logo template4

Jablčný pektín HVM 100 g

Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: vds 060
Dostupnosť: na sklade
9.16 bez DPH
10.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Jablčný pektín HVM

Vysoko esterifikovaný pektín, ktorý je vhodný najmä na výrobu nízkokalorického džemu.
Vysoko metylesterový pektín vyžaduje najmenej 50% cukru alebo náhradiek cukru (xylitol, sorbitol ...). Ak ovocie neobsahuje dostatok kyseliny, vyžaduje sa aj kyselina citrónová.

Základný recept: 500g ovocia + 500g cukru + 12-14g pektínu + 2-3g kyseliny citrónovej

Je vhodný aj ako prísada do hotového želírovacieho cukru pre ovocie s nízkym obsahom pektínov, napr. B. broskyne alebo marhule.
Mali by ste sa uistiť, že máte hodnotu pH nižšiu ako 3,5, aby proces gélovatenia mohol prebiehať nerušene.
Ak používate ovocie s nízkym obsahom kyseliny, môžete upraviť hodnotu pH pridaním kyseliny citrónovej alebo jablčnej.
(Na stanovenie hodnoty pH môžete použiť indikátorový papier. To vám tiež umožní určiť hodnotu pH vo všetkých kvapalných alebo gélových tekutinách.)
Koncentrácia aplikácie jablčného pektínu HVM je 1,2 až 1,4%.
Energia: 100 g jablčného pektínu HVM má približne 180 kcal a pozostáva z 90% rozpustnej vlákniny.