logo template4

ORGANICKÝ OLEJ COPRA / KOPRA

Cena 21.90
Dostupnosť: na objednávku
Kód produktu: a 1064
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ OLEJ COPRA / KOPRA - kokosový olej 1000 ml

Tento olej vyrobený zo sušenej organickej kokosovej buničiny je rafinovaný a zbavený zápachu. Je obzvlášť výhodný v prípravkoch na mydlenie za studena zmydelnením kvôli svojej bohatosti v kyseline laurovej, ktorá umožňuje vynikajúcu penivosť.

Olej Kopra , niekedy nazývaný kokosový olej dezodorizovaný pochádza zo sušenej buničiny z orechov kokosu , na rozdiel od kokosového oleja panenského, ktorý pochádza z čerstvej dužiny a udržiava vynikajúcu vôňu kokosu.
Olej z kopry je rafinovaný a dezodorovaný, aby sa zaručil olej, ktorý je veľmi stabilný proti oxidácii , má bielu farbu a neutrálnu vôňu .
Je dobrou alternatívou k panenskému kokosovému oleju pre tých, ktorí uprednostňujú neutrálnejší výrobok, alebo k voňavým výrobkom, pri ktorých nie je vôňa kokosu žiaduca.
Kopra olej je obzvlášť zaujímavý pri  výrobe mydla,  pretože je jedným zo vzácnych rastlinných olejov (spolu s olejom Babassu a olejom z palmových jadier), ktorý obsahuje  vysoký podiel kyseliny laurovej .

Táto nasýtená mastná kyselina s relatívne krátkym reťazcom (12 uhlíkov) má po zmydelnení veľmi zaujímavé vlastnosti, pretože sa veľmi ľahko a rýchlo rozpúšťa vo vode , čím vytvára peknú ľahkú penu a mydlám poskytuje veľmi príjemný „fondán“ . Poskytne tiež dobrú čistiacu silu . Z tohto dôvodu, mydlá obsahujúce príliš vysoký podiel z oleja kopra môže mať sušiaci účinok na kožu. Odporúčame vám obmedziť sa na 15 až 30% oleja Copra vo svojich mydlách, aby ste čo najlepšie využili jeho vlastnosti pri zachovaní veľmi jemného mydla na pokožku. 

VLASTNOSTI

  • Široko používaný pri výrobe mydla , poskytuje vynikajúcu penivosť , hladkosť a tvrdosť mydla, ako aj dobrú umývaciu silu .
  • Veľmi stabilný proti oxidácii.
  • neutrálnym zápachom je olej Copra alternatívou k panenskému kokosovému oleju pre prípravky, pri ktorých nie je vôňa kokosu požadovaná.
  • Veľmi výživný a ochranný olej z kopry výrazne znižuje dehydratáciu pokožky.

INDIKÁCIE

  • Mydlá pre všetky typy pleti
  • Suchá a poškodená pokožka
  • Popraskaná pokožka
  • Hrubá pokožka bez pružnosti

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • „Domáce“ mydlá za studena zmydelňovanie
  • Topiace oleje alebo balzamy na telo
  • Výživné peelingové balzamy
  • Opaľovacie oleje alebo oleje na opaľovanie
  • Balzamy na pery

SYNERGIE

  • V „domácich“ mydlách: organický palmový olej, organický olivový olej, bambucké maslo ...
  • Poskytnúť vôňu kokosu:  Kokosová dužina, kokosový aromatický extrakt ...
  • Pre starostlivosť o opálenú pokožku: rastlinné oleje z Yangu, para orechy, melón kalahari, bambucké maslo ...
  • V balzamoch na pery:  bambucké maslo, včelí vosk ...

V PRAXI

  • Tento olej má tendenciu tuhnúť pri teplote nižšej ako 25 ° C. Tento jav nemá žiadny vplyv na jeho kvalitu. Odporúčame, ak je to potrebné, znovu zohriať, skôr ako ho vložíte do prípravy. Fľašu prelejte pod prúdom horúcej vody na niekoľko minút, aby ste ho skvapalnili. Ak chcete skvapalniť veľké množstvo oleja, vložte injekčnú liekovku do kúpeľa s horúcou vodou na 10-20 minút a občas ju pretrepte.
  • Zavádza sa v olejovej fáze pre zloženie „domácich“ kozmetických výrobkov.
  • Odporúčame vám použiť ho v množstve 15 až 30% vo vašich „domácich“ receptúrach mydla na zmydelnenie za studena, aby ste získali dobrú penivosť a veľmi príjemný pocit pri používaní.

VLASTNOSTI

  • Vyživuje a vyhladzuje vlasové vlákno, robí vlasy lesklé a energické.
  • Tradične sa používa v starostlivosti  proti všiam  (udusením)

INDIKÁCIE

  • Kučeravé, afro vlasy
  • Suché vlasy
  • Mäkké a matné vlasy
  • Rozštiepené konce
  • Vši

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Vlasové kozmetické procedúry
  • Starostlivosť o „afro“ vlasy
  • Šampóny a masky na vlasy
  • Tuhý šampón (so síranom sodným alebo vo forme mydiel vyrobených zmydelnením za studena)

SYNERGIE

  • Pre väčšiu vitalitu: Murumuru, Mango, bambucké maslo, Sapote, Yangu, rastlinné oleje Kukui

100% čistý a prírodný, integrálny, nefrakcionovaný, rafinovaný a dezodorovaný prostriedkami v súlade s normou Ecocert

Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert 

Organická kozmetika

- Vzhľad: tekutá olejovitá tekutina alebo tuhé maslo (v závislosti od teploty)
- Farba: biela až perleťová slonovina
- Zápach: neutrálny
- Dotyk: dosť sýty

Hustota
0,92
 
Zmydelňovací index
248-265
 
Zloženie
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (7,21%)
  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (1,77%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS):  kyselina laurová (46,41%) , kyselina myristová (19,30%), kyselina palmitová (10,05%)
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.

 






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien