logo template4

Kyselina jablčná do kozmetiky

vyberte veľkosť:
10 g 0.990
50 g 2.490
100 g 3.900
500 g 12.900
Kód produktu: e 1115
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
0.99
ks

Kyselina jablčná do kozmetiky

Kyselina jablčná patrí medzi karboxylové kyseliny a je to ovocná kyselina. Veľmi často sa používa v pílingoch a kozmetike obsahujúcich AHA kyseliny. Minimalizuje jemné vrásky, rozjasňuje pokožku, zlepšuje jej textúru a znižuje viditeľnosť mazových žliaz.
Prirodzene sa vyskytuje v ovocí (čučoriedky, brusnice, jablká, rebarbora a jarabina). Dostupné v bielej farbe, s jemnými kryštálmi. Dobre sa rozpúšťa vo vode. Veľmi často sa používa v pílingoch a kozmetike obsahujúcich AHA kyseliny.
Dávkovanie
až 10% - v kozmetike na domáce použitie (pri pH kozmetiky ≥3,5)
až 30% - v profesionálnej kozmetike, ktorú používajú kvalifikovaní odborníci (s pH kozmetiky ≥3)
Ako používať kyselinu jablčnú?
Obohaťte hotovú kozmetiku alebo ju pridajte do kozmetiky - Zmiešajte kyselinu jablčnú s kyselinou hyalurónovou v sére pre starostlivosť o citlivú pokožku. Okrem krému alebo krémovej bázy vyskúšajte aj kyselinu jablčnú. Kombinujte s hydrosolom v toniku na každodennú starostlivosť o pleť.

Vlastnosti kyseliny jablčnej
Kyselina jablčná má cenné vlastnosti v závislosti od použitej koncentrácie. V nižších koncentráciách (do 5%, pri pH nad 5) zvlhčuje a rozjasňuje, minimalizuje jemné vrásky a zlepšuje textúru pokožky. Vo vyšších koncentráciách (pri pH kozmetiky 2,5-5) zjemňuje a exfoliuje, čo pleť zosvetľuje.
Predpokladá sa, že kyselina jablčná má podobné vlastnosti ako kyselina glykolová a je menej dráždivá.

V dôsledku používania kozmetiky s kyselinami sa znižuje hrúbka vrstvy stratum corneum, ktorá chráni pokožku pred UV žiarením.
Preto pri používaní kozmetiky s kyselinami chráňte svoju tvár pred UV lúčmi, napríklad použitím kozmetiky s filtrami.
Kontraindikácie pri používaní kyselín sú: početné materské znamienka, atopická dermatitída, ekzémy, psoriáza, herpes, tendencia keloidov, obdobie zotavenia po operácii tváre, podráždená pokožka, kožné alergie, orálna liečba derivátmi vitamínu A, úpal.
Uchovávajte tesne uzavreté, pri izbovej teplote, mimo dosahu zdrojov tepla a svetla, mimo dosahu detí.
Neprekračujte odporúčanú maximálnu koncentráciu.

INCI: Malic acid

Vzhľad: biele, drobné kryštáliky
Rozpustnosť : rozpustná vo vode
Čistá kvalita, minimálne 99,5% kyseliny jablčnej
Odporúčaná koncentrácia 1 (s kozmetickým pH ≥3,5) - 30% (s kozmetickým pH ≥3)
Skladovanie Skladujte dobre uzavreté, pri izbovej teplote, mimo zdrojov tepla a svetla, mimo dosahu detí.

Vlasy
Vyskúšajte kyselinu jablčnú ako zložku na oplachovanie vlasov (v koncentrácii 1%) - má bakteriostatický účinok, vyhladzuje kutikuly a jemne ich rozjasňuje.
Používa sa ako prísada do vysoko čistiacich šampónov (v koncentrácii 1%).
Tvár
Kyselinu jablčnú môžete pridať do krémov, masiek, tonikov s hydratačným a exfoliačným účinkom v starostlivosti o zrelú, na akné náchylnú, mastnú a sivú pleť.
Používa sa ako zložka chemického peelingu (v koncentrácii 15%).
Telo
Na vyplachovanie úst, napríklad pri zápaloch ďasien, sa môžu použiť vyššie koncentrácie kyseliny jablčnej (3 - 5%).
Môže sa používať v prípravkoch na perifolikulárnu keratózu.
Slúži ako zložka regulujúca pH kozmetiky - znižuje hodnotu pH.
Používa sa v prípravkoch zmäkčujúcich pokožku nôh.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien