logo template4

Alantoín

Allantoín je dôležitou zložkou v krémoch, pleťových vodách a tonikách. Zmierňuje podráždenie, má protizápalové a keratolytické vlastnosti, stimuluje granuláciu rán, zlepšuje hydratáciu pokožky a chráni pokožku. Allantoín je hygroskopický (absorbujúci vlhkosť) prášok široko používaný v kozmetike a farmaceutických výrobkoch vďaka svojim upokojujúcim a nedráždiacim účinkom. V prírode sa táto zlúčenina nachádza v koreňoch kostnej kosti, kde sa tvorí z kyseliny močovej, o ktorej je známe, že je jedným z najsilnejších antioxidantov. Allantoín má viacsmerný účinok: keratolytický, zabraňuje ukladaniu keratínu pri nadmernej keratinizácii, stimuluje rast tkanív, ktorý podporuje hojenie rán, má protizápalové vlastnosti. Preto sa používa na upokojenie podráždenia, drobných odrenín a drobných poranení po spálení od slnka a na ošetrenie podráždenej a suchej nadmerne namáhanej pokožky, napríklad pokožky rúk a nôh. Mimochodom, používa sa aj pri starostlivosti o atopickú, citlivú a alergickú pokožku, ako aj pri starostlivosti o detskú pokožku. Vďaka svojmu exfoliačnému účinku sa môže používať v starostlivosti o pokožku hlavy.

Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania


Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien