logo template4

Lúpané surové mandle

Cena 3.39
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
hmotnosť:
100g 0.000
250g 2.700
500g 7.100
1kg 15.600
Kód produktu: P sfd-075
Výrobca: SUPERFOODS
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Lúpané surové mandle SUPERFOODS

Mandle sú obľúbeným jedlom pre mnohých. Okrem toho, že sú nesmierne chutné sú aj výživné a majú blahodárne účinky aj na vaše zdravie. Zaujímavosťou je, že dávka mandlí má totožne veľa antioxidantov ako zdravá brokolica.

Zloženie: olúpané surové mandle.

Mandle majú v sebe až 88% vody, pričom sušené mandle si udržia len 4,5 % vody. Nájdete v nich veľa zdravých tukov, bielkovín, uhľohydrátov, organických kyselín, draselných solí, vápnika, fosforu, železa, vitamínov (A, B1, B2, B3 - niacín a C - v malých množstvách) a emulzínu.

Organické mandľové mlieko obsahuje menej kalórií. Mandľové mlieko je známe, že pomáha pri rýchlom chudnutí.
Aj vlasy si môžu vychutnať výhody mandľového oleja, ktorý sa používa na ošetrenie suchých vlasov a na zabránenie ich drsnosti a vypadávaniu.
Ako antioxidanty - 33% dennej potreby vitamínu E (ktorý obsahuje antioxidant rozpustný v tukoch), ktorý telo potrebuje, sa dá získať konzumáciou 28 g mandlí. Preto sa považujú za bohatý zdroj vitamínu E. Pri dennom spotrebovaní takého malého množstva mandlí môžete mať úžitok z nevyhnutného množstva antioxidantov a zabrániť tak výskytu chronických chorôb.
Inteligentný spôsob, ako schudnúť, je zahrnúť mandle do vašej každodennej stravy. Sú bohaté na vlákninu a bielkoviny a pomôžu vám dlhšie sa cítiť plné.
Pravidelný príjem mandlí poskytuje ochranu pred cukrovkou. Jedným z hlavných problémov pri cukrovke je hladina cukru v krvi po jedle. V štúdii lekári poskytli účastníkom významné množstvo mandlí a pravidelné jedlo. Po testovaní vzoriek krvi - pred a po jedle - zistili, že jedlo, ktoré obsahovalo mandle, skutočne pomohlo spomaliť nárast hladiny cukru v krvi. Zvýšila tiež hladiny antioxidantov v krvi, čo je opäť užitočný faktor proti cholesterolu.
Vzniku žlčových kameňov sa dá zabrániť aj konzumáciou mandlí. Len 28 g mandlí každý týždeň znamená o 25% nižšie riziko vzniku tohto stavu.
Mandle sa konzumujú surové, čo znamená, že nie sú tepelne spracované (vyprážané alebo varené), čím zachovávajú všetky živiny, vitamíny a enzýmy. Najlepším spôsobom, ako jesť mandle, je hydratácia, čo znamená, že zakaždým, keď chceme pripraviť niečo s mandľami, musíme ich nechať hydratované najmenej 8 hodín vopred.

Kontraindikácie: ľudia alergickí na orechy.

Podávajú sa samostatne, ako súčasť šalátov, koláčov, krémov. Či už v mletej alebo celej podobe.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien