logo template4

EMULGÁTOR ESTER CUKRU 30 g

Cena 6.99
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
Kód produktu: a 1338
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

EMULGÁTOR ESTER CUKRU

Ester cukru umožňuje vyrábať emulzie za studena alebo pri nízkej teplote, preto je ideálny pre emulzie obsahujúce oleje citlivé na oxidáciu alebo hydrosoly citlivé na teplo. Je to veľmi jemný emulgátor, ktorý má tiež vynikajúcu zvláčňovaciu schopnosť na pokožku. Získané emulzie budú mať skôr tekutú, ľahkú textúru so sviežim a nemastným pocitom.

„Ester cukru“ je spojenie medzi cukrom (sacharóza) a mastnou kyselinou (tvorenou rastlinnými olejmi). Existuje veľa „cukrových esterov“ v závislosti od použitej mastnej kyseliny a stupňa esterifikácie (t. J. Počtu molekúl mastných kyselín spojených s každou molekulou sacharózy). Estery cukru majú v závislosti od svojej štruktúry rôzne vlastnosti a spôsoby použitia . Pre náš „ester cukru“ sme sa rozhodli ponúknuť vám stearát sacharózy, ktorý je obzvlášť vhodný na výrobu emulzií typu olej vo vode . Pamätajte tiež na to, že organický cukrový gélový emulgátor je tiež založený na estere cukru, lauráte sacharózy .

Estery cukru nachádzajú veľa využití najmä v potravinárskom priemysle. V kozmetike sú to obzvlášť jemné emulgátory , ktoré veľmi dobre znáša aj citlivá pokožka . Oceňujú sa tiež pre svoje zvlhčovacie * a zvláčňujúce vlastnosti (zanechávajú pokožku jemnú a pružnú). Sú tiež ľahko biologicky odbúrateľné bez dopadu na životné prostredie .

* hydratácia horných vrstiev epidermis

Spôsob získania: Produkt spojenia cukru a mastnej kyseliny rastlinného pôvodu
 
Funkcia: Emulgátor umožňuje tvorbu a udržiavanie emulzie (krémovej alebo mliečnej zmesi vodnej fázy a olejovej fázy) v priebehu času.

TYP EMULZIÍ

Emulzie oleja vo vode

TYP POKOŽKY

Všetky typy pleti, najmä normálna, zmiešaná a mastná pleť a citlivá pokožka.

 

VLASTNOSTI

  • Tvorba emulzie za studena alebo pri nízkej teplote (40 ° C)
  • Poskytuje skôr tekuté emulzie : ideálne na prípravu „čerpateľných“ mliek a ľahkých krémov
  • Funguje tiež ako zvlhčovač *
  • Veľmi jemný emulgátor , veľmi dobre znášaný citlivou pokožkou

* hydratácia horných vrstiev epidermis

 

POUŽÍVA SA

Príprava krémov a mliek na tvár alebo telo. Ideálne najmä na vykonávanie:

  • Hydratačné * mlieka na tvár a telo
  • Čistiace mlieka, odličovače
  • Krémy proti vráskam / proti starnutiu
  • Hydratačné * masky na tvár
  • Ošetrenia obsahujúce oleje alebo hydrosoly citlivé na zahrievanie
  • Starostlivosť o citlivú, reaktívnu pokožku

* hydratácia horných vrstiev epidermis

Uchovávajte mimo dosahu detí, neprehĺtajte, nevdychujte prášok, vyhýbajte sa kontaktu s očami.

dávkovanie 3 AŽ 20%
(z celkovej hmotnosti vášho prípravku)
ROZPUSTNÉ VO VODE - horúci (mierne rozpustný v chlade)
NEROZPUSTNÝ V OLEJI

Odporúča sa elektrický mixér a napeňovač (mobilný deflokuulátor)

Ester cukru je možné použiť niekoľkými spôsobmi:

  • Príprava studenej emulzie : ester cukru rozpustite v olejovej fáze.
  • Príprava emulzie pri nízkej teplote : dispergujte v olejovej fáze pri približne 40 ° C za stáleho miešania, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek. Tiež sa vyhnite zahriatiu esteru cukru v oleji nad 40 ° C.
  • Príprava horúcej emulzie (najmä v kombinácii s koemulgátorom): rozpustite ester cukru v horúcej vodnej fáze (50 - 70 ° C): dobre premiešajte, aby ste homogenizovali, získate akýsi nepriehľadný elastický gél alebo priesvitný v závislosti od teploty a dávkovania esteru cukru. Pri vyššej teplote (60 - 70 ° C) sa gél stáva tekutým alebo získava vzhľad krému.

STUDENÁ EMULGÁCIA

Na stabilizáciu emulzie je všeobecne potrebné pridať gumu:

 Ester cukru dispergujte v studenej olejovej fáze a dobre premiešajte, aby ste získali homogénnu textúru bez hrudiek.
 Odporúčame vám pridať 0,2 až 0,5% (v závislosti od požadovanej viskozity) gumy (Xanthan alebo Guar) do vodnej fázy.
 Nalejte vodnú fázu do olejovej fázy za intenzívneho miešania a pokračujte v miešaní najmenej 5 minút.

NÍZKOTEPLOTNÁ EMULGÁCIA (40 ° C)

Odporúčame pridať gumu, aby sa emulzia stabilizovala a zahustila.

 Ester cukru dispergujte v studenej olejovej fáze a dobre premiešajte, aby ste získali homogénnu štruktúru bez hrudiek.
 Odporúčame vám pridať 0,2 až 0,5% (v závislosti od požadovanej viskozity) gumy (Xanthan alebo Guar) do vodnej fázy.
Zahrievanie oboch fáz (zvlášť) do asi 40 ° C Olejovú fázu nepretržite miešajte, aby sa zabránilo tvorbe hrudiek.
 Nalejte vodnú fázu do olejovej fázy za intenzívneho miešania.
 Počas emulgácie krém nadobudne vzhľad elastického gélu. Pokračujte v intenzívnom miešaní po dlhú dobu, kým krém nezíska hladký neželatínový vzhľad (pre uľahčenie miešania vám odporúčame striedať elektrický mixér - mobilný deflokulovač - s ručnou metlou).

HORÚCA EMULGÁCIA (60-70 ° C)

To je obzvlášť zaujímavé v kombinácii s koemulgátorom (2 až 8%): v takom prípade je možné znížiť dávku esteru cukru (3 až 8%).

 Vložte ester cukru do vodnej fázy (pokiaľ nie je v receptúre uvedené inak) a za pravidelného miešania zahrievajte. Po zahriatí ester cukru vytvorí akýsi elastický gél pri teplote asi 40 - 50 ° C. Tento gél sa pri vyššej teplote stane tekutým.
 Vložte emulgátor do odporúčanej fázy (v liste s údajmi o emulgátore alebo v receptúre).
 Zahrejte dve fázy (oddelene) na asi 60 - 70 ° C, kým sa koemulgátor nerozpustí.
 Olejová fáza sa naleje do vodnej fázy za intenzívneho miešania.
 Pri emulgácii krém všeobecne nadobudne elastický želatínový vzhľad. Pokračujte v intenzívnom miešaní po dlhú dobu, kým krém nezíska hladký neželatínový vzhľad (pre uľahčenie miešania vám odporúčame striedať elektrický mixér - mobilný deflokulovač - s ručnou metličkou).

  • Emulzie esteru cukru sa zahustia do 24 až 48 hodín od prípravy emulzie.
  • Emulzie vyrobené zahrievaním (40 ° C alebo viac) budú silnejšie a všeobecne stabilnejšie ako emulzie vyrobené za studena.
  • Stabilné emulzie sa dajú získať bez zahrievania za predpokladu, že sa použije guma vo vodnej fáze. V závislosti od použitého dávkovania umožňuje guma tiež modulovať viskozitu emulzie.
  • Ďalším spôsobom stabilizácie emulzií esterov cukrov je pridanie koemulgátora, ako je emulgátor MF alebo emulgátor VE. Emulzia sa potom zohreje.

TYPICKÉ DÁVKY

Všeobecne odporúčame dávku esteru cukru:

  • 5 až 20% v kombinácii s gumou so studenou alebo nízkoteplotnou emulgáciou
  • 20% samotné so studenou alebo nízkoteplotnou emulgáciou (ale riziko nestability závisí od pridaných aktívnych zložiek)
  • 3 až 10% v kombinácii s koemulgátorom s horúcou emulgáciou
  • 5 až 15% v kombinácii s gumou s horúcou emulgáciou
Celkové množstvo konečného vzorca 10% esteru cukru 15% esteru cukru 20% esteru cukru
~ 30 ml 3,0 g 4,5 g 6,0 g
~ 50 ml 5,0 g 7,5 g 10,0 g
~ 100 ml 10,0 g 15,0 g 20,0 g

SPOJENIA

  • Samostatné použitie: emulzie, ktoré sa ťažko stabilizujú: použite 20% esteru cukru, 30% olejovej fázy a dlho a energicky pretrepávajte. Riziko nestability v závislosti od pridaných aktív.
  • Na zlepšenie stability emulzií odporúčame, aby ste kombinovali ester cukru s gumou (Xanthan alebo Guar) vo vodnej fáze.
    Ester cukru možno tiež kombinovať s koemulgátorom

Kompatibilita s konzervačnými látkami:

Extrakt z grapefruitových jadier Naticide Cosgard Komplex benzoát a sorbát Leucidné
* *** *** *** ***

(*** žiadny vplyv na stabilitu, ** pokles stability bol pozorovaný v niektorých prípadoch pri nízkych dávkach alebo bola pri pridaní konzervačnej látky zaznamenaná dočasná destabilizácia, * riziko destabilizácie emulzie)

Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla. Po použití vrecko dobre uzavrite.

ZÍSKANÉ TEXTÚRY

  • 15% esteru cukru
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 53,9% vody
  • 0,5% xantánovej gumy
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
  • 20% esteru cukru
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 49,1% vody
  • 0,3% xantánovej gumy
  • 0,6% konzervačného prostriedku Naticide
  • 10% esteru cukru
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 59,1% vody
  • 0,3% guarovej gumy
  • 0,6% konzervačného prostriedku Naticide
  • 5% esteru cukru
  • 20% sezamový rastlinný olej
  • 74,1% vody
  • 0,3% guarovej gumy
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 20% esteru cukru
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 49,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard

  • 15% esteru cukru
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 54,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Naticide

  • 15% esteru cukru
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 54,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Naticide

  • 5% esteru cukru
  • 3% emulgátor 
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 61,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
 
  • 5% esteru cukru
  • 3% emulgátor
  • 30% sezamový rastlinný olej
  • 61,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien