Kávový extrakt CO2 do potravín a kozmetiky
Kávový extrakt CO2 do potravín a kozmetiky
Výroba: Pražené kávové zrná typu Arabica sa extrahujú vysokotlakovou extrakciou prírodným oxidom uhličitým, takže žiadne zvyšky rozpúšťadiel a žiadne zvyšky anorganických solí a ťažkých kovov, žiadne reprodukčné klíčky.
Extrakt: hnedý, číry až mierne zakalený olej s aromatickou kávovou vôňou
Označovanie: Názov INCI (CTFA): Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract, č. 84650-00-0, EINECS č. 283-481-1
Zloženie: Mastný olej s aromatickými zložkami praženej kávy, ako je 2-furanmetanol, metylpyrazín, 2,6-dimetylpyrazín, 5-metylfurfural, furfurylacetát, atď., Kofeín <0,5%
Použitie: V pečive a cukrovinkách, zmrzline, zákuskoch a nápojoch, v kozmetike a voňavkárstve Prirodzenosť: Výrobok je vyrobený výlučne z pomenovanej suroviny, neobsahuje žiadne prísady ani technické pomocné látky a nie je miešaný ani formulovaný. Výrobok je 100% prírodný a je v súlade s článkami nariadenia EÚ o príchutí 1334/2008 o aromatických výťažkoch.
Nádherná kávová vôňa a vzhľadom na množstvo kyseliny linolovej, palmitovej a nezmyselných látok je kávový extrakt vhodný pre zrelú pokožku, ktorá potrebuje regeneráciu, ale aj pre výrobky na ochranu pred slnkom a ako aktívna zložka krémov a pleťových vôd.
Je ideálny pre zrelú pleť, ktorá potrebuje regeneráciu. Dôrazne sa však odporúča aj pre výrobky na ochranu pred slnkom alebo ako olej s účinnou látkou pre zvlhčovače a pleťové vody. Pražené arómy dodávajú kávovému extraktu CO2 mimoriadne aromatickú kávovú vôňu.
Typickú kávovú vôňu je možné zapracovať do sladkostí a nápojov, ale jeho vôňa zaznamenala veľký úspech aj v kozmetike, napríklad v balzamoch na pery a voňavkárstve.
Výrobok by mal byť skladovaný na chladnom mieste. Upozorňujeme, že rozsah tuhnutia je medzi 3 ° C a 11 ° C.