Mletý šafran
Mletý šafran
Každá kvetina obsahuje tri drobné piestiky, ktoré sa nazývajú a používajú ako šafran. Na vyprodukovanie jedného kilogramu šafranu sú potrebné tisíce a tisíce kvetov. Šafran má horko-štipľavú chuť, čo pri nízkom dávkovaní nie je badateľné. Okrem ľahkého dochucovania hlavne ryžových jedál dodáva farbivo crocetín jedlám intenzívne žltú farbu.
jemná zemitá trpká nota
sladká vôňa
sýta farba
Pre nízku úrodu je šafran najdrahším korením na svete. Na 500 g šafranu je potrebných 100 000 až 200 000 kvetov šafranu - tieto sa zbierajú a spracovávajú ručne.
Šafran zaujme nielen bohatou žlto-červenou farbou, ale aj zemito-horkou chuťou. Šafran má obsah cukru, vďaka ktorému sa ľahko kombinuje so sladkým korením, ako je škorica, sladké drievko a dlhé korenie. K chuti šafranu sa hodí rizoto, paella, morské plody a citrusové plody.
Informácie: Kvalita: Sargol 1. akosť (S1); Hodnota Crocinu (sila vyfarbenia): približne 240
Zloženie: šafran
Pokyny na skladovanie: Chráňte pred teplom a vlhkosťou.



