logo template4

OLEJ ANDIROBA BIO

Cena 6.72
Pôvodná cena 7.90, Zľava 15 %
Dostupnosť: skladom +1
vyberte veľkosť:
30 mlna sklade u dodávateľa 0.000
100 ml1 12.000
Kód produktu: a 1003
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

OLEJ ANDIROBA ORGANICKÝ PANENSKÝ

Vďaka svojej bohatosti na limonoidy sa tento olej tradične používal v Amazónii na boj proti zápalovým bolestiam kĺbov a svalov a na odpudzovanie hmyzu. V kozmetike je to úžasný olej v prípravkoch na suchú, šupinatú alebo reaktívnu pokožku. Je preslávený starostlivosťou o pokožku náchylnú na atopický ekzém.

Ponúkame vám Andirobský olej výnimočnej kvality, 100% čistý a prírodný , certifikovaný organický a v panenskej kvalite, nerafinovaný, nedeodorizovaný , aby sa čo najlepšie zachovali účinné látky, ktoré zvyšujú jeho pozoruhodnú účinnosť . Tento olej, ktorý je výsledkom partnerstva so sektorom zameraným na udržateľný a spravodlivý rozvoj produkcie amazonských rastlín, umožňuje podporovať prirodzene rastúce stromy v regióne a rozvíjať dôležitú činnosť pre miestne komunity. Podporuje tiež ochranu týchto stromov , ktoré sa veľmi často vyrubujú pre svoje vysoko cenené drevo.

Andiroba, Carapa guianensis , je veľký strom, ktorý prirodzene rastie v povodí Amazonky, najlepšie vo vlhkých a povodňových oblastiach, pozdĺž potokov a riek . Kvitne medzi augustom a októbrom, plody sa rozvíjajú medzi januárom a aprílom. Po dozretí plody opadajú a zbierajú sa semená, ktoré plávajú po riekach. Ovocie obsahuje 4 až 12 semien a produkcia sa pohybuje od 5 do 200 kg semien na strom. Olej sa extrahuje z varených semien jednoduchým lisom nazývaným „tipiti“ . Na 100 kg semien sa vyextrahuje asi 18 litrov tohto vzácneho oleja, ktorý po umiestnení na teplotu pod 25 ° C stuhne a získa konzistenciu hladkej pasty.,

Domorodí obyvatelia Amazónie používali po stáročia andirobský olej na ochranu a starostlivosť o pokožku . V ľudovej tradícii sa používal na zmiernenie kožných problémov, ekzémov, bodnutí hmyzom, rán, ale aj na bolestivé svaly a rôzne zápaly , alebo na uhryznutie kusavého hmyzu. Tradične sa tiež používa ako podpora na extrakciu farbív používaných na farby tela z rastlín. Caboclos používajú andirobový olej v kombinácii so zvyškami kokosovej dužiny a dreveného popola na výrobu slávneho mydla na kožné choroby a ako repelent proti hmyzu. Je ideálny na prípravu masážnych olejov ako doplnok pre ľudí s bolesťami kĺbov. Andirobský olej sa tiež tradične odporúča pre svoje prospešné pôsobenie na atopicky náchylnú pokožku .

Dnes vlastnosti andirobského oleja študuje CEME do Brasil (Central de Medicamentos) a množstvo vedeckých publikácií potvrdilo protizápalové, upokojujúce a repelentné účinky horkých zlúčenín prítomných v semenách rastlín andiroba, ako je andirobín a geduníny.

Andiroba je veľmi veľký strom, vysoký až 40 m, rovnakej rodiny ako Neem, s tým rozdielom, že sa vyskytuje viac v Amazónii ako v Indii. Jeho ovocie, veľká kapsula, ktorá sa po dozretí otvorí, obsahuje 4 až 12 orechov, ktoré sa trochu podobajú na gaštany. V indickom jazyku je Andiroba skratkou dvoch slov: „nhandi“, čo znamená „olej“, a „rob“, čo znamená „horký“ .

Použitie oleja andiroba


VLASTNOSTI

  • Obsahuje triterpenoidy, ktorých aktivita bola preukázaná protizápalovo  . Tento olej je veľmi užitočný na prípravu masážnych produktov ako   doplnok  pre ľudí trpiacich kĺbovými alebo svalovými nepríjemnosťami.
  • Upokojujúca, regeneračná zložka na pokožku
  • Pomáha znižovať výskyt celulitídy .
  • Bohatý na limonoidy, ktoré vo viacerých štúdiách preukázali repelentný účinok proti kliešťom, všiam a komárom .

INDIKÁCIA

  • Príprava masážnych výrobkov na nepohodlie svalov a kĺbov
  • Starostlivosť o šupinatú atopickú pokožku
  • Starostlivosť o suchú, citlivú alebo podráždenú pokožku
  • Zloženie na chudnutie a proti celulitíde

POUŽITIE

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Upokojujúce masážne oleje
  • Prípravky pre športovcov: masážne oleje a balzamy pred a po cvičení
  • Starostlivosť o atopicky náchylnú pokožku
  • Zoštíhľovacie kúry
  • Po opaľovaní
  • SYNERGIA

    • Pre pohodlie svalov a kĺbov: éterické oleje Eucalyptus,  levanduľa, tymián, macerát arniky ...
    • Na upokojenie pokožky náchylnej na atopiu : éterické oleje z harmančeka,  levandule, rastlinné oleje : kukui,  macerát nechtíka ...
    • V boji proti celulitíde : éterické oleje céder, grapefruit bez furokumarínov ...

 


 VLASTNOSTI

  • Zaujímavý ako doplnok starostlivosti o  vši vďaka obsahu limonoidov známych ako inesctifuges

INDIKÁCIA

  • vši

POUŽITIE

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Šampóny a masky starostlivosti o vši
  • SYNERGIA

    • Okrem toho v boji proti všiam: éterické oleje Levanduľa, Geranium, Kokosový a Neem rastlinné oleje, izopropylmyristát, ...

    Použitie v domácnosti:

    • Tradične používa na ochranu všetkého dreva proti škodcom a hmyzu
    • Limonoidy preukázali vlastnosti  proti určitým komárom, vrátane tigrovaného komára Aedes aegypti

    Použitie na domáce zviratá

    VLASTNOSTI

    • Tradičný prostriedok  proti roztočom u psov a mačiek, užitočný popri veterinárnej starostlivosti
    • Pomáha držať muchykomáre od vášho miláčika

    POUŽITIE

    Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

    • Starostlivosť o srsť predovšetkým pre domáce zvieratá  a kone
    • SYNERGIA

      • Srsť bez svrbenia: éterické oleje Levanduľa a Geranium, rastlinné oleje z kokosu a neemu, ...

 Vzhľad: tekutý alebo pastovitý olej v závislosti od teploty (tekutý v horúcom počasí, hustý okolo 15-18 ° C)
- Farba: bledožltý
- Zápach: charakteristický, sladký, s náznakmi orechov
- Dotyk: tučný. Ak chcete zlepšiť jeho penetráciu do pokožky, zmiešajte ho s penetračnejším olejom (Kukui, Makadamia ...).

Hustota
0,92
Zmydelňovací index
195-205
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.
Kozmos organický





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien