logo template4

Kyselina hyalurónová, čistá, OLIGO do kozmetiky

Cena 5.49
Dostupnosť: na sklade
hmotnosť:
1g 0.000
10g 31.500
Kód produktu: M-1492
Výrobca: MAYAM
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Kyselina hyalurónová, čistá, OLIGO MAYAM

Patrí medzi hlavné prírodné hydratačné faktory, v kozmetike je široko využívaný. Účinný pre rôzne druhy pletí. Ako aj pre širokú škálu prostredí. Oligo typ má funkcie, ako je perkutánna absorpcia, hlboká hydratácia, účinok proti starnutiu a regenerácia.

Podľa testov na hyaluronáte sodnom tiež nazývanom ako kyselina hyalurónová, jednoznačne poukazujú na fakt, že má jednu z najvyšších absopčných schopností voči vlhkosti aj za podmienok nízkej relatívnej vlhkosti. 

Hyaluronát sodný OLIGO typu má veľmi nízku hmotnosť molekúl, vďaka tomu rýchlo preniká do stratum corneum (vrstva kože).
Rozsah molekulovej hmotnosti: <10 kDa

Kyselina hyalurónová s nízkou molekulovou hmotnosťou typu SLMW (Super Low Molecular Weight), to znamená s veľmi nízkou molekulovou hmotnosťou - menej ako 50 000 daltonov (50 Kda). Kyselina hyalurónová je vedľa kolagénu najdôležitejšou zložkou našej pokožky. Nachádza sa tiež v spojivovom a kĺbovom tkanive, v stenách krvných ciev a telesných tekutinách, ale najviac, až 50% z celkového množstva, je v koži. Je to mukopolysacharid s priemernou molekulovou hmotnosťou medzi 600 - 1 000 Kda, ktorý spája dermálne kolagénové a elastínové vlákna.
Je prítomný v medzibunkovom priestore epidermis a v dermis ako zložka amorfného proteoglykánového gélu, ktorý je vodným rezervoárom pre pokožku. Je tiež zodpovedný za nepriepustnosť pre intersticiálne tekutiny a baktérie. Jeho množstvo závisí od veku - najvyššia koncentrácia je v koži kojencov a detí a časom, najmä po 50. roku života, dochádza k jeho prudkému poklesu - a od ročného obdobia - v lete vplyvom UV žiarenia prechádza fotodegradáciou vedúcou k procesu fotostarnutie kože. Pokles množstva kyseliny hyalurónovej je jednou z príčin vysušenia a zvrásnenia pokožky.
Jedinečnou vlastnosťou kyseliny hyalurónovej je jej vysoká schopnosť viazať a zadržiavať vodu, a to aj v kozmetike. Jedna molekula kyseliny je schopná viazať 200 - 500 molekúl vody. Vďaka tomu hrá zásadnú úlohu pri udržiavaní správneho obsahu vlhkosti v epidermis a dermis. Medzibunkové priestory bohaté na kyselinu hyalurónovú čerpajú vodu z dermis, zatiaľ čo lipidy vodno-lipidovej bariéry epidermy zabraňujú úniku vody za granulárnu bunkovú vrstvu epidermis. Dobre hydratovaná pokožka sa stáva hladkou, pevnou a elastickou. Pleť vyzerá lepšie, zdravšie a mladšie. Kyselina hyalurónová nielen chráni pokožku pred vysušením, ale posilňuje aj jej ochranné vlastnosti.
 
V kozmeteológii a dermatológii (ako zložka profesionálnych omladzovacích prípravkov na vyplnenie vrások a zväčšenie pier) sa používa stabilná forma kyseliny hyalurónovej, ktorou je hyaluronát sodný, teda sodná soľ kyseliny hyalurónovej. Je to biokompatibilná, netoxická, nedráždivá a nealergénna látka. Je úplne rozpustný vo vode a ako 1% vodný roztok vytvára gél, ktorý stabilizuje a zahusťuje vodnú fázu emulzie. Vďaka týmto mnohým vynikajúcim vlastnostiam je jednou z najzákladnejších a najcennejších kozmetických zložiek.
Hyaluronan používaný v kozmetických prípravkoch môže mať tiež rôzne molekulové hmotnosti, ktoré určujú jeho priepustnosť cez bariéru stratum corneum a tiež kozmetické vlastnosti.

INCI: sodium hyaluronate

Organoleptické vlastnosti: biely prášok bez zápachu.

vlastnosti:
1. je zvlhčovačom s vysokým účinkom a pomalým odznievaním, takže budete benefitovať z jeho účinkov dlhšie.
2. pre pleť je pomocníkom s jej hydratáciou, na jej hydratáciu má dlhodobý dopad. 
3. od použitia sa z pokožky odparuje omnoho menej vlhkosti. Takže ostáva pokožka hydratovaná.
4. má skvelý efekt proti odlupovaniu zdravej pokožky, Zvyšuje pružnosť a stabilitu pleti. 
5. vlasy a pleť majú po použití adekvátnu správnu dávku vlhkosti. 
6. používať ho môžu rôzne druhy pletí naprieč spektrom.
7. pokožku zjemňuje, odbúrava drsnú pokožku. 
8. na poškodenú pokožku má opravný účinok, pomáha regenerovať poškodenia. 
9. vyživuje vašu pleť. 
10. pevnosť pokožky sa dlhším používaním rapídne zvyšuje.
11. navracia pokožke lesk a hebkosť. Omladzuje ju. 
12. v kozmetike sa používa aj ako zahusťovadlo, prípadne ako stabilizátov.
13. textúra pokožky je viditeľne lepšia.
14. odstraňuje voľné radikály.
15. redukuje UV žiarenie a jeho dopady na pleť.

Aplikácie, použitie:
A. v kozmetike je využiteľný v širokom spektre kozmetických výrobkov na pleť, vlasy a telo.
B. využitie nájde od krémov, sér, make-upu, emulzií, pleťových vôd, géloch až po dennú starostlivosť o pleť. 
C. vhodné dávkovanie: 0,1 - 0,5%.
D. jednoduchá rozpustnosť v H2o.
E. do emulzií je nutné ho pridať až do chladnej fázy procesu. Neodporúčame ho pridávať pri teplote viac ako 40 ° C.
F. neodporúčame ho kombinovať s katiónmi látok použivaných pre konzerváciu ako ani s povrchovo aktívnymi látkami. 
H. hyalurónové kyseliny sú známe schopnosťou spolupracovať vzájomne. Takzvane môžete miešať kyseliny s menšou a väčšeou molekulovou hmotnosťou pre dosiahnutie lepších výsledkov. 

Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom

Upozornenia: Nepožívajte, uchovávajte mimo dosahu detí; kozmetické použitie






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien