžete použiť malé množstvo ricínového oleja. Ricínový olej môže byť tiež doplnkom mnohých domácich masiek na vlasy, napríklad s prídavkom vaječného žítka a citrónovej šťavy. Tento olej má prirodzené stmavovacie vlastnosti. Prieniku do kutikuly pokožky zvlhčuje jej štruktúru a vlasy stmavujú. Aby ste znížili stmavnutie oleja, pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy pred aplikáciou na vlasy. Pravidelné používanie ricínového oleja ako vlasovej prísady robí vlasy silnejšími, hustejšími, našuchorenejšími, mäkšími a lesklejšími.

Obočie a mihalnice: Posilnenie a stmavnutie obočia a mihalníc ricínovým olejom boli známe a používané našimi babičkami. Mihalnice sú tmavšie, hrubšie a dlhšie. Stačí natrieť malé množstvo oleja na špičku mihalníc alebo obočia pomocou kefy na mihalnice. Pamätajme !!! Pri aplikácii oleja dávajte pozor, aby sa olej nedostal do očí, inak by mohol dráždiť spojivky, spôsobiť slzy, podráždenie a pálenie očí. V takom prípade si umyte oči teplou vodou.

Filter
Cena
RICÍNOVÝ olej lisovaný za studena farmaceutickej kvality 50/ 100 mlvypredané3.99 € RICÍNOVÝ olej lisovaný za studena farmaceutickej kvality 50/ 100 mlPrírodný ricínový olej na starostlivosť o pleť, vlasy a mihalnice, výborná surovina pre domácu kozmetiku Ricínový olej sa získava z ricínového bôbu Ricínový olej - 50 ml Adamsskladom +25.90 € Ricínový olej - 50 ml AdamsZabraňuje vypadávaniu vlasov a napomáha ich regenerácii Antibakteriálne a antifungicídne vlastnosti kyseliny ricínolejovej chránia pokožku hlavy a vlasy pred Ricínový olej Bio, panenskýna sklade5.39 € Ricínový olej Bio, panenskýPanenský BIO ricínový olej . Vďaka vysokej lubrikačnej schopnosti a nezvyčajnej textúre je zvlhčujúci, upokojujúci a mastiaci, príjemný a všestranný olej, Ricínový olej LZSna sklade3.79 € Ricínový olej LZSRicínový olej obsahuje veľké množstvo vitamínu E a kyselín omega 6. Má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Je to silný antioxidant, regeneruje a Ricínový olej RAFna sklade2.39 € Ricínový olej RAFRicínový olej má rôzne použitia, od farmaceutických výrobkov po kozmetiku a výrobky pre starostlivosť o pleť. Má zvláčňujúci účinok a môže sa Ricínový olej lisovaný za studena 50 mlna sklade7.90 € Ricínový olej lisovaný za studena 50 mlRicínový olej je cenný prírodný liek, ktorý môže zlepšiť fyzickú kondíciu tela, dodá mu vytrvalosť a krásu. Ricínový olej lisovaný za studena. Ricínový olej na vnútorné použite 40 gna sklade u dodávateľa1.90 € Ricínový olej na vnútorné použite 40 gStimulátor peristaltiky tenkého čreva. Indikácie: Akútna zápcha. Vlastnosti: Ricínový olej sa používa interne pri spastickej zápche, predoperačnej Rizi - Sférické perly na výrobu kozmetikyna sklade2.49 € Rizi - Sférické perly na výrobu kozmetikyRizi Sférické perly vyrobené z ricínového oleja s pílingovými vlastnosťami a starostlivosti o pokožku. Mŕtve bunky pokožky a nečistoty sa jemne odstránia. Solubilizátor LV 41 HT / Hydrogenovaný ricínový olejna sklade3.49 € Solubilizátor LV 41 HT / Hydrogenovaný ricínový olejSolubilizátor sa používa v menších množstvách, napríklad na zmiešanie éterických olejov s vodou. Na každých 10 ml éterického oleja (na ústnu vodu, do Základ balzam na pery na výrobu kozmetikyna sklade4.79 € Základ balzam na pery na výrobu kozmetikyZáklad na pery je rastlinného pôvodu ideálny na výrobu lesku na pery, balzamu a na rúžu. Dodáva lesklý a vlhký lesk na pokožke, ľahko sa používa, má

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien