logo template4

Gotu kola olej

Kód produktu: M-1168
Výrobca: MAYAM
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
6.90
ks

Gotu kola olej (Centella Asiatica) 50ml MAYAM

 
Známy tiež ako olej Gotu kola, pôsobí ako prostriedok proti starnutiu, tonizujúcim, spevňujúcim, kondicionujúcim a regeneračným činidlám, má stimulačné vlastnosti kolagénu, pomáha pri znižovaní tkanív jaziev a pri obnovení funkcie kožných bariér.
 
Produkcia: makrovanie v slnečnicovom oleji vzdušnej časti rastliny centella asiatica
 
INCI: helianthus annuus seed oil, centella asiatica extract
 
Použitie, aplikácie
Uplatňuje sa pri formulovaní rôznych kozmetických výrobkov určených na starostlivosť o pleť, ako sú krémy, emulzie, olejové zmesi, séra, balzamy.
Odporúčaná dávka: do 100%
 
 
Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom

Ázijská rastlina Centella Asiatica (brodivý vták) pochádza z Indie, kde je známy ako Gotu Kola a pochádza tiež z tropických ostrovov Indického oceánu. Rastie divoko na vlhkých, močaristých a tmavých miestach.
V Indii sa centella nazýva aj tigrovaná tráva, pretože sa pozorovalo, že bengálske tigre sa hemžia tam, kde táto rastlina rastie.
Prvýkrát sa na Madagaskare uskutočňoval výskum prospešných zdravotných účinkov a zložiek tejto rastliny, hlavne kvôli vysokému obsahu triterpénu. Dve najdôležitejšie zložky pre zdravie , madecassosid a madecassic acid, sú pomenované podľa ostrova Madagaskar.
Je to jedna z najdôležitejších bylín používaných v ajurvédskej medicíne.
Extrakt alebo macerát priaznivo pôsobí na poškodené tkanivá, zmierňuje žilové problémy, poruchy krvného obehu, zlepšuje krvný obeh. Zdraviu prospešný účinok na popraskanú pokožku, rôzne rany, popáleniny, správne zjazvenie kožných tkanív, všetko preukázané výsledky.

Spôsob výroby: nadzemné časti rastliny sú namočené v rafinovanom slnečnicovom oleji

Vzhľad: číra nažltlá kvapalina strednej hustoty s mierne charakteristickým zápachom

Hlavné zložky: mastné kyseliny, asiatikozidy, madecassosidy, brahmosidy, brahminozidy, kampesterol, stigmasterol, sitosterol, prchavé látky.

Na pokožke: celkom dobre preniká do pokožky, listy nie sú príliš mastné

Vlastnosti Gotu kola oleja

regenerujúce kožné tkanivo
prevencia vrások a odstraňovač vrások
uťahovanie
osviežujúci, obehový, odvodňovací
plašič
pomáha pri hojení rán a poranení
stimuluje funkciu buniek fibroblastov
stimuluje produkciu kolagénu
protizápalový

Aplikácie Gotu kola oleja v kozmetike

prevencia vrások
na regeneráciu pokožky
na obnovenie pokožky po operácii
na hojenie poškodenej pokožky, korekciu jaziev
na správne zacelenie pupienkov
dermatitída, ekzém, psoriáza
zabráni tvorbe nadmerného množstva jazvového tkaniva (keloidy)
neobvyklé začervenanie kože
na ťažké nohy, žilové problémy
proti opuchom, zadržiavaniu vody
na prevenciu a ošetrenie kožných pruhov a tehotenských pruhov

sa môže nanášať na pokožku samotnú alebo ako prísada do kozmetických výrobkov
denné a nočné krémy na prevenciu vrások
do sér a krémov na bledú, opotrebovanú pokožku
krémy a emulzie na akné
krémy a masti používané na poškodenú pokožku a pooperačné jazvy
krémy a prípravky na stimuláciu krvného obehu
krémy a masti pripravené na prevenciu a ošetrenie kožných pruhov, tehotenských pruhov
krémy, emulzie na ekzémy, psoriázu
Prípravky na zmiernenie a upokojenie podráždenia a popálenia pokožky

Skladovanie: ako olej odolný voči oxidácii. Skladujte pri izbovej teplote, najlepšie pri teplote do 25 ° C, chránené pred vlhkosťou a svetlom, v pôvodnom obale. Skladovať možno aj v chladničke.

Bezpečnostné údaje: na vonkajšie použitie






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien