logo template4

Olej čiernej rasce 15/50 ml

Cena 5.81
Pôvodná cena 6.45, Zľava 10 %
Dostupnosť: skladom +2
vyberte hmotnosť:
15 ml1 0.000
50 ml1 4.000
Kód produktu: z SKU4988
Výrobca: zoya
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Olej čiernej rasce (Nigella Sativa) 15/50 ml

Nerafinovaný a organický olej z čiernej rasce lisovaný za studena je vhodný pre suchú a citlivú pokožku, ako aj pre stimuláciu rastu vlasov.
 
Čierna rasca (Nigella sativa) je ročná rastlina, ktorá pochádza z južnej a juhozápadnej Ázie. Rôzne sa nazýva feniklový kvet, muškátový kvet, čierna rasca, rímsky koriander. Nigella sativa má štipľavú horkú chuť a vôňu. Používa sa predovšetkým v cukrovinkách a alkohole. Správa o archeologických dôkazoch predpokladá, že semeno N. sativa bolo nájdené na niekoľkých miestach starého Egypta vrátane hrobky Tutanchamona, ktorá sa datuje približne pred 3300 rokmi. Aj keď nie je známa jej presná úloha v egyptskej kultúre, je známe, že veci, ktoré boli s faraónom pochované, boli starostlivo vybrané, aby mu pomohli v posmrtnom živote. Okrem toho je v arabských kultúrach známy čierny kmín ako Habbatul barakah, čo znamená semeno požehnania.
Rovnaké zlúčeniny zodpovedné za jeho liečivé účinky pri vnútornom použití sa teraz ukázali byť prospešné aj pri topickej aplikácii. Olej zo semien čiernej rasce je skvelým doplnkom všetkých terapeutických produktov, kde vykazuje vynikajúce liečivé vlastnosti pokožky vďaka protizápalovému, antibakteriálnemu a antioxidačnému správaniu.
Olej z čiernej rasce je vynikajúcou voľbou, ak hľadáte nosiče s vysokým obsahom esenciálnych mastných kyselín, pretože obsahuje 70 až 80% požadovaných mastných kyselín. Olej zo semien čiernej rasce je tiež dobrým zdrojom kyseliny palmitovej, pretože obsahuje 11 až 12% tejto mastnej kyseliny. Olej zo semien nigella sativa sa dá považovať za porovnateľný s pupalkovým olejom a brutnákovým olejom kvôli vysokým hladinám nenasýtených mastných kyselín. Olej z čiernej rasce sa používa na skrášlenie pokožky, prevenciu starnutia, vyživovanie vlasov a stimuláciu rastu vlasov.
Tipy na použitie:
Pre krásnu zdravú pokožku naneste olej zo semien na mokrú pokožku. Prikryte teplou vlhkou handričkou a s teplom slnka nechajte na vašej tvári asi 20 minút. Umyte. Opakujte niekoľkokrát týždenne, aby ste znížili vrásky, jemné línie alebo len udržali mladú pleť.
Pre zdravé vlasy zmiešajte trochu oleja zo semien čiernej rasce s hennou, šampónom alebo priamo do vlasov ako kondicionér.
Na riedenie alebo poškodenie vlasov a vypadávanie vlasov naneste olej zo semien na pokožku hlavy. Tento postup opakujte raz týždenne.
použitie:
Jeho vlastnosti sú podobné vlastnostiam pupalkového oleja. S anti-age efektom zjemňuje pokožku, vynikajúci na masáž. Dal by sa zmiešať s jojobovým olejom, čo má ďalší upokojujúci účinok na pokožku. Veľmi populárny v zmesiach na stimuláciu rastu vlasov.
 
Upozornenie: Nepoužívajte počas tehotenstva a dojčenia. Len na vonkajšie použitie!
Zloženie (INCI):
Nigella sativa (Black Cumin) Seed Oil
 
Výstraha:
Skladujte mimo dosahu priameho slnečného žiarenia na chladnom a suchom mieste.
15/50 ml

 






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien