Powered by Smartsupp

Kakaový prášok BIO, 28/30 Arriba Nacional 100 g

Výrobca: naturwaren
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 8712591
Dostupnosť: na sklade
7.24 bez DPH
8.90 ks
Kúpou získaš 9 bodov do vernostného programu
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kakaový prášok BIO, 28/30 Arriba Nacional 100 g

100% čistá odroda kakaa Arriba Nacional
 
• Jediný pôvod – Ekvádor
 
• jedinečný a komplexný chuťový profil
 
• čokoládové a plné
 
• vysoký obsah živín vďaka minimálnemu spracovaniu
 
• Ideálne na prípravu horúcej čokolády, smoothies, jemných dezertov a pečiva
 
Náš organický surový kakaový prášok zo surových kakaových bôbov Arriba Nacional sa vyrába z jednej z najlepších odrôd kakaa na svete. Jemná odroda kakaa má jedinečný a komplexný chuťový profil. Kakaové bôby pestujú malí farmári v ekvádorských provinciách Los Ríos, Manabí, Esmeraldas a Pichincha.
 
Všetci farmári, ktorí sa podieľajú na zbere a spracovaní kakaových bôbov, dostávajú spravodlivé mzdy a školenia v metódach ekologického poľnohospodárstva a uchovávaní vzácnej odrody kakaa Arriba Nacional.
 
Kakaovníky rastú v ekologicky obhospodarovaných lesoch medzi inými tvrdými drevinami a ovocnými stromami, ako sú pomarančovníky, mangovníky a avokádo.
 
Vďaka minimálnemu spracovaniu organicky pestovaných kakaových bôbov si náš surový kakaový prášok zachováva svoju vysokú nutričnú hodnotu a je dokonalou prísadou do zdravých smoothies, pečiva a horúcich čokolád. Kvalitatívnym znakom minimálneho spracovania produktu raw food je vysoký obsah zdravých tukov (toto kakao má 28,4 %).
 
Od januára 2019 stanovila EÚ povolený obsah kadmia v kakaovom prášku na 0,6 mg/kg. Kadmium je ťažký kov, ktorý sa prirodzene vyskytuje v našej pôde a tiež v niektorých rastlinách a potravinách. Kakaovník je obzvlášť náchylný na vstrebávanie živín z pôdy, a preto môže v závislosti od pôdnych podmienok obsahovať kadmium. Vysoký prirodzený výskyt kadmia je najmä na pôdach Južnej Ameriky (napr. v peruánskej sopečnej pôde). Náš ekvádorský jemný kakaový prášok má obsah kadmia 0,51 mg/kg, a preto je pod smernou hodnotou EÚ.
 
NIE JE ALKALICKÉ! Kakao má prirodzene mierne kyslú chuť. Komerčne dostupné kakao je zvyčajne alkalizované, aby bolo vhodnejšie pre naše chute. Potom však už nie je 100% prírodným produktom a je tiež súčasťou kakaa. Alkalizované kakao preto neponúkame!
 
Zloženie: Kakaové bôby*.
*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. 
 
Výživové údaje na 100 g
 
Energia: 473 kcal / 1965 kJ
 
Tuk 28,4 g
z toho: nasýtené mastné kyseliny 18,3 g
 
Sacharidy 25,7 g
z toho cukor 0,22 g
 
Proteín 19,6 g
Soľ 0,01 g
Update cookies preferences