Lapacho čaj 50/100/200 g
Lapacho čaj 50/100/200 g
Lapacho alebo Taheebo je bylinný čaj vyrobený z vnútornej kôry stromu Pau d'arco. Rastie vysoko v Andách juhoamerického dažďového pralesa. Fialová kôra červeného Lapacha bola jedným z hlavných liekov, ktoré používali Inkovia a už viac ako 1 000 rokov ho používa kmeň Callawaya. Domorodé obyvateľstvo v Strednej Amerike ho používalo na liečenie mnohých ochorení vrátane infekcií, horúčky a žalúdočných ťažkostí. V súčasnosti sa zistilo, že účinné látky, ako je lapachol, majú významnú protizápalovú, antimalarickú a imunomodulačnú aktivitu. Čaj Lapacho tiež vykazuje antioxidačnú aktivitu a môže pomôcť zabrániť poškodeniu buniek a DNA vyvolaného voľnými radikálmi.
Ako pripraviť čaj Lapacho?
Existuje niekoľko jedinečných spôsobov prípravy čaju lapacho. Každý región v každej krajine má svoj vlastný spôsob. Základným spôsobom tohto super zdravého čaju sú 2 čajové lyžičky kôry stromov lapacho na každý liter vody. Naplňte kôru stromu do vriacej vody a udržujte ju na nízkej teplote. Nízka teplota pomáha pri infúzii. Čaj nechajte vylúhovať na 20 až 30 minút. Čaj z lapacho si môžete nechať v chladničke po tom, ako ho pripravíte, pretože si zachováva svoju čerstvosť a zdravotné prínosy si zachováva najmenej 3 dni po príprave.
zloženie:
Lapacho čaj - vnútorná kôra stromu Pau d'arco.
Pôvod: Brazília