logo template4

ORGANICKÝ OLEJ NEEM

Cena 1.99
Dostupnosť: skladom +3
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 ml1 4.290
250 ml1 12.990
Kód produktu: a 1079
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ RASTLINNÝ OLEJ NEEM

Vychádzajúc z ajurvédskej tradície sa Neem tradične používal v Indii pre svoje viacnásobné vlastnosti, či už v starostlivosti o pleť alebo vlasy, ale aj v starostlivosti o rastliny. Silné čistenie Neemového oleja, je dnes základnou účinnou látkou v kozmetike na pleť s nedokonalosťami.

Neem je posvätný strom , pôvodom z Indie. Prispôsobený vysokým teplotám sa dnes nachádza takmer všade v slnečných oblastiach našej planéty. Tiež nie je nezvyčajné nájsť ho na francúzskej Riviére , pretože jeho kvety sú veľmi cenené pre akreditáciu záhrad . Už v máji, Neem vytvára krásne fialové hviezdy- tvarované kvety , ktoré prejdú do malých žltých plodov a produkujú mandľu . Práve z tejto mandle získame slávny olej Neem . Tento olej tradične používali  indickí farmári  na starostlivosť o rastliny .

Dnes už nemôžeme počítať počet vedeckých publikácií potvrdzujúcich záujem o tento olej. Tajomstvo jeho činnosti spočíva v sade aktívnych molekúl, ktoré vyznačujú pozoruhodnú aktivitu: azadirachtin A .
Použitie tohto oleja sa však neobmedzuje iba na jeho pôvodné použitie v ekologickom poľnohospodárstve: vďaka bohatstvu kyseliny olejovej je dnes olej Neem olejom používaným v kozmetike .
Bežne sa používa v krémoch , šampónoch proti všiam , zubných pastách , krémoch na odpudzovanie komárov , v starostlivosti o pleť so sklonom k ​​akné ...

VLASTNOSTI

  • Silné čistenie , rastlinný olej Neem sa tradične používa pri starostlivosti o problematickú pokožku.
  • Výživný , jeho bohatosť na kyselinu olejovú mu dodávadôležité zvláčňujúce a zmäkčovacie vlastnosti .

POUŽÍVA SA

Ako prísadu do svojich prípravkov použite:

  • Starostlivosť o pleť so sklonom k ​​akné
  • Očisťujúca starostlivosť
  • Starostlivosť o problémovú pokožku
  • Starostlivosť o pokožku náchylnú na podráždenie

SYNERGIE

  • Pre očistný účinok : éterické oleje z čajovníka, Manuka, Palmarosa ...
  • Na pokojné letné večery : éterické oleje z citrónovej trávy, pelargónie, citrónového eukalyptu, rastlinného oleja Andiroba ...

V PRAXI

  • Pre svoju výraznú vôňu a veľmi silné účinky sa tento olej vo vašich prípravkoch používa vždy zriedený, a to až do 20%.
  • Ako mastná fáza v zložení telových a pleťových krémov.
  • Tento olej má tendenciu tuhnúť pri teplote nižšej ako 25 ° C. Tento jav nemá žiadny vplyv na jeho kvalitu. Odporúčame, ak je to potrebné, pred ohriatím pred pridaním do prípravy prejsť prúdom vlažnej vody, aby sa skvapalnila.

VLASTNOSTI

  • Čistí  a zjemňuje  pokožku hlavy.

POUŽÍVA SA

Tento rastlinný olej sa široko používa v zložení:

  • Šampóny a pleťové vody
  • Starostlivosť o podráždenú pokožku hlavy

SYNERGIE

  • Pre upokojenú pokožku hlavy:  éterické oleje Lavandin, Geranium, rastlinné oleje z kokosu, Andiroby ...

V PRAXI

  • Pre svoju výraznú vôňu a veľmi silné účinky sa tento olej vo vašich prípravkoch používa vždy zriedený, a to až do 20%.
  • Ako mastná fáza v zložení starostlivosti o vlasy

VLASTNOSTI - DOMOV

  • Tradične sa používa na  starostlivosť o rastliny

POUŽÍVA SA

  • Spreje na použitie v domácnosti alebo na záhrade

VLASTNOSTI PRE ZVIERATÁ

  • Tradične na starostlivosť o zvieratá

POUŽÍVA

  • Starostlivosť o chlpy zvierat

SYNERGIE

  • Pre pohodlie zvieracích chlpov: éterický olej Lavandin alebo Geranium a rastlinné oleje z kokosu a Andiroby ...

V PRAXI

  • Môže byť pridaný ako účinná látka alebo ako mastná fáza do vašej domácej starostlivosti o zvieratá (šampóny, spreje, pleťové vody ...).

100% čistý a prírodný, panenský , prvé lisovanie za studena, bez akejkoľvek chemickej úpravy.
Kvalita oleja Neem sa líši podľa výrobných metód. V závislosti od toho, či sa používa horúci alebo studený proces, sa množstvo účinných látok líši, pretože nad 60 ° C sa chemické zložky denaturujú. Preto uprednostňujeme prvé lisovanie za studena, ktoré umožňuje získať až 1600 ppm azadirachtínu A proti 300 ppm pre oleje získané horúcim spôsobom.

Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert 

Organická kozmetika

- Vzhľad: tuhá pasta pri izbovej teplote
- Farba: zelenohnedá
- Zápach: silný, veľmi charakteristický, štipľavý, pripomínajúci praženú cibuľu alebo praženú kávu
- Dotyk: suchý, rýchlo preniká bez zanechania mastného filmu

Hustota
0,92 - 0,97
 
Zmydelňovací index
175-205
 
Zloženie mastných kyselín:
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (45,79%)
  • Polynenasýtené mastné kyseliny (PUFA alebo EFA): kyselina linolová (14,03%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (30,13%), kyselina stearová (7,05%), kyselina arachidová (0,62%)

Zameranie na kyselinu olejovú: Kyselina olejová pochádza z latinského oleum a znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega 9. Je najhojnejším z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživný pre pokožku, robí ju pružnejšou, jemnejšou, ale aj žiarivejšou.
Ďalšie aktívne zložky :

  • Azadirachtin A (okolo 1600 ppm):  prírodná aktívna zložka v neeme uznávaná pre svoje insekticídne vlastnosti
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla. Aby sa zabránilo znehodnoteniu, je nevyhnutné ho nezahrievať nad 60 ° C.
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien