logo template4

Kokum maslo, prírodné

hmotnosť:
100g 0.000
1kgna objednávku 58.000
Kód produktu: M-1371
Výrobca: MAYAM
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
5.90
ks

Kokum maslo, natural MAYAM

 
Podporuje regeneráciu pokožky, podporuje pružnosť pokožky, pomáha predchádzať vysušovaniu pokožky a vlasov. Je veľmi stabilný, má hustú a pevnú textúru s ľahkým, nemastným pocitom z pokožky.
 
Produkcia: vylisovaná z ovocných jadier, filtrovaná
 
INCI: garcinia indica seed butter
 

Využitie Kokum masla:

Používa sa ako prísada do rôznych kozmetických prípravkov na starostlivosť o pokožku a vlasy. Skvelý doplnok k tyčovým mydlám. Emulzný stabilizátor a zahusťovadlo poskytuje stabilné emulzie vďaka jednotnej triglyceridovej zmesi s vysokou oxidačnou stabilitou.

Odporúčaná dávka: do 100%, optimálne 1-20%

Kokum maslo obsah

Vďaka svojmu zloženému obsahu mastných kyselín je kokum maslo dobrou voľbou na výrobu kozmetických výrobkov pre poškodenú a suchú pokožku vďaka svojim maslovým, regeneračným a zvláčňujúcim vlastnostiam. Jemná a hustá nemastná textúra, sa rýchlo vstrebáva do pokožky. Najčastejšie sa používa v kozmetických výrobkoch používaných na liečenie a starostlivosť o suchú pokožku a vlasy bez života.

Kokum maslo (Garcinia indica) je vždy-zelený strom pôvodom z tropických lesov Indie. Dorastá až do výšky 15 metrov a v apríli až máji dáva drobné ovocie veľké 2 - 3 cm. Dužina aj semená ovocia sa v indickej kuchyni používajú ako korenie. Miestni obyvatelia pripravujú z ovocia kokum sirup, pre ich chladiace a osviežujúce nápoje.

Rôzne časti stromu, semeno, kôra - sa používajú v ajurvédskych prípravkoch kvôli ich všestranným prínosom pre zdravie.
Garnicol, dôležitá účinná látka v kokum ovocí, je antibakteriálna, antioxidačná a protizápalová látka. Kokum maslo sa extrahuje zo semien tohto ovocia, ktoré má vyvážený obsah kyseliny stearovej, kyseliny palmitovej a kyseliny olejovej, ako aj jeho účinkov na pokožku: nemastný, ľahko preniká do pokožky, nezanecháva na pokožke mastnú vrstvu.

Stabilné rastlinné maslo odolné voči oxidácii; kvôli jednotnému obsahu triglyceridov sa kokum maslo často používa namiesto kakaového masla v aplikáciách, kde je požadovaná menej mastná štruktúra.

Spôsob výroby: kokos sa získava zo semien mechanickým lisovaním

Vzhľad: zlomkovitý, nerovnomerne vyzerajúci, krémovo-béžový, tuhé maslo tuhé pri izbovej teplote, s charakteristickým slabým zápachom

Vlastnosti Kokum masla

výživné a zvláčňujúce
robí kožné tkanivá elastické
účinok proti starnutiu
má antioxidačný účinok
upokojujúce a zvlhčujúce
regeneruje, posilňuje odolnosť pokožky
ľahko preniká do pokožky, nezanecháva na pokožke mastný pocit
zvlhčuje, povzbudzuje a chráni vlasy a pokožku hlavy

Aplikácie kokum masla:
vhodný pre akýkoľvek typ pokožky
odporúčané pre suchú, zrelú, nepružnú pokožku
zvráskavená, poškodená, popraskaná koža, kurie oká
na starostlivosť o ruky
do výživných a ochranných kozmetických prostriedkov
na starostlivosť o pery
zvlhčovacie a elastikačné zmesi
pre suché, neživé, krehké vlasy

Ako používať Kokum maslo

Kokum maslo je možné nanášať na pokožku samotnú, ale je ťažké ho roztopiť pri kontakte s pokožkou, preto sa zvyčajne používa ako prísada do kozmetických prípravkov zmiešaných s inými prísadami; ak sú obsiahnuté v kozmetických výrobkoch, dodávajú im po stuhnutí zaujímavú textúru - preto sa používajú v niektorých receptúrach
ľahko sa nanáša na čisté vlasy, na končeky vlasov alebo s mierou na celú dĺžku chĺpkov (vyžaduje predbežné rozmrazenie)
v zmesi s inými maslami, rastlinnými a éterickými olejmi, na pokožku a vlasy
ako prísada do rôznych prípravkov na starostlivosť o pokožku a vlasy
Môžete použiť ako prísadu:
krémy vyrobené emulgáciou
balzamy, masti
telové maslá, telové mlieka
kondicionér na vlasy, krém na vlasy, masky
rúže, balzamy na pery
do mydiel
tuhé parfumy
pílingové krémy
Poznámka: Kokum maslo je tuhé a tvrdé pri izbovej teplote. Pred použitím sa odporúča rozmraziť v teplom prostredí alebo príležitostne vo vodnom kúpeli!


Skladovanie: Skladujte na chladnom a suchom mieste chránenom pred svetlom

Bezpečnostné údaje: na kozmetické účely






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien