Samardala - bulharské korenie, 50 g
Samardala - bulharské korenie, 50 g
Tradičné bulharské korenie - samardala
Už desaťročia sa „samardala“ používa ako slané korenie (často namiesto soli) prakticky v celom východnom Bulharsku. Hodí sa k sendvičom, pečeným, vyprážaným alebo vareným zemiakom, ryžovým jedlám, vyprážaným a vareným vajíčkam, koreniu na syr a k varenému mäsu (najmä jahňaciemu). Je lepšie nepodstupovať tepelnú úpravu, pretože sa mení mimoriadne výrazná a zvláštna chuť. Keďže je korenie slané, v receptoch na jedlá, ktoré ním chcete dochucovať, soľ vždy znížte.
Ako používať Samardala - bulharské korenie:
Posypte šaláty, vajcia, mäso a čerstvú zeleninu. Hodí sa k mäsu alebo cestovinám.
Ingrediencie:
samardala, soľ.
(Nectaroscordum siculum sp. bulgaricum)
50 g